---> Sizce Hangi Cemaat?
peki
1.zaman gazetesinin kimin olduğunu biliyorsundur...
zaman gazetesinde işçiler yıllardır çalışıyorlar... ve birileri işçileri her sene girdi çıktı yapıor... olayın detayını tam öğrenemedim henüz...işyerinden ayrılmak için tazminatını isteyen işçinin haliyle girdi çıktı yapıldığı için tazminatı olmuyor... işçi gruplaşma çıkarıor...ve ya tazminatımı verirsiniz... ya da mahkemeye ve basına vererek adınızı lekeletirim dior... bi 2-3 ay oluor... arkadaşla görüşemediğim için son detaylardan haberim yok... ama basında sölenmedine göre iş halledilmiş olmalı
haa biliorsun ki f.gülen yurtdışında yaşıor....bu olaylardan bilgisi varmıdır bilemem_? fakat bana ondan habersiz yapılmış gibi gelior... bu genel müdürlüğün filan oyunları gibi... tabiii en doğrusunu Allah bilir...
bir diğeri,,tekrar sölüorum bediüzzaman said nursinin hayatını bilirim... ve severim...(hataları olsada) mesela ülkenin o kaoslu günlerinde bediüzzaman almanya ya sığınmada bulmuştu çareyi... bu tasvip etmediğim yönlerinden...
bir diğeri.... fethullah gülen... onu da severdim aslında....
o kadar İSLAMİYETİ iyi bilen bi hoca nasıl oluorda kalkıp DİNLER ARASI DİALOGTAN bahsedior anlayamıorum....
f.gülende muhakkak ki biliordur peygamber efendimizin böle birşeyi tasvip etmediğini.....
bir diğeri...fem dersaneleri de nurcuların biliosun

pahalı dersanelerden biri

şüphesizki nurcuların hizmetleri çoktur...fakat gördüğüm bu hizmetler zengin kısımlarda daha ağırlıklı....
dersanenin yurtları oluor bilirsin

o yurtta kalıp ders çalıştırmak ve sohbetlerde bulunmak için extra ücret ödemek zorundasın
nurcular tarafından düzenlenen,,sergiler,konferanslar vs. etkinlikler.... normal kişiye 20 milyon,,öğrenciye 18 milyon
komik buluorum 18 milyonu sergiye ayırabiln bi öğrenci 20'yide rahat rahat ayırır nedir bu_? 2 milyoncuk kandırmasımı_?
nurcular gibi eğitime önem veren grup için gerçekten kınanması gerekir bence... ya ücretsiz yap... yada yarı yarıya yap 2 milyon_??????
bir diğeri...risalei nur.... evet çok güçlüklerle ve sıkıntılarla yazılmış bir eser... yeni türkçesiyle okumak çok daha faydallı

yurtta kalırken gözlemlediğim... haşa adamlar kurandan önce risale diolar... (ama bnu heryerde görmedim...sadece bir bölgede,,yani bir yurtta...diğer yerlerde böle bişi gözlemlemedim)
son kez

o yurtlara sizi olduğunuz gibi almamaları kötü...
evet benim imanımı düşünüp böyle bir kural koymuş olabilirler..
fakat doğru bulmuorum...ne demiş mevlana.. ''gel ne olursan ol yine gel''
o insanın içinde bir kıpırdanma var ki gruba dahil olmaya çalışıor.... onların o insanı öncelikle herşeyiyle kabul edip,,bazı gerçekleri anlatarak,,farkına vardırarak,,ZAMANLA değişim beklemeliler..!!!
ha birde zengin f.gülen hocam neden hep amerika gibi zengin yerlerde hizmetlerini çoğaltıyor...
afganistan,,pakistan,,gibi yerlerde bir sürü müslüman kardeşi aç ölüyor ....oralara nie hatrı sayılır hizmetlerde bulunmuor _?