Sizce Hangi Cemaat?

Hangi Cemaat Size Göre Daha İyi

• Aczmendiler

Oy: 0 0.0%
  • Hizb-ut Tahrir

• Bektaşilik

• Halvetilik

• İskenderpaşa C.

• Kadiriler

• Kaplancılar

• Mahmud Efendi c.

• Mevlevilik

• Süleymanlı Cemaati

• Yesevilik

• Kullanılan toplam oy
    12

ßyAkSİyoη

Kayıtlı Üye
Size Göre En Temiz Cemaat Hangisi Herkez Kendı Düşüncesini istediği şekilde bildirsin MeseLa Ben RisaLe-i NuR Okuyorum Bedüizzaman Said-i NuRSi'nin TaLebelerindenim CemaaTTeNiM AMA Gidipte Kımseye Zararım yok yanlıs bılınclendırmeler oluyor yakında zaten butun cemaatlerı anlatacagım hemen hemen 3-4 Tanesının ıcıne gırdım zaten onları yorumlarınızdan sonra anlatacagım :)
Hadi Bakalım

Son düzenleme:
---> Sizce Hangi Cemaat?

nurcuları severim.....sohbetlerine katılırım bazen... verimli oluolar ..fakat bir kaç küçük hadise var tasvip etmediğim...onun dışında iyidirler...

menzilide severim... pek zararları yok...bu konularda çok ince ayrıntılara takıldığım için...menzilinde tasvip etmediğim bi kaç yönü var...

nakşibendi ve mahmut efendi demek aynı şey demek zaten...menzilde farklı kolu
severim mahmut efendiyi :) mübarek bi adam...dedemin yakın arkadaşlarındanmış....görmek nasip olmadı ama :)

süleymancıların arasında pek bulunmadım.... yorum yapamıcam...
diğerlerinide ya az biliorum ya hiç bilmiorum...

fakat her zaman şunu savunmuşumdur :)
evet bir tarikatımız olmalı :)

tarikatların hepsinin amacı aynı aslında... yolları farklı sadece... aslında hepsi farklı çatılar altında toplanan aile bireyleri :)
fakat sağdaki çatı,,soldaki çatıya kiremit fırlattığı zaman işler bozuluor...bu işte rekabet olmaz....olmamalı...!!!!

sonuçta amaç Allahın rızasını alıp,,resulun izinde gitmek...

amacın dışına çıkıldığında iş çıkmaza girer...!!!

Son düzenleme:
---> Sizce Hangi Cemaat?

Dediğim Gibi Ben RisaLe-i NuR Yanı Bediüzzaman Said-i NuRSi Talebesıyım Ha Yenı mı basladım hayır bu 2. senem hıc bır zararlarını gormedım gormemde KısıTLama Var dıyo Arkadaslarım SOnucta İmanını Kurtaracaksın Cehennem Ateşinden Kurtulacaksın bırakında o kadar olsun :) Risale-i Nurdan Bıse Anlamıyorum Dıyolar Genclık Rehberı Oku DIyorum Tamam Dıyor Okumuyor Bazen Mutalada Genclık Rehberının Ilk sayfasını okuyorum kımse demıyorkı sen bunu okudun abıler bılıyor ama arkadaslarda tık yok ezberledım artık :) Bır Gun Denızlı Hapıshanesının Onune Oturmustum Karsı Taraftakı Kızların Raks [ dans] ettıklerınıgordum ve bı an onların ılerısını ımanını gordum ... dıye devam edıyor dırenıs bazı olaylar var demıssın nedır onlar merak ettım :)

---> Sizce Hangi Cemaat?

zaman gazetesi ve bu yurtlarla ilgili baya karışık aslında...

bak nurcuları gerçekten severim...içlerindede buulunurum..bediüzzaman said nursininde hayatını iyi bilirim...

fakat bi kaç olay var zaman gazetesi ve bu abla yurtlarıyla ilgili... bu yüzden bana tavır yapmanızı istemem... eğer tartışmaya açıksanız her türlü anlatırım :)

---> Sizce Hangi Cemaat?

elbette her turlu seye acıgım :) dedım ya hoca efendılerdede bulundum yurtlara gelınce sanırım anlatırsan daha sağlıklı ortam olacak boyle ınsanın kafasında soru ısaretlerı kalıyor :)

---> Sizce Hangi Cemaat?

peki :)

1.zaman gazetesinin kimin olduğunu biliyorsundur...
zaman gazetesinde işçiler yıllardır çalışıyorlar... ve birileri işçileri her sene girdi çıktı yapıor... olayın detayını tam öğrenemedim henüz...işyerinden ayrılmak için tazminatını isteyen işçinin haliyle girdi çıktı yapıldığı için tazminatı olmuyor... işçi gruplaşma çıkarıor...ve ya tazminatımı verirsiniz... ya da mahkemeye ve basına vererek adınızı lekeletirim dior... bi 2-3 ay oluor... arkadaşla görüşemediğim için son detaylardan haberim yok... ama basında sölenmedine göre iş halledilmiş olmalı :)

haa biliorsun ki f.gülen yurtdışında yaşıor....bu olaylardan bilgisi varmıdır bilemem_? fakat bana ondan habersiz yapılmış gibi gelior... bu genel müdürlüğün filan oyunları gibi... tabiii en doğrusunu Allah bilir...

bir diğeri,,tekrar sölüorum bediüzzaman said nursinin hayatını bilirim... ve severim...(hataları olsada) mesela ülkenin o kaoslu günlerinde bediüzzaman almanya ya sığınmada bulmuştu çareyi... bu tasvip etmediğim yönlerinden...

bir diğeri.... fethullah gülen... onu da severdim aslında....

o kadar İSLAMİYETİ iyi bilen bi hoca nasıl oluorda kalkıp DİNLER ARASI DİALOGTAN bahsedior anlayamıorum....
f.gülende muhakkak ki biliordur peygamber efendimizin böle birşeyi tasvip etmediğini.....

bir diğeri...fem dersaneleri de nurcuların biliosun :)
pahalı dersanelerden biri :)
şüphesizki nurcuların hizmetleri çoktur...fakat gördüğüm bu hizmetler zengin kısımlarda daha ağırlıklı....
dersanenin yurtları oluor bilirsin :)
o yurtta kalıp ders çalıştırmak ve sohbetlerde bulunmak için extra ücret ödemek zorundasın :)

nurcular tarafından düzenlenen,,sergiler,konferanslar vs. etkinlikler.... normal kişiye 20 milyon,,öğrenciye 18 milyon :)

komik buluorum 18 milyonu sergiye ayırabiln bi öğrenci 20'yide rahat rahat ayırır nedir bu_? 2 milyoncuk kandırmasımı_?

nurcular gibi eğitime önem veren grup için gerçekten kınanması gerekir bence... ya ücretsiz yap... yada yarı yarıya yap 2 milyon_??????

bir diğeri...risalei nur.... evet çok güçlüklerle ve sıkıntılarla yazılmış bir eser... yeni türkçesiyle okumak çok daha faydallı :)
yurtta kalırken gözlemlediğim... haşa adamlar kurandan önce risale diolar... (ama bnu heryerde görmedim...sadece bir bölgede,,yani bir yurtta...diğer yerlerde böle bişi gözlemlemedim)

son kez :)
o yurtlara sizi olduğunuz gibi almamaları kötü...
evet benim imanımı düşünüp böyle bir kural koymuş olabilirler..
fakat doğru bulmuorum...ne demiş mevlana.. ''gel ne olursan ol yine gel''

o insanın içinde bir kıpırdanma var ki gruba dahil olmaya çalışıor.... onların o insanı öncelikle herşeyiyle kabul edip,,bazı gerçekleri anlatarak,,farkına vardırarak,,ZAMANLA değişim beklemeliler..!!!

:)

ha birde zengin f.gülen hocam neden hep amerika gibi zengin yerlerde hizmetlerini çoğaltıyor...

afganistan,,pakistan,,gibi yerlerde bir sürü müslüman kardeşi aç ölüyor ....oralara nie hatrı sayılır hizmetlerde bulunmuor _?

:)

Son düzenleme:
---> Sizce Hangi Cemaat?

Direnis yorumların ıcın tesekkurler ama ben sunu hıssettım sen orda cemaatLerı karıstırıyorsun ... ;)

ZaMaN Gazetesını tam bılmıyorum bugun ogrenırım Senın İçin

Dershaneye Gelınce Bak Maltepe - Serhat - Işık - Fem - Anafen vs vs NurcuLarın DiyorSun Bılıo Olman Lazım Nurcularda Icınde Ayrılıyor...

Nur Cemaati [ Bedüizzaman ]
Fetullah [ HocaEfendi]
Yazıcılar
okuyucular
ve bı kac ısım daha

Nur CemaaTinin bır kac dershanesı ya var ya yok onlardada dedıgın gıbı kısıtlama ben sanmıyorum oncedende belırttıgım gıbı ıman kurtarıyorsun para ıle olacak sey degıl NefSini Tutman Icın Kısıtlamalar elbette olacaktır ucret konusuna gelıncede Ben Bu Zamana Kadar Coğu Okuma Programına Katıldım Cogu Etkınlıge Katıldım Hepsı Allah Rızası Icın Yapılıyor Şahit oldum Ama Belkıde benım okudugum sehırde boyledır bılemem gunahlarını alamam genelleme yapamam baskasının [ ustune alınma :) ] dedıklerıyle hareket edemem
bEn
Gorurum
Yaşarım
Düşünürüm
Katılırım Veya Katılmam

Sana Bir Ornek Verıyım Gecen Yaz Benım Teyzemın Dugunu Vardı O Aralardada okuma programına cagırdılar Gıdecegım yer Ankaraydı Program Bıttıkten 1 gun sonra teyzemın mersınde dugunu wardı ben ne mı yaptım gıttım programa herseye ragmen herneyse oraya gıderken benden ıstenılen neydı bılıyormusun?
25 YTL Sence bu ankaraya gıdiş dönüş + masraflar + kahvalTı + aksam yemegı + spor için fazla para mı bırak o kadarda olsun Cemaatimizin Yurdu Ayrıydı Ornegın daha yenı adanadan geldım ve 1 gun kaldıgım CUKUROVA ILIM VAKFI burda ücrette sorun yok hızmettede sorun yok :) Namazlar zamanında kılındı hersey ıyı oldu ha dedıgım gıbı belkıde bıze ıı gorunmek ıcın ole yapıldı bılemem :)

dershane yurtları yok bızde ılım vakıfları var herbırındede zaten sorumlu kısıler var ! ornekmı?
Adana Müftü Yardımcısı Bı Abı Vardı Ismını Hatırlamıyorum Ama Gozluklu yesıl gozlu sakallı ve temız kalplı bı abıydı
vakıf abılerı vs wardı nurcuların farkı bu vakıf abılerı ve okudukları kıtaptır! her risale-i Nur Okuyanda ben nurcuyum dıyemez!

Üstad'a Gelince Almanya'ya sığınması vs olayları anlatırım ama burada ben yanlıs anlasılırım ! Ben Elhamdülillah Musluman Bırısıyım Üstadım Said Nursidir Vatanım Türkiyedir Atamı Severim [ ATATÜRK ] Vatanım Icın Herseyı yaptım kı ılerdede askerlıkle yapacagımda ! ama o konuları anlatınca bana karsı dusunceler degısır Atatürk karsıtı vs seklınde dusunceler olusur ama bu olayları tarıhcılere sorun onlar ıyı bılır :)

ne zorluklarla yazdıgını bılıorum demıstın :) sanırım ceza evınde kaldıgında kagıt kalem vermek yasaktı ama kibrit kutusuna yazıodu Risale-i Nurları bılıyorsn bence bunların bı amacı olmalı yorumun ıcın tesekkur ederım :) Allah Razı Olsun Ama Dedıklerımı uNutma... ;)

Not:

Bazı Arkadaslar Dıyebılır bu melıh degıl dıye :D evet benım beN melıh taner raple ugrasmam Nisa[kız] arkadaslarla ugrasmam sizi şaşırtmasın geregınde herseyı yaparım her ortama uyarım :) Namazımı Aksatmam Bunu Bılen Yoktur Sanırım Neyse :)

---> Sizce Hangi Cemaat?

tşk.ler açıklamaların ve repin için :)

nurcuların içinde ayrıldıklarını tam bilmiyorum...

fakat içlerinde ayrılmaları da bence hoş birşey değil...

aynı çatı altında farklı kollarda olsalar,,amaçları ve izledikleri yol aynı olmalı diye düşünüyorum....
bediüzzamandan hazretleri nasıl getirdiyse nasıl öğrettiyse öyle olmalı ...

Allah rızası için yapılan hizmetleride çok...bunu kimse inkar edemez...
hem ben antinurcu da değilim yanlış anlaşılmasın :)
ne kadar ince ayrıntılara takılıp yargılasamda ,,severim ve ortamlarında bulunmaktan büyük haz alırım....

evet abiler ablalar var..öğrenci evleri var.... ve yurtları var...
ücrete tabii tutuluolar :)

kermesleri sohbetleri hoş oluyor...

almanyaya ve atatürk olaylarına gelince...

söylemek istediklerinin hepsini tahmin ediyorm inan ki...
biliorum farkındayım ve katılıyorum :)

burda yazılacak şeyler değil evet.. fakat gerçeklerdir.....
kibrit kutularına yazdığı eserleri hapishane cAmLarından talebelerine atarken elbette ki bir amacı vardı...
onun amacı günahkar insanlara doğruu yolu göstermekti..
o ki ''başkasının günahına hıçkıra hıçkıra göz yaşı döken'' üstaddı.....

Allah Razı Olsun :)

o ki ''başkasının günahına hıçkıra hıçkıra göz yaşı döken'' üstaddı.....

işte bu benım anlatmak ıstedıgım bu bazı arkadaslar ıcın farklı gorunsede bu ortamlar boyle bız Tarikatcı degılız :) Üstad'ın talabelerinden Bellı Degıl mı? :)

cemaat ayrılmalarına gelıncede dusunce farkı dıelım mesela hoca efendıde [ Fetullah hoca] onlarda sıyaset vardır cemaat evlerınde pc tv vs serbesttır :)ondan ayrılırlar zaten :) neyse iyi forumlar ... tekrar tekrar cok tesekkur edıyorum yorumların ıcın :)
:106:Allah[C.C.] RAZI OLSUN:106:
[ ecmain]

---> Sizce Hangi Cemaat?

ben tşk.ederim konun ve yormların için :)

amin ecmain razı olsun rabbim...dualarından eksik etme :)

---> Sizce Hangi Cemaat?

bu konudan sonra tekrar bir araştırmaya girdim....

ve son öğrendiklerim...gördüklerim...

ASYA BANK....nurcuların bankası....diğer bankalardan farkı yok.... FAİZ sistemiyle çalışıolar... 1 gün geçsin ödemeniz faiz ödüyorsunuz.... haa diyeceksiniz ki e banka faizsiz nasıl olacak...
öyle değil...onların (nurcuların) bir amacı var... ve peygamber efendimiz veda hutbesinde özellikle üüstüne basa basa FAİZDEN UZAK DURUNUZ buyurmuştur....

bir diğeri....
hani abla evleri,abi evleri varya hani....
nurcu bir arkadaşımla konuştum geçenlerde...
arkadaşım abi evine bi arkadaşını ziyarete gidiyor...
bakıor ki evde 2-3 kız var... yoo yoo öle örtülü hanımefendi kızlardan değil :) kakari kikiri yapıolar evde :)
abi evinde :) her türlü yanlış anlaşılmaya müsait... o evlere örtülü,hanımefendi bayanlar bile girmemeli....
haaa diyeceksiniz ki,,hangi çağda yaşıosunuz canım... nolmuş yani.... yoo normal yerlerde anlayışla karşılarım... ama bu insanların izlediği bir yol var.... bu insanların bir amacı var... hal ve hareketlerine dikkat etmeleri gerekiyor...

haa demiorum ki nurcuların hepsi böle... ama beyaz bir sayfaya küçük bir çamur damlarsa göze batar :) o sayfayı önemli şeler için kullanamazsın demi :)

---> Sizce Hangi Cemaat?

sofilerle nurcuları birarada düşünemiyorum bile hele sitelerine girince kıyamet kopuyor nerdeyse 4 ay modluk yaptım hepsinden sogudum

---> Sizce Hangi Cemaat?

cemaat olaylarını sevmem ben
nur cemaati ve suleymanlı cemaatinde bulunmuslugum var
uzaktan hos olabılır ama ıclerıne gırınce acıkcası dınden sogur oluyosun (kendı adıma)

naksıbendi-suleymanlı ikiside imam-ı nakşibendinin yolundan gıdıyorlar dıye bılıyorum yanı pek fark yok aralarında
fethullah hoca-nur cemaati
fethullah hocada nur cemaatine baglı zaten fark yok aralarında

---> Sizce Hangi Cemaat?

cemaat olaylarını sevmem ben
nur cemaati bulunmuslugum var
uzaktan hos olabılır ama ıclerıne gırınce acıkcası dınden sogur oluyosun (kendı adıma)

aynen katılıyorum...bende bulunur gibi oldum nurcularda rahat bi öğrenci yetiştirme tarzları var aslında..ama dediğin gibi bazılarda dinden soğutuyor..
nurculara göre sıkılar sofiler tsunamiyede katılıyorum..

Son düzenleme:
---> Sizce Hangi Cemaat?

Nur cemaatini yakından takip ediyorum.Hatta orada ev anneliği yapan tanıdıklarım var.Genel olarak güzel ve faydalı buluyorum.Ancak ben agd'liyim onların derneklerine katılmayı tercih ediyorum.

---> Sizce Hangi Cemaat?

bir şey söylemek istiyorum sadece :11:

nurcular sanırım kollara ayrılıyor. bilindiği gibi abla-abi evleri bulunuyor. ben cemaat hakkında hiçbir şey bilmiyorum tarihsel ve kronolojik ve yapısal anlamda. ama çevremde bu abla ve abi evleri yüzünden eğitim hayatları alt-üst olmuş çok insan var. ayrıca azımsanmayacak kadar evde zorla namaz kıldırma olayı var. Evet bu insanlar bir yola baş koymuşlar ama başta insanları evde kabul ederken bu zorunluluklardan bahsedilimiyor. Bir öğrencinin ertesi gün çok önemli sınavı olduğunu söylemesine karşın akşmki dini konuşmaya katılması zorunlu tutuluyor. ben bunu sevmiyorum. kimse sevmez. tek demek istediğim bu.

takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri