©ﻕΞתς яΞiš
Kayıtlı Üye
---> Sizce En Güzel Oyun Havası...
İşte Bir Ankara Havası... Bu ve bunun gibi örnekler oldukça fazladır...
Yok başkan kolbastı değil Ankara Havasıdır Neyse ki anket hahahaAlper en güzeli bizim kolbastı dünyada oynuyor.Kabul et.Allah'tan ankete açılmışhahaha
©ﻕΞתς яΞiš;1686330' Alıntı:Ne kolbastısı arkadaşlar ? Tek bir müzik ve ezgiyle kültür ve oyun havası olmaz. Kolbastı yabancı brek dansından esinlenerek alıntılanmış bir oyun türüdür. Ben göğsümü gere gere ANKARA HAVASI diyorum. Ankara Havasında misketten sıkıldıysanız kostak oynarsınız ondan sıkıldıysanız şişeler oynarsınız ondan sıkıldıysanız çözdal oynarsınız ondan sıkıldıysanız diye gider bu böyle... Ya kolbastıda ??? Türk oyununu en güzel biçimde temsil eden Ankara havasını tercih ediyorum...
©ﻕΞתς яΞiš;1686330' Alıntı:Ne kolbastısı arkadaşlar ? Tek bir müzik ve ezgiyle kültür ve oyun havası olmaz. Kolbastı yabancı brek dansından esinlenerek alıntılanmış bir oyun türüdür. Ben göğsümü gere gere ANKARA HAVASI diyorum. Ankara Havasında misketten sıkıldıysanız kostak oynarsınız ondan sıkıldıysanız şişeler oynarsınız ondan sıkıldıysanız çözdal oynarsınız ondan sıkıldıysanız diye gider bu böyle... Ya kolbastıda ??? Türk oyununu en güzel biçimde temsil eden Ankara havasını tercih ediyorum...
©ﻕΞתς яΞiš;1704865' Alıntı:Ankara havasının tarihini bilmeden yorum yapmayalım lütfen. Kolbastı arkadaşında dediği gibi dayak oyunuydu sonradan sonraya brek dansıyla bağdaşlaştırıldı. Ufak bir araştırma yeter bunu öğrenmek için. Ayrıca Ankara havası sadece Ankara'da oynanmıyor. Hangi şehire gittiysem her düğünde kesin oyun havamız çalınıyor ve gençler oynuyor. Bir tane müzik ile oyun havası olmaz.
Aynen... Genelde Çankırı halkı köçek gibi oynuyor Ankara Havası'nı. Ha Ankara'da yokmu köçek gibi oynayan var elbette. Ama herkes gerçek Ankara oyununu mutlaka görmüştür önemli olan da bu zaten. Kolbastıda tek bir söz ve müzik var bizim havamızda inanın sayısnı bilmiyorumtmm reis haklısın Ama Ankarada Bu oyun farklı baska ıllerde farklı oynanıyor köçek gibi ..
..
Son Post Silindi
Nergis
Geçmişini Unutan , Gelecegini Yitirmiştir..
Sana Ankara Havası Oyna Diyen Yok
Oynamayıda biLmiyorsundur zaten
Tartisma Cıkmasın Lütfen.
Yoo niye ßiLmeyim ßiLiyorum . Ama orda o kendi düşündüğünü yazıyorsa ben niye yazamıyorum . Sen simdi trabzonlu olsaydn onun yorumunu siLerdin.AnkaraLısın diye ßnm yorumumu siLdn
Hava mı alıyomuş Tüh alamayacak artıkYoo niye ßiLmeyim ßiLiyorum . Ama orda o kendi düşündüğünü yazıyorsa ben niye yazamıyorum . Sen simdi trabzonlu olsaydn onun yorumunu siLerdin.AnkaraLısın diye ßnm yorumumu siLdn
Ayy yazk oLdu bana .©ﻕΞתς яΞiš;1714166' Alıntı:Hava mı alıyomuş Tüh alamayacak artık
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.