Sizce Allah'a Tanrı denilebilir mi?

Sizce Allah'a Tanrı denilebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    54
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ya şöyle bilyorumhani insan genel bi' sözcüktür ya Tanrıda oyledir yani insan bir put için de tanrı kelimesini kullanır güneş içinde ..inandıgı şeye tanrı der bu yüzden bence sakınca yok Allah'a tanrı demekte .. kıyaslama yapmam gerekirse Allah demeyi tercih ederim tabiiki........=) yanlış biliyosam düzeltin

çok güzel bir konu ...tşk.ler nones...

türkiyedeki en büyük kuran tefsirini yazan kişi yani elmalılı hamdi yazır bu konuda der ki
Allah ile Tanrı farklı şeylerdir....Allaha tanrı denmez...demiştir..

ayrıca bir ayeti kerimede: EN GÜZEL İSİMLER ALLAHINDIR..ALLAHA BU İSİMLERLE DUA EDİNİZ...''buyurur..

esmaül hüsna da yani Allahın 99 isminde TANRI kelimesi yok..!!!!

bazı dinlerde yaratıcılar birden çok (haşa)
yer tanrısı...gök tanrısı...su tanrısı vs....
tanrı dersek o zaman Allahla o tanrıları aynı kefeye koymak olmazmıyız?? (haşa)

Bence denmemeLi denildiği zaman cok sınır oluyorum şiirlerde falan tanrım yazdığında düzeltiyorum...
Allahın 99 ısmınde tanrı diye bişe yoktur O yuzden bana göre denmemeLidir
tur-i_sina dediğinde cok doğru cnm...

tşkLer...

Bence denilmemeli ama bizim din kültürü kitabımızda tanrı deniliyor xS yane denildiği zamanlar oluyor her değil ama sık sık...

Rabbimin 99 tane ismi var zaten.Onlardan istediğini kullan.Tanrıda neymiş !

Moderatör tarafında düzenlendi:
kesinlikle denmez...denmemelidir...zaten 99 ismi var...tanrıyı insanlar uydurmuşş..sonuçta bu bir lakap olur...kesinlikle denmemelii...bunu daha önce bi yerde öğrenmiştim...saygılar..

Son düzenleme:
bence dikkat etmemişsin....daha dün gibi aklımda o tablo...

önce maymun şeklinde sonra sırasıyla insana dönüşü gösteren tablo....
hala da var kitaplarda bu eğitimm ;)

bunula ilgili bi konu var bu bölümde...burdan da da bakarsan anlarsın arkadaşım ;)

http://www.duslerforum.org/sorun-nerde-t31114.html

walla ben hatırlamıyorum ama 21 yaşındayım belki benim zamanımda yoktu...resimleri kitaba koymuşlardır ama sanmıyorum ki maymundan geldik yazdıklarını...evrim teorimini anlatırken o resmi koymuş olabilirler..sonuçta o kitapları MEB komisyonu hazırlıyo ve buna asla izin vermezler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri