İmam Sarığı Tatlısı.
(Fotoğraflar bana aittir.)
Malzemeler:
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 14 tane yuvarlak çıkıyor.
Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz .
Bu kadar, afiyet olsun
(Fotoğraflar bana aittir.)
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı su
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 100gr. bitter çikolata
- Hindistancevizi
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam ediyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz kek hamurunu güzelce yaydırıp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesiyoruz aşağı yukarı 14 tane yuvarlak çıkıyor.
Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra erittiğimiz çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz .
Bu kadar, afiyet olsun