İçli Köfte Tarifi.
Vaktim oldukca bişeyler denemeyi seviyorum..
İlk defa bugün içli köfte yaptım
Ama oldu sanki ya..
Sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Fotoğraflar bana aittir.
Malzemeler:
Dış harcı:
İç harcı:
Domatesli ve salçalı sos:
Hazırlanışı
Önce iç harcını hazırladım. Tereyağı kızdırdım, sırasıyla önce kıyma daha sonra da minik minik kestiğim soğanları ilave ettim ve tüm baharatları ekleyerek pişirdim.
Biraz ılındıktan sonra buzdolabına koyun, dinlensin.
İyi soğuması içli köftenin doldurulması için işinizi kolaylaştırırmış,
eh bende öyle yaptım.
Dışı için ise, bulgurların üstünü geçene kadar sıcak su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar beklenir. Daha sonra bir tepsi içinde aynı çiğ köfte yoğurur gibi tüm malzeme macun kıvamına gelene dek iyice yoğurulur. Bu işlem yapılırken yanınızda içi su dolu bir kap bulundurmanız işinizi kolaylaştırıyor.
Köfteleri hazırlamak için, dış harcından bir cevizden daha iri büyüklükte toplar koparıp yuvarlak hale getiriyoruz. Benimkiler tombul tombul oldular ama olsun
Şimdi zor kısmı geliyor
Parmaklarınızı kullanarak tek taraftan içini oyup bir kaşık yardımı ile iç malzemesinden koyup ellerinizi ıslatarak köfteleri kapatıyoruz.
Maharet dış kısmının ince olmasındadır.
Benimkilerin ince olmadı xD Bknz;
Sonrasında hazırladığınız köfteleri bol kaynamış su içinde haşlayın.
Su üzerine çıktıklarında pişmiş olduklarını anlayacaksınız.
Sos için bir tavada tereyağı kızdırılır ve salçalar kavrulur. Sonrasında kıyılmış sarımsak ve domates rendesi eklenir. Biraz kavrulur ve et suyu eklenir. 10 dakika, kıvamlı bir sos olana kadar baharatlar da eklenerek pişirilir.
Not'cuk:
Evde irmik yoktu, irmiksiz yaptım bende. Fakat su'ya haşlamak için koyunca baktım yavaş yavaş bozuluyor çıkardım hemen, yağda kızarttım bende hepsini. Hiç bişeycik olmadı, olan mutfağa oldu o ayrı p
Annem beni geberticek :H
Sosuna domates taneleri katmadım, sevmiyorum..
Bi de içi fazlasıyla arttı.. yani ya ben fazla doldurmadım, ya da cidden kıyma fazla geldi o yüzden 500 g yerine rahatlıkla 300 g da katabilirsiniz.
Öyle işte yaa.. inşallah beğenirsiniz.
Afiyet olsun :Ü
@InnoCence @Nymphadora @'birgül @Puurple @AliceWonder @Queen2 @ashli @HayaList @sevdaseli @BadMatmazel @bal_böceği @LocKe @yesil83
Vaktim oldukca bişeyler denemeyi seviyorum..
İlk defa bugün içli köfte yaptım
Ama oldu sanki ya..
Sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Fotoğraflar bana aittir.
Malzemeler:
Dış harcı:
- 500 gr ince çiğ köftelik bulgur
- 250 gr yağsız dana kıyma (ince çekilmiş)
- 1/2 bardak irmik
- 1 yumurta
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Tuz, karabiber
- Sıcak su
İç harcı:
- 500 gr dana orta yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
Domatesli ve salçalı sos:
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- 1 adet rendelenmiş domates
- 3 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 bardak et ya da tavuk suyu
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Önce iç harcını hazırladım. Tereyağı kızdırdım, sırasıyla önce kıyma daha sonra da minik minik kestiğim soğanları ilave ettim ve tüm baharatları ekleyerek pişirdim.
Biraz ılındıktan sonra buzdolabına koyun, dinlensin.
İyi soğuması içli köftenin doldurulması için işinizi kolaylaştırırmış,
eh bende öyle yaptım.
Dışı için ise, bulgurların üstünü geçene kadar sıcak su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar beklenir. Daha sonra bir tepsi içinde aynı çiğ köfte yoğurur gibi tüm malzeme macun kıvamına gelene dek iyice yoğurulur. Bu işlem yapılırken yanınızda içi su dolu bir kap bulundurmanız işinizi kolaylaştırıyor.
Köfteleri hazırlamak için, dış harcından bir cevizden daha iri büyüklükte toplar koparıp yuvarlak hale getiriyoruz. Benimkiler tombul tombul oldular ama olsun
Şimdi zor kısmı geliyor
Parmaklarınızı kullanarak tek taraftan içini oyup bir kaşık yardımı ile iç malzemesinden koyup ellerinizi ıslatarak köfteleri kapatıyoruz.
Maharet dış kısmının ince olmasındadır.
Benimkilerin ince olmadı xD Bknz;
Sonrasında hazırladığınız köfteleri bol kaynamış su içinde haşlayın.
Su üzerine çıktıklarında pişmiş olduklarını anlayacaksınız.
Sos için bir tavada tereyağı kızdırılır ve salçalar kavrulur. Sonrasında kıyılmış sarımsak ve domates rendesi eklenir. Biraz kavrulur ve et suyu eklenir. 10 dakika, kıvamlı bir sos olana kadar baharatlar da eklenerek pişirilir.
Not'cuk:
Evde irmik yoktu, irmiksiz yaptım bende. Fakat su'ya haşlamak için koyunca baktım yavaş yavaş bozuluyor çıkardım hemen, yağda kızarttım bende hepsini. Hiç bişeycik olmadı, olan mutfağa oldu o ayrı p
Annem beni geberticek :H
Sosuna domates taneleri katmadım, sevmiyorum..
Bi de içi fazlasıyla arttı.. yani ya ben fazla doldurmadım, ya da cidden kıyma fazla geldi o yüzden 500 g yerine rahatlıkla 300 g da katabilirsiniz.
Öyle işte yaa.. inşallah beğenirsiniz.
Afiyet olsun :Ü
@InnoCence @Nymphadora @'birgül @Puurple @AliceWonder @Queen2 @ashli @HayaList @sevdaseli @BadMatmazel @bal_böceği @LocKe @yesil83