AfetSu
Bayan Üye
Kaç Kişilik: 4-6 Hazırlama: 45dk
4 iri tavuk budu
5 patates
3 paket mayonez
4 yufka (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
3 diş sarımsak
Turşu
1 deste maydanoz
Mayonezi için, ben 3 paket mayonez kullandım. Siz göz kararı ile ne kadar gerektiğini bilebilirsiniz. 3 diş sarımsağı küçük- küçük doğrayıp bir kapta ezin. Üzerine mayonezinizi ekleyip karıştırın. 30 dakika kadar bekletin. Sarımsaklı mayoneziniz hazır.
Eti için tavuk budunu küçük parçalara bölün. Budu tavuk baharatlarıyla harmanlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Diğer tarafta patateslerimizi soyalım. Ben 5 tane kullandım. Soyduğumuz patetesleri, tabi ki önce yıkıyoruz. Daha sonra. uzun-uzun doğruyoruz. Onu da fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Eğer varsa patates için özel satılan baharatlardan kullanabilirsiniz. Ben kullandım. Harika oluyor. Tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına yerleştirelim. Tavuk parçaları ve patatesler yumuşayıp üstü kızardığında tepsimizi çıkaralım. Yufkalarımıza sarımsaklı mayonezi sürelim. Üzerine but parçalarını, patatesleri, turşuyu ve maydanozu (isteğe bağlı) ekleyip bükelim. Isıtıcı da shaurmamızın yufkasını ısıttıktan sonra afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.
4 iri tavuk budu
5 patates
3 paket mayonez
4 yufka (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
3 diş sarımsak
Turşu
1 deste maydanoz
Mayonezi için, ben 3 paket mayonez kullandım. Siz göz kararı ile ne kadar gerektiğini bilebilirsiniz. 3 diş sarımsağı küçük- küçük doğrayıp bir kapta ezin. Üzerine mayonezinizi ekleyip karıştırın. 30 dakika kadar bekletin. Sarımsaklı mayoneziniz hazır.
Eti için tavuk budunu küçük parçalara bölün. Budu tavuk baharatlarıyla harmanlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Diğer tarafta patateslerimizi soyalım. Ben 5 tane kullandım. Soyduğumuz patetesleri, tabi ki önce yıkıyoruz. Daha sonra. uzun-uzun doğruyoruz. Onu da fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Eğer varsa patates için özel satılan baharatlardan kullanabilirsiniz. Ben kullandım. Harika oluyor. Tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına yerleştirelim. Tavuk parçaları ve patatesler yumuşayıp üstü kızardığında tepsimizi çıkaralım. Yufkalarımıza sarımsaklı mayonezi sürelim. Üzerine but parçalarını, patatesleri, turşuyu ve maydanozu (isteğe bağlı) ekleyip bükelim. Isıtıcı da shaurmamızın yufkasını ısıttıktan sonra afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.