Saç Dökülmesini Önleyici İpuçları

ashli

Bayan Üye
mmmmdt.jpg


Aşağıdaki ipuçları kadın ve erkek tipi saç dökülmelerini engellemenize yardımcı olacak. Sıklıkla karşılaştığınız saç bakım sorunlarınıza deva olabilecek. Her yıl erkekler ve kadınlar saçları için milyonlarca dolar harcıyorlar. Ne yazık ki pek çok yanlış ürün ve bakım saçlarınıza yarar yerine zarar veriyor. Yıpranan saçlardaki hasar kalıcıdır. Bu saçları kesmedikçe onları tamir etmek imkansızdır.

Uygun Şampuanlar ve Saç Kremleri

Özellikle saç tipinizi iyi bilmenizde yarar var. Saç dökülmesini engelleyici şampuanları kullanırken bile saçınızın cinsi çok önemlidir. Aksi takdirde saçlarınızın incelip dökülebilir.

Şampuanlama

Çok saç yıkamak saçı döker cümlesi bir efsane. Eğer doğru şampuanı kullanırsanız saçlarınızı her gün yıkamanızda bile hiçbir zarar yoktur.

Klima

En modern klimalar bile saçınıza zarar verebilir. Mümkün oldukça uzak durun.

Saç modelleri

Bazı saç modelleri saçlarınızın kırılmasına köklerinin hasara uğramasına sebep olur. Aşırı sıkı örgüler, krepeler ya da ince kıvırırcıklardan uzak durmaya çalışın. Yapılan işlemler nazikçe yapılmalıdır. Güneş, rüzgar ve yüzme havuzu da saçlarınızı kurutur ve düğümlere neden olabilir.

Tarak ve Fırçalar

Metal, ince dişli, keskin dişli taraklarınızı ortadan kaldırın. Fırça ve taraklar geniş aralıklara sahip olmalı. Pürüzsüz kılları olmalıdır.

Saç açmak

Saçlarınızı açma işlemi, her saç telinin orta tabakasındaki melanin granülü değiştirebilir. Böylece saçlarınızı zayıflatıp kopmalara neden olmaktadır.

Diyet

Önce gelen dermatologlar saç dökülmesinin diyet ile ilgili olmadığını iddia etseler de savaş dönemlerindeki toplama kampları vaka çalışmaları sırasında saç dökülmelerinin yetersiz besin alımından olduğunu göstermiştir.

“Analiz” denilen şey bir aldatmaca

Sıklıkla her yerde duyduğumuz “saç analizi yapılır” cümlesi tam bir fiyaskodur. Bu tespitin hiçbir geçerliliği oktur. Dolandırıcılık olarak da kabul edebilirsiniz.
 
---> Saç Dökülmesini Önleyici İpuçları

şampuan ve beslenmenin çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst