Patlıcan Turşusu Tarifi

-Ediz1912-

Türkiye'nin üç büyükleri; Mustafa,Kemal,ATATÜRK!
Webmaster
PATLICAN TURŞUSU TARİFİ
kafa-malzeme.jpg
2 demet dereotu
kafa-malzeme.jpg
4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
kafa-malzeme.jpg
1 baş sarımsak (dövülmüş)
kafa-malzeme.jpg
1/4 su bardağı sıvı yağ
kafa-malzeme.jpg
5 su bardağı sirke
kafa-malzeme.jpg
10 küçük patlıcan
kafa-malzeme.jpg
2 limonun suyu
kafa-malzeme.jpg
1 kilo beyaz lahana
kafa-malzeme.jpg
10 su bardağı su
yapilisi_comlekp.jpg
Yapılışı Patlıcanların saplarını ayıklayıp ortadan hafifçe yarın, lahanayı ince ince doğrayın. Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşe oturtun. Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp, limon suyunu ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra, patlıcanları ilave edin ve 3 dakika kadar haşlayın.

Bir kepçeyle patlıcanları tencereden alıp, bir kenara bırakın. Tencereye 2–3 su bardağı daha su katıp, yeniden ateşe koyup kaynatın. Bu kez lahanaları da ilave edip 3 dakika kadar beraberce haşladıktan sonra tencereyi ateşten alın. Lahanaları da tencereden bir kepçe yardımıyla çıkarın ve haşlanmış suyu dökmeyin. Lahanaları ve patlıcanları soğumaya bırakın.

iyice soğuduklarında lahanaları bir kaseye koyun. Kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve sarımsağı döverek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patlıcanların içine doldurup, her patlıcanı ince bir sicimle bağlayın.

Doldurulmuş patlıcanları bir cam kavanoza yerleştirin. Büyük bir tencereye su ve sirke koyup, orta ateşe koyun. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, yağı ekleyerek bir kenarda ılınmaya bırakın. Karışım ılınınca kavanozda patlıcanların üstüne boca edip; dereotu saplarını serpiştirin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir ortamda bir ay kadar beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst