para ile namaz

---> para ile namaz

yok ben daha farkli bir perspektiften irdelemek istedim,
her rekat icin ne kadar para odenebilmelidir ki, :D

evet,aynı şeyi söylüyoruz.Bir doktor kadar oluyor toplamda galiba. Fena değil yani.Masrafta yok.Temiz para.Extralarda var zaten. Hatta rekat başına değil de kişi başına hesaplayın isterseniz.:36:

---> para ile namaz

Evet,haklısınız bizim en güzel eğitim şeklimiz dayak olmalıdır dediğiniz gibi.
Sonra hep şikayet,hep şikayet.Çocukları eğiten sizin gibi güzel hanımlarımız,annelerimizdir.Ondan sonra gelsin töre cinayetleri,gelsin kadına saldırılar,gelsin toplu cinayetler.Sonra devlet önlesin.Kadınlar eğitsin,eline silahı versin ve devlet önlesin.Evet dayak cennetten çıkmadır.Vur kadına yumruğu.Vur çocuğa sopayı,vur güçsüze tekmeyi.Evet dayak cennetten çıkmadır.Sizinle ilgisi yok yazdıklarımızın ama konu kendiliğinden gelişiyor.
Evet çiçekler size,Hem doğal hem naturel hemde sıfır kinayesiz.Saygılar.:106:

yazdıklarımı anladığını umut ediyorum sözlerimi saptırmayınız. Siz para ile namazı biraz acın konu paylaşmak kolay amacınızı saptırmadan tşklerler. :):106:

---> para ile namaz

yazdıklarımı anladığını umut ediyorum sözlerimi saptırmayınız. Siz para ile namazı biraz acın konu paylaşmak kolay amacınızı saptırmadan tşklerler. :):106:

Yukarıda gördüğünüz gibi biraz açıldı.Birazda katılımcıların açması konuya güzellik katar.
Konuyu saptırma gibi niyetimiz yok.Sadece söz toplumsal yaralarımıza denk geldi.Sizinle veya sözlerinizle alakalı değil.:36:

---> para ile namaz

Yukarıda gördüğünüz gibi biraz açıldı.Birazda katılımcıların açması konuya güzellik katar.
Konuyu saptırma gibi niyetimiz yok.Sadece söz toplumsal yaralarımıza denk geldi.Sizinle veya sözlerinizle alakalı değil.:36:

Anlaştık ozaman:2: Para ile namaz konusuna gelince de parayla namaz olur mu yahu içini niyetini mevla biliyor para için mi namaz ha diyelim ki para için kıldın kulluk görevini yerine getirmiş olmazsın anca kendi kandırmak olur bu :) şimdilik böyle düşünüyorum konunun takipcisiyim konu değiştikce yorumlarımla olucam inşaALLAH :106:

---> para ile namaz

Anlaştık ozaman:2: Para ile namaz konusuna gelince de parayla namaz olur mu yahu içini niyetini mevla biliyor para için mi namaz ha diyelim ki para için kıldın kulluk görevini yerine getirmiş olmazsın anca kendi kandırmak olur bu :) şimdilik böyle düşünüyorum konunun takipcisiyim konu değiştikce yorumlarımla olucam inşaALLAH :106:

Teşekkür ediyorum BitliPire ( bir bayana bitli pire demek hiç hoşuma gitmiyor).Bu forumda ki bütün bayanların bu kadar anlayışlı olması inanılmaz bir şey. Şöyle bir çevrenize alıcı gözlerle bakın lütfen.Konuya katkınız daha da güzelleşecektir.Sağolun.:106:

---> para ile namaz

Merhaba. Siz arsa öneriyorsunuz ama millet toptan kapatmak istiyor. Ama alabilirler mi bilmiyorum. Cennetin anahtarlarının çok ucuz olduğunu, hatta bazen yaradanın bedavadan verdiğini duymuştum.

ooo sen ne diyorsun sudan ucuz, kredi kartına peşin fiyatına 48 ay taksitte yapıyorlar.

---> para ile namaz

ewt cennet sudan ucuz hatta bedava kimse cennete girmek isteyenden cennetin kapisinda bilet kesmiyor ama cehennem parali oraya parasiz pulsuz biraz zor girersin...
Cennete girmek icin Rabb'in farzlarini yerine getir namaz,oruç zekat üzerine sadaka ver yetime,dul kadına sahip çık dilinde zikrinde olursa ohh Rabb'im bunlari yapan kula cenneti vaad etmiş bak hic beş kuruş harcamıyon hepsi beleş...Ya cehenneme girmek icin haram yicen iççen bar pavyon karız kız kavga düvüş gırla olcak ki cehennemi hak edesin...ee haliyle bunlarida bu dunyada kimse para harcamadan yapamaz...

---> para ile namaz

sorun para ile namaz biraz acarmisin bu soruyu...parayla kendi uzerine olan namaz borclarını mı kıldıramiyi yoksa para karsiligi baskasi icin namaz kılmayımı sordun...
Dinimizde iskad diye birsey var...vasiyetin üzerine sen öldükden sonra senin varislerin namaz ve oruc borcun varsa oduyorlar deniliyor, benim kadimca namaz zannetmem olsun ama sanirim oruc ola bilir sonucda tutamadigin oruclarının kefareti var para ile aç duyura biliyorsun...ama namaz icin daha hic boyle bişey duymadim....zaten oyle olsa Rabb'in Adl ismine yakışmaz o zmn parasi olan hic kılmaz bastirir parayı borcunu oder...Hak Teala boyle bir haksizlik yapmaz...

Eger arastirmak istersen arkadaşım iskad diye arastırıp bir bak oku bilgi sahibi ol...kolay gelsin Selam ve Dua ile...

---> para ile namaz

sorun para ile namaz biraz acarmisin bu soruyu...parayla kendi uzerine olan namaz borclarını mı kıldıramiyi yoksa para karsiligi baskasi icin namaz kılmayımı sordun...
Dinimizde iskad diye birsey var...vasiyetin üzerine sen öldükden sonra senin varislerin namaz ve oruc borcun varsa oduyorlar deniliyor, benim kadimca namaz zannetmem olsun ama sanirim oruc ola bilir sonucda tutamadigin oruclarının kefareti var para ile aç duyura biliyorsun...ama namaz icin daha hic boyle bişey duymadim....zaten oyle olsa Rabb'in Adl ismine yakışmaz o zmn parasi olan hic kılmaz bastirir parayı borcunu oder...Hak Teala boyle bir haksizlik yapmaz...

Eger arastirmak istersen arkadaşım iskad diye arastırıp bir bak oku bilgi sahibi ol...kolay gelsin Selam ve Dua ile...

Evet para ile namaz konusu bendenizi rahatsız ediyor hem de başkaları adına. Ben camilerde namaz kıldıran arkadaşlarımızdan bahsediyorum. Ve bunun düzeltilmesi gereken bir şey olduğunu söylüyorum.
imamlarımız, evet muhteşem imamlarımız var. Bu arkadaşlarımız maaş alıyorlar değil mi?. Peki bu ücretin karşılığında ne yapıyorlar?. Kısaca namaz kıldırıyorlar. Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen. Peki başka ne yapıyorlar namazın haricinde?. Özel durumlar hariç hiç bir şey yapmıyorlar. Yani namaz kıldırdıkları için maaş alıyorlar. Bu maaş doğru, yanlış ayrı konu ama neticede namaz kıldırmanın bedeli maaş oluyor. Ben bu arkadaşlarımızın bu işte suçları veya kabahatleri var demiyorum, asla. Ama pratik böyle.
Bu da pek kabullenilmeyen bir durum. Ben bu arkadaşlarımızın bu durumdan kurtarılması gerektiğini düşünüyorum. sorun tesbit edildikten sonra çözümü çok kolaydır. Evet siz ne dersiniz bu konuda?. İsterseniz durumu sorun, isterseniz araştırın.
Eğer yanılıyorsam hiç çekinmeden açıklayın. Evet diyorsanız, bu arkadaşlarımızın sorunu sizce nasıl halledilebilir. Avrupada çeşitli örnekleri olduğunu düşünüyorum. Evet bize göre bir sorun. size göre de sorun ise nasıl çözülebilir.
Fikirlerini belirten arkadaşlarıma peşinen teşekkür ediyorum.
Kafa yoran bütün kardeşlerime saygılar.:4::4:

---> para ile namaz

Evet para ile namaz konusu bendenizi rahatsız ediyor hem de başkaları adına. Ben camilerde namaz kıldıran arkadaşlarımızdan bahsediyorum. Ve bunun düzeltilmesi gereken bir şey olduğunu söylüyorum.
imamlarımız, evet muhteşem imamlarımız var. Bu arkadaşlarımız maaş alıyorlar değil mi?. Peki bu ücretin karşılığında ne yapıyorlar?. Kısaca namaz kıldırıyorlar. Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen. Peki başka ne yapıyorlar namazın haricinde?. Özel durumlar hariç hiç bir şey yapmıyorlar. Yani namaz kıldırdıkları için maaş alıyorlar. Bu maaş doğru, yanlış ayrı konu ama neticede namaz kıldırmanın bedeli maaş oluyor. Ben bu arkadaşlarımızın bu işte suçları veya kabahatleri var demiyorum, asla. Ama pratik böyle.
Bu da pek kabullenilmeyen bir durum. Ben bu arkadaşlarımızın bu durumdan kurtarılması gerektiğini düşünüyorum. sorun tesbit edildikten sonra çözümü çok kolaydır. Evet siz ne dersiniz bu konuda?. İsterseniz durumu sorun, isterseniz araştırın.
Eğer yanılıyorsam hiç çekinmeden açıklayın. Evet diyorsanız, bu arkadaşlarımızın sorunu sizce nasıl halledilebilir. Avrupada çeşitli örnekleri olduğunu düşünüyorum. Evet bize göre bir sorun. size göre de sorun ise nasıl çözülebilir.
Fikirlerini belirten arkadaşlarıma peşinen teşekkür ediyorum.
Kafa yoran bütün kardeşlerime saygılar.:4::4:

Bu derin bir konu,basında da bayağı tartışıldı çeşitli görüşler var tabi her iki yönden de.

Bu konu hakkında Fetva varmı ona bakmak lazim sonucda,bildiğimden soylemiyorum yanlışsam benim yanlışım af etsin Rabb dogruysa Rabb'in dogrusudur.Camii hocalari zaten yanılmıyorsam camii görevlisi diye gecer sadece de namaz kıldırmakla yükümlü kimseler degiller bütün din hizmetlerini verirler cenaze yıkama,mevlid,dini nikah,kurslar v.b bilmediklerimiz dahil ,kaldiki bunuda tek başına yapmazlar camiide sadece imam yoktur sonuçta müezzini Kur'an ögreticisi v.b bir cok insan cammi görevlisi diye kadrodadir...

Bu yüzden geçimlerini sağlamak hayatlarini idame etmeleri için belli bir gelir elde etmeleri lazim gelir...
Ama tabikide gönüllülük Allah katinda sanirim daha degerlidir...

---> para ile namaz

Bu derin bir konu,basında da bayağı tartışıldı çeşitli görüşler var tabi her iki yönden de.

Bu konu hakkında Fetva varmı ona bakmak lazim sonucda,bildiğimden soylemiyorum yanlışsam benim yanlışım af etsin Rabb dogruysa Rabb'in dogrusudur.Camii hocalari zaten yanılmıyorsam camii görevlisi diye gecer sadece de namaz kıldırmakla yükümlü kimseler degiller bütün din hizmetlerini verirler cenaze yıkama,mevlid,dini nikah,kurslar v.b bilmediklerimiz dahil ,kaldiki bunuda tek başına yapmazlar camiide sadece imam yoktur sonuçta müezzini Kur'an ögreticisi v.b bir cok insan cammi görevlisi diye kadrodadir...

Bu yüzden geçimlerini sağlamak hayatlarini idame etmeleri için belli bir gelir elde etmeleri lazim gelir...
Ama tabikide gönüllülük Allah katinda sanirim daha degerlidir...

Merhaba yiğit kardeşim. Söyledikleriniz elbette doğru. Ama bunun doğru olması yanlışı düzeltmiyor. Mesela ben diyorum ki, ülkemizde bir nikah karmaşası da hazır varken nikah üzerine biraz düşünelim. Bu görevli kardeşlerimizin asli görevleri nikah memurluğu olarak belirlense, ne olur. Yani namaz saatleri haricinde nikah memuru olarak yapacak. Amma, devletin resmi nikah memuru olacak. Ve tamamen imam kıyafeti ile resmi nikah memuru görevini yapacak. Nikah memurları nereye bağlı ise oraya bağlı olacak.
Ne faydası olur derseniz, inanılmayacak kadar çok faydası olur. En başta bu arkadaşlarımıza gidip sorduğunuz zaman, ne için maaş alıyorsunuz diye?. Biz nikah memuruyuz, nikah kıydığımız için maaş alıyoruz diyebilecekler, göğüslerini gere gere. Ama şimdi sorarsanız, kıvır kıvır kıvranacaklar, namaz kıldırmak için maaş alıyoruz dememek için. Ama demeseler de gerçek o . Türkiye de nikah sorunu bitecek. Kimse ben imam nikahı kıydırdım diye kıvıramayacak. Resmi nikahı imam kıyacak. Yani tek nikah olacak.
+ bunun yanında, bazı ek şeyler olabilir. Ustalar, gençlere kurslar verebilir.
doktorlar, mühendisler, otobüs şoförleri, gelip toplumu bilgilendirir.
Her hafta bir doktorun camide insanların sorularını cevapladığını düşünün. Bir elektirik mühendisinin de, bir subayın da, bir manavında bir balıkçınında. Hayali bile güzel değil mi. Saygılar.

---> para ile namaz

Merhaba.%99 müslüman çoğunluğu olan bir ülkede yaşıyoruz.Size göre para ile namaz olurmu?,Ne dersiniz?,gördünüzmü hiç böyle birşey?. Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

para ile namaz ilginç ben öyle bir şey duymadım...hea eğer hoca ların maaşlı olmasını demek istiyorsan onlarda gecim sağlamak zorundadırlar tabiiki yaptıkları bir görev ve para almaları normal..

---> para ile namaz

Sözde müslüman bir ülke durumundayız..

Soruya gelirsek.. Böyle bir şey hiç duymadım.
Yapanında aklından zoru olması lazım.. : L

---> para ile namaz

Sözde müslüman bir ülke durumundayız..

Soruya gelirsek.. Böyle bir şey hiç duymadım.
Yapanında aklından zoru olması lazım.. : L

Neden duymadınız?. imamlarımız namaz kıldırmakla görevli değiller mi?. Başka bir görevleri varsa bilemem. o zaman parayı ne için alıyorlarmış.?. Bu durum ufak bir hareket ile düzeltilse hoş olmaz mı?. ( Dikkat lütfen İmamlarımızı asla suçlamıyor, küçümsemiyoruz. Daha saygın, daha verimli olmalarını istiyoruz).
Sadece fiili durum; düzeltilmeli, güzelleştirilmeli diyoruz.

Not= Benim rahmetli dedem maaş almayan imamdı. Ve de caminin tuvaletlerini bile bizzat kendisi yıkardı. Yıkılan duvarını yapardı. Camiyi boyardı, badana yapardı. Sular kesildiğinde su almak istiyenlere , suyu özellikle kendisi verirdi. Çocukları çok severdi. Sıcak yaz günlerinde; Namaz saati geldiğinde biraz dinlenin, namazdan sonra yine gelirsiniz derdi. Kimsesiz gariplere yemek verilmesini sağlardı, iş bulurdu onlara vs....

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri