para ile namaz

mavikalem34

Kayıtlı Üye
Merhaba.%99 müslüman çoğunluğu olan bir ülkede yaşıyoruz.Size göre para ile namaz olurmu?,Ne dersiniz?,gördünüzmü hiç böyle birşey?. Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

---> para ile namaz

Para ile Başkasına Kendi Namazını kıldırmak demek istiyorsun sanırım..

Görmedim böyle bir şey Ama Görürsem de Şaşırmam Çünkü İnsanlar Şaşırmış :R

---> para ile namaz

İnsanların dinini yağması din hizmetlerinde bulunurken hayatınıda bir şekilde devam ettirmesi gerekiyor bence hiç bir sakıncası yok.

Ama namaz kılan bir çocuğa para yada ödül vermek ne kadar doğrudur bilemem bunu tecrübe sahibi kişilerin yorumları ile çok güzel olurdu.

---> para ile namaz

ben de tam anlayamadım bu soruyu biraz daha açıklık gelirse yorum yapabileceğim inşaALLAH.

---> para ile namaz

Ne soruyu anladım ne olayı anladım... Ama olur olur para varsa herşey olur

---> para ile namaz

İnsanların dinini yağması din hizmetlerinde bulunurken hayatınıda bir şekilde devam ettirmesi gerekiyor bence hiç bir sakıncası yok.

Ama namaz kılan bir çocuğa para yada ödül vermek ne kadar doğrudur bilemem bunu tecrübe sahibi kişilerin yorumları ile çok güzel olurdu.

bunu aslında sohbetlere tavsiye ederler, para degil de ödül olarak...yani bir cocuca namazı sevdirmek için namaz kıldıktan sonra seccadenin altına ufak bir şey koymak cocugu namaz için şevklendirir, sevindirir derler...Tabi daha sonra bunun aslında emir oldugu için yapılması gerektigini anlatmak aşılamak lazım

---> para ile namaz

bunu aslında sohbetlere tavsiye ederler, para degil de ödül olarak...yani bir cocuca namazı sevdirmek için namaz kıldıktan sonra seccadenin altına ufak bir şey koymak cocugu namaz için şevklendirir, sevindirir derler...Tabi daha sonra bunun aslında emir oldugu için yapılması gerektigini anlatmak aşılamak lazım

Sağol canım cevap için aslında çocuk zaten çocuktur o yapılan şey kendisi gibi çok masumca geliyor banada.

---> para ile namaz

Sağol canım cevap için aslında çocuk zaten çocuktur o yapılan şey kendisi gibi çok masumca geliyor banada.

Ben teşekkür ederim canım, cocukla çocuk olmak lazımdır ondan herzaman ciddiyet beklenemez...Peygamberimiz(s.a.s.) namaz kılarken secdeye gittiginde hz hasan ile hüseyin sırtına binerlermiş Hz Ali kızmış bir seferinde...Resulullah (s.a.s) bırak binsinler cocuk onlar demiş ve onlar inene kadar secdeden kalkmaz secdeyi uzatırmış...Yani bir yerde namazdan daha önemli cocugun kalbini kırmamak

---> para ile namaz

Ben teşekkür ederim canım, cocukla çocuk olmak lazımdır ondan herzaman ciddiyet beklenemez...Peygamberimiz(s.a.s.) namaz kılarken secdeye gittiginde hz hasan ile hüseyin sırtına binerlermiş Hz Ali kızmış bir seferinde...Resulullah (s.a.s) bırak binsinler cocuk onlar demiş ve onlar inene kadar secdeden kalkmaz secdeyi uzatırmış...Yani bir yerde namazdan daha önemli cocugun kalbini kırmamak

Merhaba. buraya peygamberimizin ortaya koymuş olduğu tavırları yazıyorsunuz.Ve bunu herkeste biliyor.Ama iş pratiğe gelince kimse hatırlamıyor.Ve cami de oyun oynayan çocukları kim kovalıyor öyleyse?.obamamı kovalıyor yoksa?.

---> para ile namaz

Merhaba. buraya peygamberimizin ortaya koymuş olduğu tavırları yazıyorsunuz.Ve bunu herkeste biliyor.Ama iş pratiğe gelince kimse hatırlamıyor.Ve cami de oyun oynayan çocukları kim kovalıyor öyleyse?.obamamı kovalıyor yoksa?.

İşi ehlilere bırakın siz umarım sorun olmaz çocukları camiden kim kovalamış sebep ne imiş biraz açıklık getirirseniz tartışmaya açık olsun o ki bir konu açtın ....

---> para ile namaz

Namaz saatleri dışında,park olmayan yerler de cami çocuklar için iyi bir oyun alanıdır.Ama görevli çocukların sesinden ve yerleri kirletmelerini önlemek için,sopa ile çıkardı.Çevrenizdeki camilere bir bakın,kontrol edin zaman zaman.İnşallah benim gördüğümü hiçkimse görmez.O çocuğu tekrar camiye döndürmek hiçte kolay olmayacaktır.Çünkü camilerin yapılış amacı bütün insanlara açık olmasıdır.Kimi namaz için gelir,kimisi oyun için,kimisi gölgesinde dinlenmek için,kimisi sadece tuvalet için.Ne için olursa olsun,kimsenin camiye gelişi engellenmemeli.Hatta asık yüz gösterilmemeli.Kim olursa olsun,neden ne olursa olsun,bütün insanların camiye gelmesi için gayret gösterilmelidir.

Bitli pire kardeşim işi ehline bırakın demişsiniz.Ama işin ehli kim ve nerede,siz gördünüzmü?.

Not= Tabi biz bütün camilerimizi ilim yuvası ve hocalarımızıda her konuda bilgili alim insanlar olduklarını düşünüyoruz.(Rüya gibi ama,inşallah bir gün gerçek olur).Çiçekler şu anda alim olan hocalarımız için.:106::106:

Son düzenleme:
---> para ile namaz

Dayak cennetten çıkma diycem belkide kızacaksınız ama o camı görevlisinin halet-i ruhiyesini de anlamak lazım kim bilir kaç kere uyardı Çevremizde öyle arsız çocuklar oluyor ki cinnet geçirmemek elde değil. Olmasaymış iyiymiş ama yerleri kirletmesin canım onlar da :) Neyse konu dişi oluyor sanırım tartışmaya gerek yok. Para ile namaz derken ne manada ben anlıyamadım da ? bu çiciekler de benden size gelsin :106:

---> para ile namaz

Dayak cennetten çıkma diycem belkide kızacaksınız ama o camı görevlisinin halet-i ruhiyesini de anlamak lazım kim bilir kaç kere uyardı Çevremizde öyle arsız çocuklar oluyor ki cinnet geçirmemek elde değil. Olmasaymış iyiymiş ama yerleri kirletmesin canım onlar da :) Neyse konu dişi oluyor sanırım tartışmaya gerek yok. Para ile namaz derken ne manada ben anlıyamadım da ? bu çiciekler de benden size gelsin :106:

Evet,haklısınız bizim en güzel eğitim şeklimiz dayak olmalıdır dediğiniz gibi.
Sonra hep şikayet,hep şikayet.Çocukları eğiten sizin gibi güzel hanımlarımız,annelerimizdir.Ondan sonra gelsin töre cinayetleri,gelsin kadına saldırılar,gelsin toplu cinayetler.Sonra devlet önlesin.Kadınlar eğitsin,eline silahı versin ve devlet önlesin.Evet dayak cennetten çıkmadır.Vur kadına yumruğu.Vur çocuğa sopayı,vur güçsüze tekmeyi.Evet dayak cennetten çıkmadır.Sizinle ilgisi yok yazdıklarımızın ama konu kendiliğinden gelişiyor.
Evet çiçekler size,Hem doğal hem naturel hemde sıfır kinayesiz.Saygılar.:106:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri