Oğluma mektup

leylmira

Bayan Üye
OĞLUMA MEKTUP

Elimde resmin sana bakıyorum oğlum. Öpüyorum, bağrıma basıyorum, sızım geçmiyor, özledim seni oğlum...

Sana hamile kaldığımda nasıl sevinmiştim. Sürpriz yapmıştın hepimize. Haydi şimdi yine sürpriz yapıp, çık gel oğlum.

Doğumunla aydınlanmıştı dünyam. Herşeyimdin sen benim. Sen minik bir bebek, bense minik bir anne...Seninle büyüdüm oğlum. Anneliği sende tattım, seninle tattım oğlum.

Sütümle besledim seni. Sevgimle sardım , sarmaladım. Korudum tüm kötülüklerden, kanat gerdim sana. Ninnilerle büyüttüm seni ..Uykusuz gecelerde varoluşunla avumdum. Ateşlendiğinde saatlerce başında bekledim. Sevdim seni oğlum, okşadım, kokladım, kıyamadım...

İlk kelimen "anne" oldu oğlum. Nasıl sevindim bana seslenince. Aktı yüreğime yağmurlar. Nehir oldu, göl oldu, deniz oldu, okyanus oldu , doldu taştı sevincim.

İlk adımını hatırlıyorum oğlum. Tüm cesaretini toplayıp , küçük adımlarla bacaklarıma sarılışın... "Annem" deyişin.. unutamıyorum oğlum...

Okula başladığın ilk günü hatırlıyormusun? Nasıl da tedirgindin. İlk ayrılışımızdı seninle. Sana belli etmiyordum ama bende ağlamıştım seninle. Bunu şimdi itiraf ediyorum oğlum. Yarattığım eserden, duyduğum gururdan , büyüdüğünü görerek yaşadığım sevinçten ağlamıştım. Anneyim ben, duygusalım oğlum. Okul bahçesinde her marşımız okunduğunda duyduğum yürekler dolusu sevinçten ağlardım ben oğlum. Seninle övünür, vatanımıza, milletimize hayırlı evlat olasın diye dua ederdim oğlum.

Peki ilk bisikletini hatırlıyormusun? Hani kırmızı olan. Arkadaşlarından görüp istediğin, ama alamayıca da boynunu büktüğün.. Hatırladın mı oğlum? Kıyamadım sana, üzüldüğünü gördükçe parçalandı içim. "olsun anne" dedin, ben okuyup adam olucam, hem sana hem bana bisiklet alıcam" dedin...Dayanamadım oğlum. Yemedim, içmedim, kıyıdan köşeden biriktirdim aldım sana bisikleti oğlum. Hemde en sevdiğin renk. Kırmızı. Bayrak kırmızısı. Nasıl sevinmiştin görünce. Hep sen mi sürpriz yapacaksın? Bu da anne sürprizi. 2 tekerlekli kırmızı bir bisiklet.

Sanki bisiklet pedallarında gizlenmişti zaman. Sen her çevirişinde daha da büyüdün oğlum. İlkokul, ortaokul, lise derken daha fazla okutamadım seni oğlum. Yetmedi gücüm, yetemedi, okuyamadın oğlum. En büyük hayalimdi seni üniversite kapısında görmek, ama olmadı oğlum, olamadı. Hayalim gerçekleşmedi oğlum, gerçekleşemedi.

Yaşın geldi 20'ye. Vatan borcu dedin oğlum. Ellerine kınalar yaktık, dualar okundu, ilahiler söylendi senin için. Omuzlara alındın. Davullarla, bayraklarla "En büyük asker bizim asker" nidalarıyla uğurladık seni oğlum.

Şimdi elimde resmin, sana gidiyorum oğlum. Bugün senin günün oğlum. Şehit oluşunun , göğe yükselişinin günü. Kınalar yaktım ellerime, dualarla , ilahilerle geliyorum oğlum. Tabutun omuzlarda, üstüne bayrak örtülü oğlum. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" nidalarıyla uğurluyorum seni oğlum. Bisikletin şimdi tabutun oldu oğlum. Sen adam oldun ama adam olamayanlar da var oğlum. Bu sefer ağlamıyorum oğlum. Ölmedin sen kalbimdesin oğlum. Tek sebebim sendin, sende vatandasın, bayraktasın oğlum. En sevdiğin renktesin şimdi oğlum. Heryerdesin. Yer kırmızı, gök kırmızı, bulut kırmızı, güneş kırmızı, toprak kırmızı, kan kırmızı oğlum. Şehitlerin biri gider, bini gelir ama bu vatan bölünmez oğlum. Can oğlum, kan oğlum, toprak oğlum, bayrak oğlum, vatan oğlum...

Uğurlar olsun sana.. Seninle gurur duyuyorum oğlum...

Mehmedim, Ahmedim, Alim, Yusufum, Hasanım, Selimim, Fatihim, Burağım , Samim, Erdoğanım, Ramazanım , Süleymanım, Emrem, Serdarım, Osmanım , Emrahım, Uğurum, Ozanım , İlhanım, Orhanım, Şehidim , Yiğidim, Aslanım...

Seni , vatanını ve kırmızı bayrağını çok seven Annen..Ayşe, Fatma, Aliye, Emine, Müzeyyen, Selma, Hatice, Esma, Baştacımız, Gururumuz....

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri