Öfkemi Nasıl Yenebilirim ?

уαяєη

ɘƨмɘя
Bayan Üye
1. Sinirli olduğunuzu kabullenmeyin. "Benim yapım bu, böyle yaratılmışım" diyerek kendinize haklı çıkarmayın. Sürekli kendinize şu telkinde bulunun: "Ben sinirli değilim, ben sakin bir adamım, beni kimse sinirlendiremez" deyin.

2. Sizi öfkelendiren bir durumla karşılaştığınızda hemen o ortamı değiştirin, mümkünse kendinizi dışarıya, açık havaya atın. Bolca, geniş nefes almaya çalışın.

3. Peygamberimizin tavsiyelerini uygulayın. Öfkeyi yenme konusunda Peygamberimizin şu tavsiyelerde bulunuyor:

a. "Sizden biriniz ayakta iken öfkelenirse otursun, öfkesi geçerse ne âlâ, öfkesi geçmezse yatsın."

b. "Ben bir söz biliyorum, onu söyleyenin öfkesi gider. O da, 'Eûzü billâhi mineşşeytânirracîm-Kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım' sözüdür."

c. "Biriniz kızdığında sussun."

d. "Öfke şeytandandır. Şeytan da ateşten yaratılmıştır. Ateş ancak suyla söndürülür. Öyle ise biriniz öfkelendiği zaman abdest alsın."

e. "Her türlü öfke ve ağız kavgasının ilacı, iki rekat namazdır."

4. Özellikle anne babaya öfkelenmenin büyük bir günah olduğunu bilin. Yüce Allah diyor ki:

"Rabbin, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikte bulunmanızı emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanacak olursa, onlara öf bile deme, onları azarlama; onlara güzel söz söyle. (İsra, 17:23)

5. İçinizdeki sevgi ve merhamet duygularını kontrol edin. Çünkü sizden güçlü olanlara öfkelenmiyorsunuz; size karşı çıkamayan, sizden korkan/çekinen insanlara bağırıp çağırıyorsunuz.

6. Sevimsiz, şefkatsiz ve merhametsiz bir insan olduğunuzu düşünün, kendinizi suçlu görün, pişman olun. Böylece nefsinize haklılık payı vermemiş olursunuz.

7. Empati yapın. Aynı muamele size yapılsa nasıl karşılardınız? Kaba ve sert davrananlara en küçük bir sevgi duyar mıydınız?

8. Profesyonel bir yardım alın. Çünkü aşırı öfkelenen insan dengesini kaybeder. Ne zaman, ne yapacağı belli olmaz. Bunun için öfke kontrolüne karşı bir destek alın.
 
---> Öfkemi Nasıl Yenebilirim ?

2. Sizi öfkelendiren bir durumla karşılaştığınızda hemen o ortamı değiştirin mümkünse kendinizi dışarıya açık havaya atın. Bolca geniş nefes almaya çalışın.

c. "Biriniz kızdığında sussun."

Bu ikisini her zaman uygularım .
Teşekkürler.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
vozol 12000
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst