O An

h.i.m.e.s.54

Kayıtlı Üye
Hadi,hep birlikte,birşeyleri kenara bırakalım ve bir kaç dakikanızı bu topic'de okuyacaklarınıza ve göreceklerinize ayırın,sonra dönelim hayatımıza tekrardan bakalım.

Bazen öyle anlar vardır ki bütünü ifade eder..
Saatlerce konuşursun; saatlerce yazarsın belki ama o duyguyu fotoğraftakiler kadar iyi yansıtamazsın..

Sanırım resim sanatının, fotoğrafçılığın en büyük avantajlarından biri bu..
İlgimi çeken; benim için çook anlam taşıyan "O" an karelerini paylaşmak istedim sizinle.

NOT: Fotolar ve yorumlar ''VE İNSAN'' programından alıntıdır ve sürekli yeni fotolar eklenmektedir...


biz ülkemizde...bu kiminle çıkmış..kim kimle evlenmiş..kim şık kim rüküş...bunlarla ilgilenirken millet kendi ülkelerinde yaşamaya çalışıyor..

251395fa6.jpg


Bu Fotoğraf Irak'da çekiliyor,belki ölümü bekleyen baba,ve kuçağında kendi öz toprağında,topraksız,vatansız kalan,bi okadarda masum bir çocuk,yorum sizin...

251402ig1.jpg


Hindistanın,güney kesimlerinde bir köy,kaçak yaptıkları evleri yıkmak için verilen mücadele..

2005hl5ez2.jpg


Silah ve çocuk , ne kadar alakasız iki kavram.Neden savaşma gereği duyarız ki ? Vatanımıza Saldırı olmadıktan sonra... ?

2006nu1ux7.jpg


Rahatımız yerinde olduğu için,biz iş beğenmezken,o ufacık yavru,orada mecbur bırakıldığı içinmi duruyor ? Soğuk , çalışma azminden döndermiyor,yolda gördüğümüz selpakcıdan 250 lira verip,bir selpak almak o kadarmı zor ?

2006nu1gn7.jpg


Tek Suçları "VATAN"'larına sahip çıkmaları değilmi ?

2006nu1ew4.jpg


Bu Foto İsrailin Lübnana saldırı yaptığından hemen sonra çekilmiş,geride yerle bir edilmiş,bir kent ve Gözyaşı.Sizce dua etmemiz gerekmezmi evimizde rahat rahat uyuyabiliyoruz diye ?

2006nu1rd2.jpg


Biz ettiğimiz dualarda,bisiklet isterken,onlar analarına,babalarına birşey olmasın diye Yüce ALLAH'a ellerini açıyorlar

2006nu1xn5.jpg


Filistinde,platinlere ne çok ihtiyaç var değilmi ?

2006nu1dw0.jpg


Balakot'tan bir fotoğraf. Kentin dışında kurulan bir kamp... Hangi inançtan olursa olsun hatta ateist bile olsa herkesi etkileyecek bir 'o' an. Taşlar bile etkilendikten sonra...

2006nu1ac8.jpg


Geniş açıdan dar açıya... Reuters'in editörü fotoğrafla birlikte şu bilgiyi sunuyor: 'Malezya'nın ılımlı Müslüman Başbakanı Abdullah Ahmet Badawi, İslam’a daha ılımlı, daha modern görünüm vermeyi deneyerek öne çıkıyor.' Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur yakınlarında bulunan bir okuldaki bu çocuğun 'o' anı ise o yoruma model olarak seçilmiş. Oysa sadece bir çocuk şarkısı söylüyor. Sesinin duyulmayacağını bilircesine yüzündeki ama özellikle gözlerindeki ışıkla.

2006nu1wp5.jpg


Afganistandan bir kare.. Ufak bir çocuk , amerikan askerine elini uzatıyor,sizce amerikan askeri ne yaptı o çocuğa ?

01py1.jpg


Tarih 14 Temmuz 2006...Hindistan...Trene bombalı saldırı olayı...207 kişi can verdi...Yaralılardan biri de Kalpesh Raut’tu.Olaydan sonra hastanede tedavisi yapılmıştı.O sırada baktığı yanan eliydi ama başka bir şeye bakıyordu.Genç adam terör dehşetinin iziyle tanışıyordu.

01ed3.jpg


Tarih 18 Ağustos 2006...Lübnan...Kana Köyü...İsrail Ordusu’nun 13 Temmuz’da yaptığı hava saldırısında bombaladığı bir apatrmanda ölen çoğu kadın ve çocuk 29 kişinin cenazesi...Genç kızlar ve kadınlar ölenlerin fotoğraflarını tutuyor.Çerçeveler içindeki gülümseyen yüzler, çekilip gitmeye hazır, orada eğreti duruyor..Yüzler ses vermiyor.Buna gerek yok.Küçük kızın kocaman ağlayışı ‘o’ anın sesi oluyor.

01gj5.jpg


Yoruma gerek varmı ?

01zd9.jpg


Türkiye Fotomuhabirleri Derneği, Zaman Gazetesi'nden Kürşat Bayhan'ın çektiği 'Mavi Emzikli Bebek' adlı fotoğrafı Yılın Basın Fotoğrafı seçti. Lübnan'da bombalanan bir evin enkazından çıkarılan ölmüş bir bebek. Bu olayda çok fotoğraf çekildi ve o fotoğraflar günlerce gazetelerde yayımlandı. Bildiğimiz halde hala inanası gelmiyor insanın. Bebeğin uykusunun derinliği ve o'nu heykele çeviren bedenine bulanmış toz buna yardımcı oluyor.

01sj9.jpg


Irak'ın başkenti Bağdat'ta 3 ayrı bombalı terör saldırısında 27 kişi öldü. Yarmuk ve Kindi hastaneleri yaralılarla, ölülerle ve çırpınan yakınlarıyla doldu. Fotoğraf, olaylardan sonra Kindi Hastanesi'nin bahçesinde çekildi. Bir doktor yaralı bir çocuğu taşımaktaydı. Geride biri, yaralanan yakınını hastane içinde oradan oraya götürmekteydi. Şöyle bir bakın. İşgalden sonra Irak'ta özellikle de Bağdat'ta olanların zihinlerde oluşturduğu izlenimle hastane değil de bir sokak manzarası gibi görünüyor. İnsanlar endişeli, üzgün, acılı ama 'o' an bize bugünkü Bağdat'tan bir gündelik hayat karesi sunuyor...

Yorum Sizin Arkadaşlar...
Dönelim,bakalım geriye kendi hayatımıza...Bir kez ellerimizi kaldırıp,Allah'a dua edeLim..


 
süper bir paylaşım olmuş kardeşim

bunu herkez görmeli herkez bilmeli ve ona göre vatanımızın kıymetini bilmeliyiz

gerci bilmeyen yok filistin israil savaşını ama neyse
 
dünyanın en büyük iki kankası israil amerika kimse başkaldırı yapmaz susar onun için ne kadar bağırsakta sövsekte olmuyorr sadece dua edibiliriz onlar için...

Edit !
F*ck kelimesi forumda kullanılması yasaktır ılk uyarı !
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst