Niçin namaz 5 vakittir...

---> Niçin namaz 5 vakittir...

aslında nazamazın vakitleri daha fazlaydı da peygamber efendimiz Allah'a azaltmasının arzusunda bulunmuştur.

keşke tüm namazlarımızı tamkılabilsek..farzlarımızı , şükür namazlarımızı, teheccüt kılmayı.kuşluk ,iştirak ,hacet namazı müslüman için o kadar çok sevap kapısı varki :) Rabbim onun yolunda olmayı ihsan etsin cümlemize...

namaz emirdir...Kuran-ı Kerimde Rabbim her daim namazlarınızı kılın diyor bu aciz kullarına ..Namaz Rabime yakınlamadır..En güzel ibadet müslümanlara verilmiştir..SübhanALLAH

evet gunde 50 vakitti daha sonra 5 vakite kadar indi

Evet haklısınız.Sadece 5 vakit.Ama ben en azından eski sayısına getirilse daha iyi olur diyorum.5vakit huzurda olmamıza rağmen ülkemizin geneline bir bakın.Sonra gerçekçi bir görüşle,5 vakitmi kılınıyor?. evet diyorsanız ülkemiz neden böyle.Bir millet 5 kere huzura çıkıyorsa eğer,faizleri kim alıyor,cinayetleri kim işliyor,politikacılar neden böyle?,vs......Namaz elli vakitte olsa,uygulanmıyorsa,namaz sayılmayacağını düşünüyorum.:2:

Evet haklısınız.Sadece 5 vakit.Ama ben en azından eski sayısına getirilse daha iyi olur diyorum.5vakit huzurda olmamıza rağmen ülkemizin geneline bir bakın.Sonra gerçekçi bir görüşle,5 vakitmi kılınıyor?. evet diyorsanız ülkemiz neden böyle.Bir millet 5 kere huzura çıkıyorsa eğer,faizleri kim alıyor,cinayetleri kim işliyor,politikacılar neden böyle?,vs......Namaz elli vakitte olsa,uygulanmıyorsa,namaz sayılmayacağını düşünüyorum.:2:

Eski sayısına getirilme ihtimali yok sanıyorum, bildiginiz gibi namaz miracta müslümanlara hediye edilmiştir o yüzden 5 vakit olarak kalacaktır tekrar bir mirac yaşanmayacagına göre)

5 vakit namaz ile ülkemizin durumunu kıyaslamak dogru mu bilmiyorum. kaç kişi 5 vakit namaz kılıyor ? neredeyse tamamı müslüman olan bir ülke olarak geçiyoruz ama namaz kılmayı ve subhanekeyi bile bilmeyen insanlar var, hem sadece namazla bitmez elbette ki bir insan 5 degil 50 vakit namaz da kılsa eger hamd etmeyi ve şükretmeyi bilmiyorsa yapacak bişey yoktur...Ayrıca ahir zamanda yani dünyanın sonuna dogru bu tür şeylerin olacagı cinayetlerin hırsızlıkların cogalacagı imansız insanların dunyaya hakim olacagı kıyamet alametlerinde geciyor, önemli şu durumda kendini imanını kurtarmaktır

dediginiz dogru bende aynı şeyi söyledim zaten 5 vakit degil 50 vakitde olsa namaz , namaz gibi kılınmıyorsa sadece boşa yorulmaktır elbet

Güzel bir konu çok da önemli yeni okuma fırsatını yakaladım ALLAH razı olsun :)

"Ölüden haber gelmiş, diri okur anlamaz, sorsan herkes müslüman, ne şükür var ne namaz.."

- Necip Fazıl Kısakürek'ten namaz ve şükür hakkında günümüz müslümanları ile ilgili ibretlik güzel bir söz.. bir de bunu ekliyeyim dedim :)

Güzel bir konu çok da önemli yeni okuma fırsatını yakaladım ALLAH razı olsun :)

"Ölüden haber gelmiş, diri okur anlamaz, sorsan herkes müslüman, ne şükür var ne namaz.."

- Necip Fazıl Kısakürek'ten namaz ve şükür hakkında günümüz müslümanları ile ilgili ibretlik güzel bir söz.. bir de bunu ekliyeyim dedim :)

Teşekkür ederim) aynen öyle üstad yine güzel ve yerinde bir söz söylemiş herzamanki gibi

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri