'hayaL
Bayan Üye
---> Neden müslümanlar bilim açısından geri kalmıştır?
evet bu konuda haklısınız...bizler yaptıklarımızın karşılıgını almak için çabalamayız çok fazla...cünkü insanlar için faydalı birşey yapmış olsak onun mukafatını ahirette almak bizim için daha iyidir o yüzden karşılık alma cabasında olmadıgımızdan üzerine fazla düşmedigimizden geri kalmış olmasak bile yaptıklarımız yani alimlerimizin yaptıgı buluşların cogu bilinmiyor hatta onlardan sonra başkları onu keşfedip ben buldum diyebiliyor...aynı şeyi söylüyoruz geri değiliz geri gibi gözüküyoruz ... bilim dinimizin önüne geçmediginden bu böyle
ben teşekkür ederim
Onların nasıl bildiğinin önemli olduğundan bahsetmiyorum. Onlar da çoğu insan ve topluluğun yaptığı gibi kendinden olmayanları kötü düşürmeye çalışırlar. Benim bahsettiğim Müslümanların bu iddiasını neye dayanarak söyledikleridir. Bu sadece bir iddiadır. Bilimde ilerlemeyi sağlayacak bir buluşu bulan insan ona sahip çıkmasını da bilir, bilmelidir.
Benim bahsettiğim şu: Müslümanlar için en önemli şey dinleridir yani dünyada yaptıklarının karşılığının ileride alınacağıdır, ama dine gerekli önemi vermeyenler için en önemli şey dünyada yaptıklarının karşılığının hemen alınacağıdır. Bu yüzden dindarlar ölümden sonrasına çalışır, dine gerekli önemi vermeyenler ise ölümden öncesine çalışır. İşte bilimi bu etkiler. İnsanlar neye değer verirlerse onu geliştirebilirler.
Tartışma üslubundan dolayı teşekkür ederim.
evet bu konuda haklısınız...bizler yaptıklarımızın karşılıgını almak için çabalamayız çok fazla...cünkü insanlar için faydalı birşey yapmış olsak onun mukafatını ahirette almak bizim için daha iyidir o yüzden karşılık alma cabasında olmadıgımızdan üzerine fazla düşmedigimizden geri kalmış olmasak bile yaptıklarımız yani alimlerimizin yaptıgı buluşların cogu bilinmiyor hatta onlardan sonra başkları onu keşfedip ben buldum diyebiliyor...aynı şeyi söylüyoruz geri değiliz geri gibi gözüküyoruz ... bilim dinimizin önüne geçmediginden bu böyle
ben teşekkür ederim