Neden Meyve ?

` Nur ~

Bayan Üye
4f28a17c9.jpg



PORTAKAL

Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder. İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, kalp hastalığı ve felçten korur. Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır. Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur, ihtiva ettiği potasyumla cildin kurumasını ve kırışmasını önler. Bağırsak gazlarını söker, parazitlerinin dökülmesini ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, safra salgısını artırır.
 
---> Neden Meyve ?

ELMA

Kanı ve böbrekleri temizler, cilde parlaklık ve güzellik verir. Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, kolesterolü düşürür. Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Baş ağrısına iyi gelir, yüksek tansiyonu düşürür. Kan şekerini kontrol altında tutar. Romatizmaya ve gut hastalığına ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar.
 
---> Neden Meyve ?

ŞEFTALİ


Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur. Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, İdrar söktürür.


...
 
---> Neden Meyve ?

ARMUT

Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır. Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır. Kansızlık ve kabızlığa iyi gelir.​
 
---> Neden Meyve ?

ÇİLEK

Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır. Sigaranın etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir. Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır. Kansere yakalanma riskini azaltır, mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir. Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir. Yüksek ateşi düşürür. Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller, cilde canlılık kazandırır.


...
 
---> Neden Meyve ?

KİRAZ

Güçlü bir ağrı kesicidir. 20 kirazda 12- 25 miligram arası “antosiyanin” maddesi bulunur ve bu maddenin ağrı kesici etkisi, aspirinden on kat daha fazladır. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. İhtiva ettiği “flavanoidler” vücuttaki zehri temizler, antioksidan etki yapar. Kabızlığı giderir, nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur.
 
---> Neden Meyve ?

KAVUN

Antioksidan özelliği vardır. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir

...
 
---> Neden Meyve ?

İNCİR


Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Yüksek kan basıncını düşürür, Kemik yoğunluğunu artırır

ÜZÜM: Böbreklerin çalışmasına yardımcı olur, kalp atışını düzenler, karaciğeri temizler. Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir. Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir. Özellikle bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır. Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın.

...
 
Son düzenleme:
---> Neden Meyve ?

KİVİ

C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır. Kivi DNA’yı korur. Antioksidan özelliği vardır. Kan şekeri kontrolü için yararlıdır. Kolon kanserinin engellenmesine yardımcı olur, astıma karşı koruma sağlar. Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli ölçüde düşürür ve kandaki yağ miktarını azaltır.

...
 
---> Neden Meyve ?

KARPUZ

Böbrekleri temizler. Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir. Tatlı ve sulu karpuz, en önemli antioksidanlarla doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Karpuz çekirdeklerindeki “Cucurbocitrin” maddesi kan basıncını düşürmeye ve düzenlemeye yardımcı olur. Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir.

...
 
---> Neden Meyve ?

MANDALİNA

Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvelerindendir
Mandalinanın yararları
Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır

Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest asit oranı oldukça düşüktür

Bir ufak mandalinada bazı büyük portakallardan daha fazla C vitamini vardır

Mandalinanın ince kabuklarının altında serinletici iştah açıcı ve susamayı gidermek için bol miktarda vitamin ve mineral bulunmakta

Özellikle kayda değer olan içerdiği yüksek miktarda pro vitamin A, yüz ve cilt için gerekli

Kabuğundan esans yapılır

Kanı temizler

Sinirleri yatıştırır

Gribe karşı etkili bir ilaçtır.

...
 
---> Neden Meyve ?

VİŞNE

Kirazın, ekşi akrabası vişneye bordo renklerini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor

- Kırmızı- bordo renklerini veren antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

- Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Vişne antoksiyanin maddesi bakımından daha da zengin.

- Taze kiraz ve vişne potasyum, C vitamini ve B vitaminleri bakımından zengin.

- ABD Teksas’ta yapılan bir araştırmaya göre vişne yüksek oranda “melatonin” de içeriyor.

- Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidan. Vişne yemek melatonin vücutta melatonin seviyesini yükseltiyor.

- Vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor. Gelenesel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor.

...
 
---> Neden Meyve ?

KAYISI

* Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır.
* Karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamirini sağlar.
* Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
* Dişlerin daha sağlam olmasında önemli rol oynar.
* Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.
* Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin oluşmasına engel olur.
* Ülserlerin iyileşmesinde de önemli rol oynar.
* Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.
* Üreme sistemi üzerinde olumlu rolü bulunup, cinsel gücü artırır.
* Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
* Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli olarak çalışmasını sağlar.
* Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.


...
 
---> Neden Meyve ?

ENGİNAR

Kandaki üre ve kolesterolü düşürür.
İdrar söktürür.
Kandaki şeker miktarını ayarlar.
Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler.
Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur.
Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir.


Genç görünmek için bol bol tüketin

Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikleri uzmanlar tarafından tespit edilmiştir.
 
---> Neden Meyve ?



e495bef52.jpg


MUZ

FAYDALARI:

>Mideye çok faydalıdır.Mideyi güçlendirir ve korur.
>Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir.
>Sindirim bozukluklarında tavsiye edilir.
>Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında yararlıdır.
>Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
>Stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.
>Adet sancılarını azaltır.
>Vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir.
>Enerji verir.
>Hastaların iyileşmesini hızlandırır.
>Kemik gelişimini destekler.
>Krampları engeller.
>Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir
 
---> Neden Meyve ?

ac1169ed0.jpg


ÜZÜM

Üzüm meyvesi, pek çok sahada kendisinden yararlanılan bir bitkidir.
Kütüklerde ve asmalarda yetiştirilir.
Üzümden faydalanılarak genellikle 3 şey yapılır:
Kuru üzüm, pekmez ve sirke.
Üzümün en güzel kısmı, çekirdeğidir.
Doktorlar bundan zayıf mideler için çok büyük faydaları olan bir takım terkipler yaparlar.
Üzümde şeker, asit, kalsiyum, demir, iyot, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller ve A, B, C vitaminleri vardır.
Üzümün kabuğunda kremortartar, asitik tanen, selüloz ve az miktarda protein ile mineraller vardır.
Üzüm bir beyin gıdasıdır; beyin ve sinir metabolizmasını destekler.
Gergin sinirler için birebirdir.
Öğleden sonra yiyeceğiniz bir miktar üzüm, vücudunuzu hattâ zihninizi bile günün geriye kalan kısmında zindeleştirir.
Üzümün içinde bulunan demir, kansızlığa karşı da bir ilaç gibidir.
Zehirli ve zararlı bir madde olan "üre"nin de vücutta birikmesine engel olarak onu vücuttan atar.
Üzümle tedavî bu bakımdan önem kazanmıştır.
İlâç olarak kullanılan üzüm cinsleri açısından "çavuş üzümü" ayrı bir değer ve özellik taşır. "Üzüm kürü" diye bilinen bu tedâvî; iyileşme dönemindeki hastalar, zayıflar ve kansızlık çekenler için çok yararlıdır.
(Günde 250 gram yiyerek başlayın, küre ve bu miktarı yavaş yavaş artırarak günde 2 - 2,5 kiloya kadar çıkarın. Yiyeceğiniz üzümü günün belli saatlerine dağıtın. Buna 2 ilâ 4 hafta devam edebilirsiniz. Kür yapıyorsanız mümkün olduğunca taze, yeni kopmuş ve iyice olmuş üzümleri tercih edin.)

Üzüm, şişmanlarla şeker hastalarının uzak durması gereken bir meyve iken bebek bekleyen anne adayları için harika bir meyvedir.
 
---> Neden Meyve ?

35c3f73f8.jpg


DUT

Uygulamada asma ve incirin yetiştirilebildiği ekolojiler, dut için de elverişlidir. Vegetasyon süresi uzun ve bu süre içinde ortalama sıcaklığı 13 C’nin altına düşmediği yöreler, dut yetiştiriciliği için daha uygundur.Bir yıllık sürgünleri ve üzerindeki gözler -20 C’ye kadar dayanabilmektedir.

Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır. Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.

Dut taze ve kuru olarak yenebilir. Ayrıca dutun şurubu, reçeli ve pekmezi yapılabilir. Dutun Yaprakları da kullanılır. Yaprakları kaynatılıp suyu içilirse kabızlığa iyi gelir. Dut kabuğu ve yaprağı kaynatılıp bunun suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir. Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını iyileştirmeye yardımcı olur.

İbni Sina diyor ki:

“Tatlı dut yaprağı, üzüm yaprağı, siyah incir yaprağı yağmur suyu ile iyice kaynatılır, elde edilen mayi ile saçlar yıkanırsa, siyahlaştırır. Dut ağacının kabuğu bal ile yenilirse, bağırsaktaki kurtları döker. Ham dut yaprağı ağzında çiğnenirse, diş ağrısını keser. Akrebin soktuğu yere konursa, ağrısını izale eder.” Beyaz dut yenilirse idrarı söktürür.

Dut yaprakları kaynatılıp birer bardak içilir ise ishale iyi gelir.Ekşi dut yenirse ağıziçi iltipahlanmasına ve safrayı söker iyigelir.
 
---> Neden Meyve ?

230a16f3b.jpg



NAR

FAYDALARI:

>Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler

>Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur

>Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır

>Enerji verir, yorgunluğu giderir

>İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar

>Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur

>Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller

>Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar

>İshali (diare) önler tedavide destek sağlar

>Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar

>Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst