CaSPeR35
Kayıtlı Üye
![]() |
![]() |
Yapılan araştırmalarda öğretmenlerin kitap okuma alışkanlığının olmadığını gösteriyor. Elbette sürekli okuyan öğretmenler var. Ben sürekli okuyan öğretmenlerin sayısının arrtmasını istiyorum. Hatta çoğunluk olmalılar. . Okumama konusundaki bahaneleri de kabul etmiyorum. İstedikten sonra herkes okur.
Haklısınız. Örnek olmalı öğretmenler bu konuda. Son cümlenize katılıyorum. Istedikten sonra okurlar haklısınız.
Öğrencilerime günde 10 dakika olsun ailece kitap okuyun diyorum. Belki okuma alışkanlığı kazanma konusunda 1 adım olur diye . Sen ne dersin.
Teknoloji engel oluyor .
Etkisi olabilir ama genel bi savunma değil. Bizim ülkedeki teknolojinin bilmem kaç katı elin İngilizinde de var. Sorun sadece kitap değil, biz genel olarak okumuyoruz. Bugün evine günlük gazete alıp okuyan kişi sayısı azdır. Buna karşılık tatil beldelerinde deniz kıyısında her turistin elinde bi kitap görebilirsiniz. Biz Türklerin elinde ve beyninde o an olan şey farklı xDTeknoloji engel oluyor .
Burada yok ki korsan
Hem de ayıp ayıp emeğe saygı hahaha
Evet haklısın. Ama olmamalı. Yani teknolojiyi de bilinçli bir şekilde kullanmak gerek. Zaten Türklerin televizyon seyretme oranı %95. Kitap okuma ise neredeyse hiç yok. Vahim bir durum bence. Hem şöyle de bir durum var ki televizyonda da faydalı şeyleri izlemiyoruz. Ya da izlemek istemiyoruz! Orasını ben bilemiyorum.
Etkisi olabilir ama genel bi savunma değil. Bizim ülkedeki teknolojinin bilmem kaç katı elin İngilizinde de var. Sorun sadece kitap değil, biz genel olarak okumuyoruz. Bugün evine günlük gazete alıp okuyan kişi sayısı azdır. Buna karşılık tatil beldelerinde deniz kıyısında her turistin elinde bi kitap görebilirsiniz. Biz Türklerin elinde ve beyninde o an olan şey farklı xD
Katılıyorum makul kitaplar da var. Ama sadece roman değil gazete okuyan insan sayısı da çok az. Sadece romanı demiyorum. Okumuyoruz diyorum okumaya karşı bir garezimiz var sanırım.
Yurdum insanını o kadar güzel anlattınız ki. Teşekkür ediyorum söyledikleriniz için. Biz anlatsak roman olmaz ama anlatanları da okumuyoruz işte. Sorun orada.![]()
Ah yurdum insanı . Dertlere gömülüler . Deve kuşu gibi strese bandırmışlar güzel başlarını . Ne yapsınlar . Bizim milletimiz saf gönüllü duygusal . Çok sorun birikmesi bu yüzden . Karamsarlık da olunca kitaplarda felan çarenin asla olmayacağını düşünüyorlar . Dediğim gibi sevdirilmedi kitaplar bizlere .
mesajları okurken aklıma atalay demirci nin yetenek sizsinizdeki okuma kitabı espirisi aklıma geldi
gelelim meseleye. öncelikle Türk milleti olarak işin herzaman kolayına kaçtık. ilkokulda ortaokulda lisede hocaların verdiği ödevlerin hep özetlerini bulduk yazdık arkadaşımızdan geçirdik .
daha Kuran-i Kerim in türkçe mealini okumaya erinen bir milletiz ve müslümanız. kendimizin okuyup ogrenmeyi değilde sağdan soldan özet bularak öğrenmeyi daha kolay buluyoruz.
kısaca kolayı seviyoruz...
Ah buğra ahhhhh hahahaEtkisi olabilir ama genel bi savunma değil. Bizim ülkedeki teknolojinin bilmem kaç katı elin İngilizinde de var. Sorun sadece kitap değil, biz genel olarak okumuyoruz. Bugün evine günlük gazete alıp okuyan kişi sayısı azdır. Buna karşılık tatil beldelerinde deniz kıyısında her turistin elinde bi kitap görebilirsiniz. Biz Türklerin elinde ve beyninde o an olan şey farklı xD
Nerdeymiş o korsan yeri damlaaa xDBizim Şehrimiz hem pahalı hemde çakması yok bu konuda haklısın :cy(19): ama korsan kitap yeri varmış trabzonda ögrendim :Ç
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.