neden evlenilir

deathn

Kayıtlı Üye
Neden Evleniyorlar :
1- Üremek : Neslin devamının sağlanması. Farkındalığında olmasakta doğanın yüklediği bir
görevdir, bu konu. Ama sadece bu amaçla evlenildiği durumlarda, günlük yaşamda sık sık
görmekteyiz ki, çeşitli nedenlerle çocuk sahibi olamayan çiftler, boşanma yolunu seçmektedirler.
2- Cinsel Tatmin : Evliliğe sadece bu gözle bakanların, zaman içinde uğradığı hüsranlıklar,
beklentilere ulaşamama gibi konular... boşanma ile sonuçlanmaktadır.
3- Büyükler istediği için : Devam etmesini ummak dahi şaşılası bir durumdur bu tip evliliklerin.
İleride gözü açılan taraf, dünyayı keşfettiğinde içinde bulunduğu duruma razı olamayıp,
mahkeme kapılarında bulmaktadır kendilerini.
4- Sosyal statüde zemin arayışı : Bulunmak durumunda olduğu ortamlar "Bekar" sıfatını kabul
etmiyorsa, herkes gibi olmak üzere yapılan evlilik türü.
5- Aile Kavramının Kutsallığına İnanç : Toplumun temeli olan Aile kavramına gerek Dini, gerek
Yasal ve gerekse Sosyal yönden inanıp, bu role bilinçli olarak hazırlanarak evlenmek.
6- Medyatik evlilikler : Geçmişte sadece magazin dünyasında görülürken, gittikçe
yaygınlaşmaktadır. Devamından umutlu olmak, safdillik olur.
7- Çıkar evlilikleri : Hesabını iyi yaptığı sürece mesele yok. Dengeler bozulmaya görsün.
8- Aşkın gözü kör evlilikleri : Özellikle hata yapmaya uygun bir tür.
9- Zaruri evlilikler : Yürümesini beklemek zaten zor.

Son düzenleme:
ben oynamiyorum ya evlenmicem :D bu Ne .... inadigim tek sey ask evliligi onunda adi "hata' diye konulmus .. :S

bu yaziya gore insan evlilikten daha cok soguyor...

zaten bi insanla omur boyu anlasabilmek,,uyusabilmek ,,benimseyebilmek .. cok zor is...

ben oynamiyorum ya evlenmicem :D bu nee .. inadigim tek sey ask evliligi onunda adi "hata' diye konulmus .. :S

bu yaziya gore insan evlilikten daha cok soguyor...

zaten bi insanla omur boyu anlasabilmek cok zor is...

bence evlenmelisin girebileceğin en büyük müessese en büyü kurum böyle düşünme lütfen ;)

bence evlenmelisin girebileceğin en büyük müessese en büyü kurum böyle düşünme lütfen ;)

mutsuz olucaksam ben almiyim :) ben bolede gayet iyiyim ...

herkes iliskisini yasarken bile cok sorun yasiyor.. bide bole evlilik ustune su yazilari okumak... bendeki dusunceleri dahada zor hale getiriyor valla :S

şimdi Çiğdem asıl konu senin mutsuz olam değil neden mutsuz bir birlikteliğin ardından mutsuz bir evlilik yapacaksın ki ?

ya ben ole bisey demedimki :) tabikide mutsuzken zaten gidipte o insanla bi evlilik yapmam :)

demek istedigim bu yaziya gore benim cikardigim sonuc evlilik mutlu guzel bisey deil ..

ki dedigim gibi en cok inandigim evlilik ask evliligi.. o da 'hata' olarak nitelendirilmis ..birde benim annem babam ayri oldugu icin evlilikten cidden cok korkan bi insan oldugum icinde... simdi bile urktum evlilikten yine..

ya ben ole bisey demedimki :) tabikide mutsuzken zaten gidipte o insanla bi evlilik yapmam :)

demek istedigim bu yaziya gore benim cikardigim sonuc evlilik mutlu guzel bisey deil ..

ki dedigim gibi en cok inandigim evlilik ask evliligi.. o da 'hata' olarak nitelendirilmis ..birde benim annem babam ayri oldugu icin evlilikten cidden cok korkan bi insan oldugum icinde... simdi bile urktum evlilikten yine..

o zaman yazıyı kaldıralımmı?
Bide evlilik senin gördüğün kadar zor bir iş değil :D Sadece doğru kişiyi bulmak önemli ;)

Evlilik bana hep çok sıkıcı geliyor nedense yani doğuyorsun büyüyüorsun evleniyorsun bu tekdüzliğin bir unsuru yani çok aşık olursun onun için evlenirsin o başka belki ama sırf evlenmek için evlenen insanlara acıyorum

Aşk evliliğini hata olarak göstermişsizni yazınızda ya da aldığınız yer öyle göstermiş,ben kesinlkle katılmıyorum.ki evlilik içinde o yazılan maddelrin her birinden azar azar varken aşkın daha da fazla olduğuna inanıyorum ben.Çünkü ben buna inanarak evlendim :)

Bence evlilik çok güzel birşeydir..Bu evlenen iki çifte göre değişir.Çiftler birbirleri ile uyum içindeyse evlilik mutluluk getirir ama uyuşmazlıkları fazlaysa çiftler mutlu olamazlar.Uyumlu bir çift olmaları içinde birbirlerine olan ''SAYGI''larını yitirmemelidirler.Saygı, çiftlerin mutluluğunu getirir.Bu yüzdendir ki iki çift birbirine saygılıysa ve tabii ki saygıyla birlikte seviyorlarsa birbirlerini o zaman bu iki çifti çok güzel anlar beklemektedir.

Bu tür yazı ve makaleler ile evliliği insanlara kötü birşeymiş gibi tanımlamamalıyız.Evlilik tabii kide her anını gülerek geçireceğin, mutlu olacağın birşey değildir.Evlilikle birlikte bireylerin üstüne çoğu sorumlulukta eklenmektedir.Bu sorumlulukların getirdiği zorluklarda olucaktır.Evlendiğinizde belkide başınızdan dert-tasa eksik olmaycaktır ama siz çiftler birbirlerinize olan saygı ve sevginizi yitirmediyseniz emin olun başınızda ne kadar dert-tasa olursa olsun sizin hayatınız dıştan iyi gözükmesede kendi içinizde çok güzeldir.

Evlilik sadece mutluluk değildir.Kimi insanın başına beladır.Mutluluğu insanlar belaya çevirir, evlilik durup dururken kendisi dönmez belaya.İnsanlar bilinçsizce evlenirse, bu evlilik çiftin başına bela olur.Ama çiftlerin hayat tecrübesi olduktan sonra ve birbirlerine saygı-sevgi çerçevesi altında hareket ediyorlarsa emin olun ki çiftler mutluluğa rahat bir şekilde ererler..

Yani diyeceğim şudur ki; Evlilik size ve evleneceğiniz kişiye bağlıdır.Yoksa en baştan evliliği kötülemek saçmalık olur..

2- Cinsel Tatmin : Evliliğe sadece bu gözle bakanların, zaman içinde uğradığı hüsranlıklar,
beklentilere ulaşamama gibi konular... boşanma ile sonuçlanmaktadır.

Cinsel tatmin ile evlenilmez yaa .. Olmaz öyle bir şey ..

Bu arada ben evlenmicem valla ...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri