Müjde Daum ayrılıyor

karagümrük

Kayıtlı Üye
Fenerbahçe teknik direktörü Daum, yönetimin tazminat teklifini kabul etti.

Fenerbahçe yönetimi günler süren Daum krizini dün çözmek için radikal bir adım attı. Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne giden İkinci başkan Nihat Özdemir ile Asbaşkan Cihan Kamer, Alman teknik adamdan sözleşmesini feshetmek için söz almasına karşın imza attıramadı. Daum, kendisine teklif edilen 2.6 milyon Euro tazminatı düşünmek için süre istedi. Sarı - lacivertiler, Sportif Direktör Aykut Kocaman’ı teknik direktörlüğe atamak için Daum’un sözleşmesini resmen feshetmesini beklemeye başladı.

Sıkı pazarlık

Bir süre önce Daum ile yaptığı görüşmeden sonra yardımcılarını görevden alarak Alman teknik adama Can Bartu Tesisleri’nde mesai yapmasını emreden Fenerbahçe yönetimi, dün İkinci Başkan Nihat Özdemir ile Asbaşkan Cihan Kamer’i tesislere göndererek Daum ile pazarlık masasına oturdu.

Sarı - lacivertli yöneticiler Daum’a 1.6 milyon Euro tazminat ödemeyi teklif etti. Daum direnince rakam 2.6 milyon Euro’ya çıktı. Taraflar anlaşmaya kerhen vardı ama Daum fesih sözleşmesini imzalamadı.

Kocaman tamam

Fenerbahçe, daha iki yıl sözleşmesi olan Daum ile anlaşmaya vardıktan sonra Sportif Direktör Aykut Kocaman ile bir yıllık sözleşme yapma kararı da aldı. Kocaman önümüzdeki pazartesi günü teknik direktör olarak göreve başlayabilmek için Daum’un fesih sözleşmesine imza atmasını bekliyor.

Daum, kendisine teklif edilen tazminatı kabul ettiği taktirde sarı- lacivertiler Kocaman ile teknik direktör olarak anlaşmaya varacak. Kocaman’ın sözleşmesinde bir yıllık opsiyon da bulunacak ve kulüp istediği taktirde bu opsiyonu kullanabilecek.
Bu arada Fenerbahçe Belçika’nın Genk kentinde, on gün sürecek bir hazırlık kampı planladı. Sarı - lacivertliler, Belçika’da dört tane hazırlık maçı yapıp, İstanbul’a dönecek.

Yusuf Kobal/Milliyet
 
---> Müjde Daum ayrılıyor

Asbaşkan Cihan Kamer'le buluşan Christoph Daum "evet" dedi ve yollar ayrıldı. Daum tazminatını Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacak.
Ve F.Bahçe'de Christoph Daum krizi nihayet çözüldü, sarı-lacivertliler Alman hocadan yakasını kurtamayı başardı. Geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısında Daum krizini çözmekle görevlendirilen asbaşkan Cihan Kamer, dün bu sorumluluğunu yerine getirmek için kulübün avukatıyla birlikte Samandıra Tesisleri'ne çıkarma yapıp, Alman çalıştırıcıyla masaya oturdu. Daum'u dinleyen ve kulübün şartları hakkında da bilgi veren Kamer, yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından kurt hocayla yolları ayırdı.
Kamer ayrıca önemli bir yöneticilik başarısına da imza attı. Sezon başında yapılan mukavelesindeki tazminat ücreti 6.6 milyon Euro olan Daum'la 2.4 milyon Euro karşılığında el sıkışıldı. Ancak bu rakam Daum'a bir defada ödenmeyecek. Ücretin bir kısmını peşin, bir kısmını da taksitler halinde ödeyecek olan sarı-lacivertliler böylece maddi anlamda da çok ciddi bir sıkıntı yaşamayacak. Daum'la yapılan anlaşmanın bugün kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
Öte yandan önceki gün kulübe çağrılıp, takımın yeni teknik direktörü olduğu kendisine tebliğ edilen Aykut Kocaman, futbolculuk kariyerinin ardından şimdi de antrenörlük hayatıyla F.Bahçe tarihine geçiyor. 3 yıllık anlaşma yapılan Kocaman, F.Bahçenin en yetkili teknik adamı oldu. Futbol şubesinde her şeyden sorumlu olacağı bildirilen Kocaman, eğer isterse kendi altına teknik direktör dahi atayabilecek. Pazartesi günü imza atıp yeni görevine başlayacak olan 45 yaşındaki genç hocanın yardımcılıklarını da İsmail Kartal ile Fahrettin Ömeroviç yapacak.
Daum'dan Mehmetçik Vakfı'na 200 bin Euro
F.Bahçe'yle bağlarını koparmasına sayılı günler kalan Christoph Daum'dan yeni bir hamle geldi. Sarı-lacivertli kulüpten tüm vergilerin ödenmiş haliyle 2 milyon 600 bin Euro'luk tazminat talep eden ve istekleri doğrultusunda yönetimle pazarlıklarını sürdüren Alman teknik direktör, bu rakamın 200 bin Euro'sunu Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı.
Hafta sonu kızının mezuniyeti için bir günlüğüne ülkesine dönecek olan tecrübeli antrenörün, son günlerde 45 tane şehit verilmesi üzerine böyle bir karar aldığı öğrenildi. Daum, Ben paragöz değilim ama kulübüm beni basına öyle tanıtıyor. Tazminat işi çözüldüğünde ben de hemen 200 bin Euro'sunu vakfa bağışlayacağım ifadelerini kullandı.



GÜLE GÜLE DAUM
 
---> Müjde Daum ayrılıyor

Hadi Aşkım Daum Kaçar
icon_lol2.gif
 
Ve Daum gitti!

Fenerbahçe'de beklenen gelişme resmileşti.. Sarı lacivertliler, teknik direktör Christoph Daum ile yollarını ayırdı..

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Teknik direktörümüz Sayın Cristoph Daum ve yardımcısı Sayın Roland Koch ile yapılan görüşme neticesinde kendilerinin kulübümüz ile olan sözleşmeleri karşılıklı olarak fesh edilmiştir. Sayın Daum ve Sayın Koch'a bugüne kadarki çalışma ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst