Mısır Ekmeği tarifi

LazTurk53

Kayıtlı Üye
3346580210_ae065af311.jpg


MALZEMELER:

3 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
(el yakmayacak kadar sıcak)
Yağlamak için tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı çörekotu


Mısır Ekmeği Tarifi

Fırını 220 derecede ısıtın. Mısır ununu geniş bir kaba koyun, üzerine tuzu serpin. El dayanacak kadar sıcak suyu ilave edip iyice yoğurun. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye dökün, üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Üstüne elinizle yoğurdu sürün. Daha sonra elinizin yanıyla kare kare izler yapın. Çöreotunu serpin. Kızgın fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. Dinlendirip dilediğiniz biçimde dilimleyerek mısır ekmeğini servis yapın.

NOT: Özellikle Karadeniz Bölge’sinin vazgeçilmezlerinden olan mısır ekmeğini dilerseniz yarı buğday, yarı mısır unu kullanarak yapabilir, daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuruna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1-2 çorba kaşığı da yoğurt koyabilirsiniz.

_____________________________

hayatınızda hiç yememişsinizdir belki, ama mutlaka tafsiye ederim mısır ekmeğini yağurdun üzerine doğrayın sıcak sıcak nasıl hoşunuza gidecektir bakın o zaman bana dua edeceksiniz.
 
---> Mısır Ekmeği tarifi

Naptın hemşom rizelisin ama hemşeri sayılırız xD
Gece gece bu beni bitirdi dondurmayı mısır ekmeği kadar sevmem :11:
 
---> Mısır Ekmeği tarifi

Paylaşım için teşekkürler. Bekar olunca böyle şeyler yapmak için üşeniyorum açıkçası.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst