Heulwen
Kayıtlı Üye
Mezgitli Mantarlı İstiridye
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon kalori miktarı: 430
İçindekiler:
1 kg. patates, 200 gr. mantar
250 gr. mezgit eti, 100 gr. jambon
Bir diş sarmısak, 50 gr. parmesan peyniri
Biraz maydanoz , 3 kaşık zeytinyağı, Tuz
Beşamel sos için:
2 kaşık un, 2 kaşık tereyağı
Yarım litre süt
1) Patatesleri 20 dakika kadar haşlayıp ezin, bu arada mantarları yıkayıp zeytinyağında kavurun.
2) Tavaya balığı ve sarmısağı da ekleyin bir dakika sonra da püreyi koyun.
3) Jambonu, 25 gr. parmesan peynirini ve maydanozu ekleyin.
4) Beşamel sosunu malzemelerini karıştırarak hazırlayın sonra da tavadaki malzemelerle karıştırın.
İstiridyelerin üzerine servis yapın ve kalan peyniri üzerlerine serpin.
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon kalori miktarı: 430
İçindekiler:
1 kg. patates, 200 gr. mantar
250 gr. mezgit eti, 100 gr. jambon
Bir diş sarmısak, 50 gr. parmesan peyniri
Biraz maydanoz , 3 kaşık zeytinyağı, Tuz
Beşamel sos için:
2 kaşık un, 2 kaşık tereyağı
Yarım litre süt
1) Patatesleri 20 dakika kadar haşlayıp ezin, bu arada mantarları yıkayıp zeytinyağında kavurun.
2) Tavaya balığı ve sarmısağı da ekleyin bir dakika sonra da püreyi koyun.
3) Jambonu, 25 gr. parmesan peynirini ve maydanozu ekleyin.
4) Beşamel sosunu malzemelerini karıştırarak hazırlayın sonra da tavadaki malzemelerle karıştırın.
İstiridyelerin üzerine servis yapın ve kalan peyniri üzerlerine serpin.