Masallardaki Saçmalıklar

nones

Bayan Üye
Masallarda öyle saçma olaylar varki
Hele kızların sevdigi yedi cüceler, pamuk prenses, uyuyan güzel vs.
Her zaman masalladaki dünyanın en güzeli ve kralın kızıdır.
Gönül verir ama kolaylıkla evlenmez prensle.
Neden fakir biriyle evlenmezlerde prensle evlenirlerki herşey dengi dengine demek istiyorlar.
Herşeye dengi dengine yapmak insanda egoistlik duygusu yaptırıyor. Kendinden başkasını düşünemiyor.
Bizim Türk hikayelerinde bir keloglan padişahın kızına gönül verir.Ama asla masallarda bu gözlenmez.Eninde sonunda evin temizlikçi olsada soyludur.
Neden bir çirkin olmaz hikayede cadı olur.
Neden prens çirkine gönül vermez?
Sizde bunları fark ettiniz mi?

Son düzenleme:
---> Masallardaki Saçmalıklar

TÜRK'ÜN T'si buyuk :)

yeni farkettim ama eet haklısın betül. sorunun cevabını bnde merak ediyorum aydınlatacak arkadaşlarımızı bekliyoruz :D

saol konu için nones

Masalın Neresinde Bir Mantıklı Bir Olay Varki O Dediklerindede Olsun.

Tamamı oku istersen arkadaşım .)

Masal nedir ?

Tanımı: 1.Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla olağanüstü durum ve olayları yine olağanüstü kahramanlara bağlayarak anlatan halk hikâyelerine masal denir. 2.Kahramanlarından bazıları hayvanlar ve tabiatüstü varlıklar olan, olayları masal ülkesinde cereyan eden, hayal mahsulü olduğu halde, dinleyicileri inandırabilen bir sözlü anlatım türüdür. 3.Genellikle özel kişiler tarafından, kendisine mahsus (olağanüstü) zaman, mekan ve şahıs kadrosu içinde, yaşanılan hayatla hayal edilen hayatın sistemli bir şekilde ifade edildiği, klişe sözlerle başlayıp, yine klişe sözlerle biten hayal ürünü sözlü anlatım türüdür.4.Günlük hayattan sıyrılarak, insanların muhayyilelerinde tabiat ve gerçek dışı âlemde yaşattığı kahramanların hikâyesi, sözlü nesir türüdür. diyebiliriz.
Yapma (sun’i) Masalllar: Günümüzde bellli bir kişinin ortaya koyduğu yapma masallarda yazılmaktadır. Halk masallarına benzeterek ve aynı zamanda içlerine özel bir dünyâ görüşü konarak, belli yazarlar tarafından meydana getirilen masallara sun’î, yâni “yapma masal” denir. İngiliz yazar Oscar Wilde, Danimarkalı Andersan ile Fransız Lafontaine bu tür masallarıyla tanınırlar. Türk edebiyâtında on sekizinci yüzyıl yazarlarından Giritli Aziz Efendi, türlü kaynaklardan derlediği bu türden olan Muhayyelât’ını yazmıştır.

MASAL TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ:
Masalların Özellikleri:
1.Masallar, meydana geldikleri zaman bir kişinin malıyken, yaygınlaştıkça, yöreden yöreye, ülkeden ülkeye geçtikçe halkın malı olur.
2.Masal, anonim bir türdür.
3.Uzun tasvirlere , psikolojik tahlillere yer verilmez.
4.Masallarda genellikle iyilik-kötülük, doğruluk- haksızlık- adalet- zulüm, alçakgönüllülük – kibir… gibi zıt durumların temsilcisi olan kişilerin mücadelelerinden veya insanların ulaşılması güç hayallerinden söz edilir.
4.Dinleyicileri inandırmak gibi bir iddiası yoktur.
5.Tamamı ile hayal ürünü olan mensur bir türdür.
6.Masallarda milli ve dini motiflere hemen hiç yer verilmez. Bununla beraber az çok ait oldukaları milletlerin renglerine bürünürler.
7.Masallarda genellikle bir eğitim amacı saklıdır; bu yönüyle didaktik ( öğretici) bir nitelik taşırlar.
8.Fıkra ve efsaneye göre uzun, destan ve halk hikâyesine göre kısadır
9.Halk dilinde anlatılarak oluşan sözlü edebiyat ürünüdür.
10.Masallarda genellikle bir eğitim amacı saklıdır; bu yönüyle didaktik ( öğretici) bir nitelik taşırlar.
11.Bir yazar tarafından sonradan yazıya geçirilmiştir.
12.Çoğu kez evrensel konular işlenir.
13.Masala müstehcen, çirkin ve ayıp sayılacak hiçbir söz katılmaz

Umarım anlatabilmişimdir :)

Son düzenleme:

bence bazi seylerde mantik aramamak gerek.
masal... adi ustunde.
helede bu cocuk hikayeleri, masallari ise hic mantik aramamak gerekir.

bunu, normal dizilerde diyordum.
hah! hep guzel kiz yakisikli erkege asik olur, yada tam tersi.
ama busefer esas kiz yada oglan cirkin oldugundada laf ediyoruz, bula bula basrol icin bunumu bulmuslar hic guzel degil birde kac kisi asik :)
yani biz zaten mantikli bakmiyoruz ki, mantik ariyalim.
hem kizariz neden ikiside guzel diye hemde cirkin oldugunda yine kizariz hic basrole yakismismi diye :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri