Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı Genel Bilgiler (Açıköğretim)

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Genel Bilgiler

​Programın Amacı

Programın amacı, Veteriner Hekimliğin çalışma alanı içerisine giren laboratuvar, klinik uygulamalar, hayvansal kökenli gıda güvenliği ve güvenirliği ile hayvan besleme ve yetiştirme alanlarında Veteriner hekime yardımcı olacak gerekli bilgi ve donanıma sahip ara eleman yetiştirmektir.
Program, açıköğretim yoluyla ev hayvanlarına veya genel olarak hayvanlara ilgi duyan kişilere ulaşarak onların bilgi gereksinimlerini karşılayacaktır. Diğer taraftan program, ülkemizde bulunan gençlerimize eğitim ve iş olanağı sağlamanın yanı sıra daha kaliteli daha bilimsel ve ne yaptığını bilen ara elemanlarla ekonomimize ve insan sağlığına hizmeti amaçlamıştır.
Programı tamamlayanlar 2 yıllık Ön Lisans mezunu statüsünde olacaklarından örgün öğretim sistemine göre öğretim yapan lisans programlarına dikey geçiş yapabileceklerdir.
Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programına YGS’de herhangi bir puan türünden 145 ve üzeri puan alan kişiler başvuru yapabilir. Ayrıca Veteriner Sağlık Meslek Liselerinden mezun olan öğrenciler dikey geçiş için müracaatta bulunabilir.
Bu programa başvuracak kişilerden biyoloji ve hekimlik alt yapısına sahip olması beklenir.
Kontenjan

Programda kontenjan yoktur.
Mezuniyet Sonrası

Bu programdan mezun olanlar tekniker unvanı kazanacaklardır.
Ek olarak programı tamamlayanlar 2 yıllık Önlisans mezunu statüsünde olacaklarından örgün öğretim sistemine göre öğretim yapan lisans programlarına (Veteriner Fakülteleri) dikey geçiş yapabileceklerdir.
İş Olanakları

Bu programdan mezun olanlar tekniker unvanını kaznarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde olan çok sayıdaki ilgili kuruluşların yanı sıra özel veteriner hastanelerinde, kliniklerinde ve laboratuvarlarında yardımcı teknik personel olarak çalışabilirler. Ayrıca özel çiftliklerde veya tavukçuluk, sığırcılık (et-süt), koyunculuk işletmeleri ile yem sanayinde yardımcı eleman olarak kendilerine yer edinebilirler. Dahası edindikleri yeni bilgilerle kendi iş yerlerini kurabilirler.
Staj ve Uygulama

Bu programa devam eden öğrencilerin zorunlu staj süreleri 6 haftadır (30 işgünü). Öğrenciler stajlarını bir defada yapabildikleri gibi ikiye bölerek (3+3) farklı zamanlarda da yapabilirler. Zorunlu olan stajlar 1. sınıfın bahar dönemini (II.yarıyıl) tamamladıktan sonra herhangi bir zamanda yapılabilir.
Bu programda uygulama ve diğer faaliyetler bulunmamaktadır.


Kişisel Gelişim ve Kariyer Olanakları

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Progr******* mezun olanlar Temel Veteriner Bilimleri ve Klinik öncesi laboratuarlarının güvenliği ile çalışma prensipleri hakkında genel bilgilere sahip olacaklardır.
Bunun yanı sıra çiftlik hayvanlarından ev hayvanlarına değişen geniş yelpazedeki hayvanlar dünyası ile zoonoz hastalıklar hakkında edindikleri bilgiler, bilimsel ve entelektüel alt yapılarına çok olumlu katkı yapacaktır.
Ayrıca gıda güvenliği ve güvenirliği ile ilişkili temel bilgilerin yanı sıra ilgili mevzuat hakkında fikir sahibi olacaklardır.
Orta öğrenim sonrası alınan 2 yıllık eğitim sonucunda mezun olan öğrenciler tekniker ünvanı kazanacaklardır.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst