Asparagaceae familyasından gelen ve dünyanın ılıman iklime sahip her bölgesinde yetiştirilen bir bitki olan kuşkonmaz, Roma ve Yunan uygarlıkları tarafından çok sevilen ve tüketiln bir bitkiydi. Günümüzde dünyada en çok Çin, İtalya, Fransa ve ABDde yetiştirilir. Türkiyede de birçok bölgede yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Kuşkonmaz sağlığa oldukça faydalıdır. Çünkü A, B1, B2 ve C vitaminlerine ek olarak yüksek miktarda protein, şeker ve çeşitli mineralleri de bünyesinde bulundurur. Kuşkonmaz sofralarda birçok yemeklerde ve salatalarda tüketilebilir.
İklim: Kuşkonmazın yetiştirileceği bölgede iklim farklılık gösterebilir. Çünkü kuşkonmaz bitkisi yaz sıcaklarından ve soğuklardan etkilenmez. Bu nedenle çok soğuk bölgelerde dahi yetiştirilme imkanı vardır. Fakat iklim için dikkat edilmesi gereken zaman hasat zamanıdır. Bitkinin hasat edilme zamanında hava ortalama 15-18 derece de olmalıdır. Hasat zamanından sonra havanın değişimi kuşkonmaz bitkisini etkilemez.
Toprak Yapısı: Kuşkonmaz bitkisi hemen hemen her toprak türünde yetiştirilebilir. Fakat toprak yapısı genel itibari ile bitkinin verimini etkileyeceğinden dolayı hafif bünyeli, kireçli ve kumlu topraklar kuşkonmaz bitkisi için ideal olacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise bu bitkinin yüksek asit içeren topraklarda yetiştirilemeyeceğidir.
Ekimi: Bitkinin üretilmesi tohum ile yapılır. Bu aşamada önemli olan bitkinin ekiminin rüzgar yönünde yapılmış olmasıdır. Böylece bitki yeteri kadar hava alabilir ve verim fazlalaşır. İyice derin bir şekilde açılan toprağa kuşkonmaz tohumları ekilir ve üzeri kapatılır. Kuşkonmaz bitkisi iki yıl süre ile ürün vermez fakat iyi bakılır ve istekleri yerine getirilirse, 15-20 yıl boyunca iyi verim alınabilir.
Sulama: Kuşkonmaz bitkisinin sulanma işlemi az miktarda fakat sık sık yapılmalıdır. Bitkinin gelişimi için gereklidir.
Gübreleme: Bu bitki için gübreleme işlemi Nisan-Mayıs ayları gibi yapılmalıdır. Gübreleme işlemi azotlu gübre verilerek yapılır ve Haziran ayında bir kez daha tekrarlanabilir.