Kuranı Türkçe okumak hatim sayılır mı?

---> Kuranı Türkçe okumak hatim sayılır mı?

Kuranı Türkçe , kürtçe vs okunursa hatim olacağını sanmıyorum.

sonuçta Kuran-ı Kerimin kendine has bir dili var.. O şekilde öğrenilip O şekilde okunmalı...

e bilmeyenler varsa öğrensinler.

"Kur'an-ı Kerim'i Türkçe okumak" terimi zaten yanlış bir terimdir, Kur'an-ı Kerim yalnızca orijinalinden okunabilir. Kur'an-ı Kerim Arapçadır, bir başka dile çevrilemez, yalnızca tefsir edilebilir. Tefsiri baştan sona okuyan bir kimse yine hatim yapmış olmayacağı gibi mealden okusa yine hatim olmaz.

Hatim olabilmesi için bir kimsenin Kur'an-ı Kerim'i en az kendi işitebileceği şekilde okuması gerekir, dudaklar kıpırdamalıdır. Bir başkası okurken okuyanı dudakları kıpırdatmaksızın takip etmekle de hatim olmaz yalnızca o kişiye hatim yapmış sevabı verilir.

Kur'an-ı Kerim yüzünden okunursa ve okuyan kendi işitebileceği şekilde okursa hem hatmetmiş olur, dolayısıyla hatim sevabı da alır, Kur'an-ı Kerim'in yüzüne okumaksızın bakmak dahi sevap olacağından Kur'an-ı Kerim'e bakma sevabı da alır.
bu hususta önemli olan itikattır,itikadı zayıf olan bazı kişiler türkce melinden okumanın daha faziletli olduğunu söylüyorlarsa da bile,düşünseniz ya Allah (cc)'ın kelamının daha üstün ne olabilirki...

Son düzenleme:

Okumak anlamak gerrkli ama anlayabilmemiz icin turkce mealininde okumak grekmez mi?

bende sordum bir hoca arkadaşa sayılmazmış

Şefaat haktır diyerek kendi üzerinde şefaat hakkı tanımlayan insanların işsiz kalmaması adına şefaatin hak olması gerekir. Bunun gibi.

Arapça olduğundan ve bir başka dile çevrilemeyeceğinden bahseden, gerekçelendirmeden başka bir dilde okunamayacağından bahseden kaynaklar itibarı hak ediş derecelerini kendileri sunmakta. Başka bir dile çevrilince Allah'ın kelamı olmaktan çıkıyor mu?

Okuyup tutasınız diye indirilen bir kitabı okuyup anlamayanların okumasındaki fayda nerede?

bende sordum bir hoca arkadaşa sayılmazmış

Şefaat haktır diyerek kendi üzerinde şefaat hakkı tanımlayan insanların işsiz kalmaması adına şefaatin hak olması gerekir. Bunun gibi.

Arapça olduğundan ve bir başka dile çevrilemeyeceğinden bahseden, gerekçelendirmeden başka bir dilde okunamayacağından bahseden kaynaklar itibarı hak ediş derecelerini kendileri sunmakta. Başka bir dile çevrilince Allah'ın kelamı olmaktan çıkıyor mu?

Okuyup tutasınız diye indirilen bir kitabı okuyup anlamayanların okumasındaki fayda nerede?

Teskkrler

Kur'an ın ne dediğini anlamadan okuyanlar sakın hatim ettiklerini sanmasınlar.Kur'an ın hiçbir ayetinde Arapça olarak okunması gerektiği yazmaz.Varsa öyle okunmasını emreden bir ayet getirin.

Ayrıca "tek başına anlaşılacak bir kitap değildir" iddiası dolanıyor piyasada ki bu büyük bir bedbahtlıktır.Resmen haşa Rahman'la muhalefet olmaktır onlarca ayette "Size apaçık ayetler gönderdik, okuyup anlayasınız diye parça parça ayırdık, bu zikirden sonra (Kur'an ın bir diğer adı da Zikir dir) daha başka sözmü arayacaklar ?" derken.

Kur'an ı anlamadan, üzerine düşünüp akıl işletmeden okumak sana hiçbir fayda sağlamaz kardeşim.Aksini söyleyenlere inanma.

Kur'an ın ne dediğini anlamadan okuyanlar sakın hatim ettiklerini sanmasınlar.Kur'an ın hiçbir ayetinde Arapça olarak okunması gerektiği yazmaz.Varsa öyle okunmasını emreden bir ayet getirin.

Ayrıca "tek başına anlaşılacak bir kitap değildir" iddiası dolanıyor piyasada ki bu büyük bir bedbahtlıktır.Resmen haşa Rahman'la muhalefet olmaktır onlarca ayette "Size apaçık ayetler gönderdik, okuyup anlayasınız diye parça parça ayırdık, bu zikirden sonra (Kur'an ın bir diğer adı da Zikir dir) daha başka sözmü arayacaklar ?" derken.

Kur'an ı anlamadan, üzerine düşünüp akıl işletmeden okumak sana hiçbir fayda sağlamaz kardeşim.Aksini söyleyenlere inanma.

tüm sözlerine katılıyorum

+
olarak arapça okuyup ondan bir şey anlamadıoktan sonra hatim etsen ne olucak??

Anlamadan arapça okuyunca hatim, anlayarak okuyunca hatim değilmiymiş :Ç
Değişik geldi bana tabi konu hakkında bir fikrim yok bana kalırsa ikiside hatimdir

Kur'an-ı Kerim'in yüzüne okumaksızın bakmak dahi sevap olacağından Kur'an-ı Kerim'e bakma sevabı da alır.

Yahu Allah aşkına bu nasıl bir ifadedir ya ? Kimden hangi "hoca" dan alıntı yaptınız bunu bilmiyorum ama Kur'an ı anlamayı bir kenarı bırakın sadece öyle bakarak bile sevap alacağını iddia etmek nasıl akıl dışı bir ifadedir Allah aşkına ? Bakma sevabıymış.

Alıntı yaptığınız hangi "hoca" ise rica ediyorum itibar etmeyiniz.Resmen insanların okumaması için ellerinden geleni yapıyorlar.Neden bu korkuları ? Neyden korkuyorlar ? Allah kelamı Kur'an haşa bir efsunmudur ki anlamadan sadece bakarak sana fayda sağlasın ? Böyle akıl dışı söylemlere üstüne üstlük birde "itikat" mı diyorlar ? Bu söylemlerin hepsi şirktir, tövbe icab eder.Lütfen itibar etmeyin.

Yahu Allah aşkına bu nasıl bir ifadedir ya ? Kimden hangi "hoca" dan alıntı yaptınız bunu bilmiyorum ama Kur'an ı anlamayı bir kenarı bırakın sadece öyle bakarak bile sevap alacağını iddia etmek nasıl akıl dışı bir ifadedir Allah aşkına ? Bakma sevabıymış.

Alıntı yaptığınız hangi "hoca" ise rica ediyorum itibar etmeyiniz.Resmen insanların okumaması için ellerinden geleni yapıyorlar.Neden bu korkuları ? Neyden korkuyorlar ? Allah kelamı Kur'an haşa bir efsunmudur ki anlamadan sadece bakarak sana fayda sağlasın ? Böyle akıl dışı söylemlere üstüne üstlük birde "itikat" mı diyorlar ? Bu söylemlerin hepsi şirktir, tövbe icab eder.Lütfen itibar etmeyin.
Bence Mesajın Ne Anlatmaya Çalıştığını Anlamamışsınız.

Eğer Bir Yerde Kuran Okuyorsa , Sizde Kuran Okumayı Bilmiyor Ama Bakmak İstiyorsanız Bunun Sevabını Alırsınız.

Bundan Şirklik ne Durum Olacak? Hayır Yani Kuran a bakmak neden sevap olmasın ???

Allah'ın bu konudaki terazisini kime ne vereceğini ne bileceksin ??

İnsanlar Bir Şeyler İçin Umut Taşımak İsterken , Siz Neden Bu Umuda Karşısınız ?

Okumayı Bilmiyen Birinin Kurana Bakması Neden Sevap Olmasın?

Günahı Sevabı Hangi Fetvadan Siz Aldınızda Bu kadar Net Konuşuyorsunuz?

Lütfen Bana Cevap Vermeyin !

Kuran Okumayı Biliyorsanız Okursunuz...

Bilmiyorsanızda , Siz Bakmazsınız Olur Biter..

Son düzenleme:

İnsanlar Bir Şeyler İçin Umut Taşımak İsterken , Siz Neden Bu Umuda Karşısınız ?

Siz Bakmazsınız Olur Biter..

Güzel kardeşim insanların yanlış bir yolda olduğunu görüp onları uyarmak onların umudunu kırmakmı oluyor ? Yapmayın lütfen.Kur'an dışı ifadelere itibar etmeyin diyorum, eğer edicez bizim umudumuz bu yönde diyorsanız buyrun edin buna bir lafım yok.Lakin doğruyu söylemek haktır, bu sebeple ben üzerime düşeni yaparım gerisi sizin bileceğiniz iş.

Bu arada nasıl bu kadar net konuştuğumu sormuşsunuz, söyliyim.Kur'an dan dolayı bu kadar netim.Açın okuyun nasıl bu kadar net konuştuğumu orada görürsünüz.Peki buna karşılık olarak alıntı yaptığınız "hoca" hangi kaynaktan alıntı yapmış bunu söyleyebilirmisiniz ?

Dediğim gibi ben üzerime düşeni yaptım, bunu görev bilirim.

:59:

Bence Mesajın Ne Anlatmaya Çalıştığını Anlamamışsınız.

Eğer Bir Yerde Kuran Okuyorsa , Sizde Kuran Okumayı Bilmiyor Ama Bakmak İstiyorsanız Bunun Sevabını Alırsınız.

Bundan Şirklik ne Durum Olacak? Hayır Yani Kuran a bakmak neden sevap olmasın ???

Allah'ın bu konudaki terazisini kime ne vereceğini ne bileceksin ??

Kuran Okumayı Biliyorsanız Okursunuz...

Bilmiyorsanızda , Siz Bakmazsınız Olur Biter..

Bir kac hocaya sordum hatim olarak sayilmiyormus.

Bu adamı çıkartmamaları gereken bir şey mi var?

Biraz videolarını izleyerek ne kadar akla aykırı yorumları olduğunu rahatlıkla görebilirsin."Efendisine birşeylerin söylendiği, abdulkadir gaylaninin muridinin ne zaman onu ansa ona yardıma koşacağı, okumayın kaynak sorup araştırmayın hocalarınız ne diyosa onu yapın, ne işiniz var uzayda marsta bırakın bu boş işleri" ve buna benzer bir çok şey.Hepsini bulabilirsin.

söz konusu Hatim ise öz dilinde okumak sart diye biliyorum.. Ammavelakin Kur'an-i kerimi anlayarak okumaninda ne kadar onemli oldugunu zaten her sekilde belirtiyorlar.. Hatim etmek anlamaktan daha buyuk bi sevapmi bilemem.. Ikiside onemli sonucta.

Ha kendi gorusume gelince Hatim etmek amenna guzel okumasi gerekilen yapilmasi gerekilen birsey. Ama Kur'ani bilmem kac kez hatim ettim ama bisey anlamadim, turkcesinide okuma geregi duymadim diyen birisininde benim icin yaptigi mantiksal degildir. Tabiki onun sevabini verecek olan Allah'tir ama sirf hatim yapicam diye yuz kere okumaninda manasi yokdur. 99 hatimini yap yuzuncide bide turkce oku anla neyi hatim ettigini

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri