' Kors@N
Kayıtlı Üye
KİŞİSEL MODÜL
Ad: M.Doğu
Soyad: Gerekli olanlar biliyor zaten ..
Doğum Yeri: Yozgat
Yaşadığım Yer: Kayseri
Uyruk: Türkiye Cumhuriyeti
Soyad: Gerekli olanlar biliyor zaten ..
Doğum Yeri: Yozgat
Yaşadığım Yer: Kayseri
Uyruk: Türkiye Cumhuriyeti
OTOBİYOGRAFİ
Yukarıda verdiğim bilgilere ek olarak biraz kendimizden bahsedelim maksat geçmişimizi karalayıp geleceğimizle ilgili bilgiler vermek değil mi ..?
Sözüme ilk başlamadan önce şunu söyleyim hiç düşünmeden yazılan bir kendimi tanıtma vesilesi, nerden esti bende bilmiyorum hatta kendimi anlatmak bana biraz abeste kaçmıyor değil. Ne demişler seni kendin değil seni başkaları anlatsın olayı …
Sözümüze başlayalım sizi daha çok sıkmadan …
Kişisel modülde de belirtmiş olduğum gibi İsmim M.Doğu bu iki ismi de yüreklilikle taşıyorum kimi eksikliklerim olsa da ben ismimle varım diyorum ve batı kültürüne inat Doğu sentezinde yaşlanmak niyetiyle ilk bilgilerimi vermiş bulunuyorum…
89 yılında, yılın en uzun gününden 2 gün sonra doğmuşum ne kadar doğmak istemesemde Allahın işine karışılmıyor doğmuşuz artık sebep aramaya ne gerek var daha fazlası şirke girer…
13 sene boyunca Doğduğum yerde ikamet ettik daha sonra Lise yılları başladı ve hayata bir adım daha atıyordum bunun üzerine velhasıl öğrenim dolayısıyla ve de o gün ki şartlar neticesinde Kayseriye taşınmaya karar verdik ne amaç için oğlumuz okusunda Adam olsun diye .. Olduk mu..? paradigmaya göre değişir bu..
13 sene boyunca Doğduğum yerde ikamet ettik daha sonra Lise yılları başladı ve hayata bir adım daha atıyordum bunun üzerine velhasıl öğrenim dolayısıyla ve de o gün ki şartlar neticesinde Kayseriye taşınmaya karar verdik ne amaç için oğlumuz okusunda Adam olsun diye .. Olduk mu..? paradigmaya göre değişir bu..
KİŞİSEL ÖZELLİKLER
İlk başta kişilere karşı çok soğuğumdur fakat daha sonra insanlar beni tanıdıkça şakacı,esprili biri olduğumu anlarlar.. Bazen de çok suratsız olabiliyorum hatta kardeşim diye sevdiğim bir kişi her yanıma geldiğinde şu sözü söylemeden gitmez : Oğlum senin yanına gelince dertleniyorum hayattan soğuyorum … J Hayattan soğutmamak adına neler yapmadık ki sıcak bir tanımlama ya sokmaktansa soğuk bir duş etkisi yaratır misali.. Forumda da az çok belli olmuştur duygusal bazen alınganımdır yazdığım şiirlerden de anlaşılıyor elbette, bir kişinin dediği gibi hissiz yazılmaz hiçbirşey. Hislerimiz de var elbette sap olarak hayatı görmüyoruz ya da empatisiz bir şeyde yaşamıyoruz. Kurallarım vardır söz verdiğim saat ve anda dediğim yerde olup kurallarıma sadığımdır, hoşgörülüyümdür bir laf söylemeden iki kere düşünmeyi yeğlerim sonuçta kalp kırmak çok kolay onarmak zor bir iştir.. Felsefeyi çok severim her söze bir cevap bulurum haksız olduğum zamanlarda da kendimi aşağı alacak kadar da bencil değilim sırf egosunu tatmin etmek isteyen kişilerle de işim olmaz.. Ağır abi, reis, hoca diye de hitap şeklinde lakaplarım vardır …
İlk başta kişilere karşı çok soğuğumdur fakat daha sonra insanlar beni tanıdıkça şakacı,esprili biri olduğumu anlarlar.. Bazen de çok suratsız olabiliyorum hatta kardeşim diye sevdiğim bir kişi her yanıma geldiğinde şu sözü söylemeden gitmez : Oğlum senin yanına gelince dertleniyorum hayattan soğuyorum … J Hayattan soğutmamak adına neler yapmadık ki sıcak bir tanımlama ya sokmaktansa soğuk bir duş etkisi yaratır misali.. Forumda da az çok belli olmuştur duygusal bazen alınganımdır yazdığım şiirlerden de anlaşılıyor elbette, bir kişinin dediği gibi hissiz yazılmaz hiçbirşey. Hislerimiz de var elbette sap olarak hayatı görmüyoruz ya da empatisiz bir şeyde yaşamıyoruz. Kurallarım vardır söz verdiğim saat ve anda dediğim yerde olup kurallarıma sadığımdır, hoşgörülüyümdür bir laf söylemeden iki kere düşünmeyi yeğlerim sonuçta kalp kırmak çok kolay onarmak zor bir iştir.. Felsefeyi çok severim her söze bir cevap bulurum haksız olduğum zamanlarda da kendimi aşağı alacak kadar da bencil değilim sırf egosunu tatmin etmek isteyen kişilerle de işim olmaz.. Ağır abi, reis, hoca diye de hitap şeklinde lakaplarım vardır …
En sevdiğim renk ; Siyahın asilliği , Morun içe kapanıklığı ..
En sevdiğim yemek ; Et türü yemekler vs..
Mesleğim ; Sendika Bilgisayar Teknisyeni
Hobilerim ; Kickbox yapıyordum bıraktım haftaya tekrar başlıyorum Allah izin verirse.. Mesleğim dolayısıyla bilgisayar ve grafik aşık olmadan bu mesleği yapamazsın ..
Fobilerim ; Ailemi ve sevdiklerimi kaybetmek..
Örnek aldığım kişiler ; Babam ( O bir yıkılmamış Çınardır her şeye rağmen ), Mehmet Akif Ersoy ( Müslümanlık nerde bizden geçmiş insanlık bile , Alem aldatmaksa maksat aldanan yok nafile) dizeleri hayran bırakmıştır ve dolayısıyla İstiklal Marşı tabi ki, Yıldırım Bayezid ( Ankara Savaşı sonrası o asil duruşu ilahımdır ..)
Örnek almadığım kişiler ; Halk kahramanı ilan edilen Deniz ş…, Rte ( Yaptıklarına bişey diyemem ama bana göre yanlıştır yanlışı ne diye soranlara benim beynimde de yaşamıyorsunuz derim ..)
En sevmediğim insan tipleri ; Türklüğünü kaybetmiş kız tavlama peşinde koşan,erkek ayarlama konusunda ideolojisini unutmuş boş gençlik..
En sevdiğim sözler; Bırak dağınık kalsın , "Hadi oradan. Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir" , Çokta kederlenir az da gülerim ustura ağzı düşüncelerim .. Deliliktir belki, bırakın kalsın
En sevdiğim şarkıcılar ; Engin Nurşani, Neşet Ertaş, Ahmet Şafak , Uğur Işılak ve daha birçok …
En sevdiğim yemek ; Et türü yemekler vs..
Mesleğim ; Sendika Bilgisayar Teknisyeni
Hobilerim ; Kickbox yapıyordum bıraktım haftaya tekrar başlıyorum Allah izin verirse.. Mesleğim dolayısıyla bilgisayar ve grafik aşık olmadan bu mesleği yapamazsın ..
Fobilerim ; Ailemi ve sevdiklerimi kaybetmek..
Örnek aldığım kişiler ; Babam ( O bir yıkılmamış Çınardır her şeye rağmen ), Mehmet Akif Ersoy ( Müslümanlık nerde bizden geçmiş insanlık bile , Alem aldatmaksa maksat aldanan yok nafile) dizeleri hayran bırakmıştır ve dolayısıyla İstiklal Marşı tabi ki, Yıldırım Bayezid ( Ankara Savaşı sonrası o asil duruşu ilahımdır ..)
Örnek almadığım kişiler ; Halk kahramanı ilan edilen Deniz ş…, Rte ( Yaptıklarına bişey diyemem ama bana göre yanlıştır yanlışı ne diye soranlara benim beynimde de yaşamıyorsunuz derim ..)
En sevmediğim insan tipleri ; Türklüğünü kaybetmiş kız tavlama peşinde koşan,erkek ayarlama konusunda ideolojisini unutmuş boş gençlik..
En sevdiğim sözler; Bırak dağınık kalsın , "Hadi oradan. Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir" , Çokta kederlenir az da gülerim ustura ağzı düşüncelerim .. Deliliktir belki, bırakın kalsın
En sevdiğim şarkıcılar ; Engin Nurşani, Neşet Ertaş, Ahmet Şafak , Uğur Işılak ve daha birçok …
ŞİİR
Hayat tarzım diyebilirim çoğu zaman lal olmuş anlarımda çıkan hoş sözlerdir ..
Birkaç şiirim ;
Birkaç şiirim ;
Kimi zaman suskun oluyorum hayata
Bazen susarak bazen de gülerek
Çoğunlukla da herkes gülen yüzümü görüyor.
Ardındaki kahroluşu değil
Atamıyorum içime
Daha doğrusu atıpta boğulmaktan korkuyorum.
Atmıyorum değil de hani
Bir palyaço misali dış görünüşle aldatıyorum herkesi
Oysa içimde ne fırtınalar kopuyor
Ne ateşler yanıyor..
Bırakın herkeste öyle bilsin
Dışı ak içi kara misali ...
Bazen susarak bazen de gülerek
Çoğunlukla da herkes gülen yüzümü görüyor.
Ardındaki kahroluşu değil
Atamıyorum içime
Daha doğrusu atıpta boğulmaktan korkuyorum.
Atmıyorum değil de hani
Bir palyaço misali dış görünüşle aldatıyorum herkesi
Oysa içimde ne fırtınalar kopuyor
Ne ateşler yanıyor..
Bırakın herkeste öyle bilsin
Dışı ak içi kara misali ...
Biliyor musun içimden geçen söylentileri
Duyabiliyor musun çığlıkları ?
Dur sakın söyleme ben cevaplıyorum şimdi
Nasıl bakacaksın ki yüz mü kaldı
Ha unutmuşum o bile yoktu demi sende
Görmemezliğime geliyor bazen affetmelisin bu huyumu
Ne de olsa his etmeyen bir şair
Hissedilmeyen bir yokluğuz..
Duyabiliyor musun çığlıkları ?
Dur sakın söyleme ben cevaplıyorum şimdi
Nasıl bakacaksın ki yüz mü kaldı
Ha unutmuşum o bile yoktu demi sende
Görmemezliğime geliyor bazen affetmelisin bu huyumu
Ne de olsa his etmeyen bir şair
Hissedilmeyen bir yokluğuz..
Ve birçoğu ..
SİYASET
Ülkücüyüm evet ben bir ülkücüyüm..! Boşu boşuna şimdiki ocaklarda kendini avutan üç beş çapulcu gibi değil kendimi Pantürk ideolojisine adamış biriyim.. Turan olmadan Türkiye olamaz düşüncesiyle hareket eden bir ülkücü Türkgenciyim… Şoven yakıştırmalarına da gelmeyecek kadar bakış açısı olan bir insanım…
OKUDUĞUNUZ VE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ..