Korece Nasıl Bir Dil?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Ural Altay Dil Ailesi'ne ait olan Korece sondan eklemeli bir dil olup, Hangul adında bir alfabeye sahiptir. Altay dillerinden geldiği kanıtlanamasa da uzmanlar tarafından Ural Altay ailesine dahil edilmiştir. Uzak Doğu dilleri arasında en kolay dildir. Diğer dillerden farklı olarak hitap çok önemlidir. Hemen hemen herkese farklı şekilde hitap edilir. Kelimelerin okunuşu hitap şekline göre farklılık gösterir. Birbirine benzer kelimeler ve sesler vardır. Bu kelimeleri birbirinden ayırmak için genellikle son harfler uzatarak okunur.

Hitap şekli olarak üçe ayrılan Korece'de cümlenin söylendiği kişinin ünvanına göre cümlenin sonuna ekler gelir. Sonda fazladan ek var ise kişi kendisinden yaşça büyük birisine hitap ediyordur. Eğer hiç ek yok ise çok samimi olduğu arkadaşına veya kendisinden çok küçük birisine hitap ediyordur. Eğer ortalama uzunlukta bir ek var ise samimi olunmayan arkadaşa, birlikte bir iş yapılacak insana hitap ediliyordur. Korece'de yaşlılara düşük dereceli şekilde hitap edilirse ayıplanır ve söyleyen kişi ciddiye alınmaz. Hitap şekilleri bu derece önemlidir.

Hangul veya Hangıl adı verilen Kore alfabesi 14 ünsüz, 10 ünlü harften oluşur ve öğrenmesi oldukça kolaydır. Çift ünsüz, yarı ünlü gibi kavramlar vardır fakat bu özel harfler alfabede yer almaz. Korece, Türklerin ve Türkçe bilenlerin en rahat öğrendiği dil olarak bilinir. Türkçe ve Korece birçok özellik bakımından birbirine benzer. Cümle yapısı, gramer ve bazı kelimeler iki dilde de aynı veya çok benzerdir. Türkçe'deki şiir, turna, yoksa, iyi gibi kelimeler Korece'de şii, turumi, yokşi, ii olarak karşılık bulur. Cümle yapısı olarak da Türkçe'ye oldukça benzer. Türklerin Türkçe düşünerek Korece konuşabilme şansı vardır. Düşündüğünüz cümledeki Türkçe kelimelerin yerine Korece kelimeler koyarak rahatça Korece cümleler kurabilirsiniz. Kendi dilinizle düşünüp kelime değişikliğiyle istenen dilde konuşmak diğer dillerde pek fazla görülen bir durum değildir.

Telaffuz olarak Orta Doğu dilleri arasında en kötü olanıdır. Dizi ve filmlerde gördüğümüz kelimelerin son harfini bol bol uzatarak söyleyen kişiler gerçek hayatlarında büyük ihtimalle Korelidir. -aaaa, -eeee gibi ünlüler kelime sonlarında genelde uzatılarak söylenir. Çin ve Japon kültüründe böyle bir yöntem bulunmaz. Koreliler dillerindeki ses benzerliklerini ayırt etmek için kelimelerin son harflerini uzatarak söylemek gibi bir çözüme başvurmuşlardır.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst