KızıLAteş

---> tanınmaz

534547_10151083558221384_367921120_n.jpg

---> tanınmaz

267738_10151062986131384_947048351_n.jpg

Kirli bi çocuk yüzüyüm kapında ama dünyanın en temiz gözleriyle bakıyorum sana ''Şeker değil istediğim yüreğini koy avuçlarıma''.....

---> tanınmaz

389854_299473133424481_1291875737_n.jpg

Eğer Güzel Gözlerin Olsun İstiyorsan, Etrafına Sevgiyle Bak!
Eğer Güzel Ellerin Olsun İstiyorsan, Onları Masum Bakışlara Uzat!
Eğer Güzel Dudakların Olsun İstiyorsan, Cümlelerinde Güzel Sözler Kullan!
Eğer Güzel Bir Yüzün Olsun İstiyorsan, Her Zaman Gülümse! Maddi Güzellik Fanidir; Manevi Güzellik Ezeli! Sen Sahipsin Dünyanın En Güzel Kalbine, Ne Gerek Saç Rengine Ten Güzelliğine?

---> tanınmaz

Dün gece hilâl vardı gökyüzünde
Uzun uzun baktım gözlerine
Baktım,Baktım...
O kadar güzel bakıyor,
O kadar tatlı gülümsüyor,
Öylesine ışık saçıyordu ki etrafa
Tıpkı güneş gibi...
Tıpkı senin gibi...

---> tanınmaz

Günler kısaldı. Kanlıca'nın ihtiyarları
Bir bir hatırlamakta geçen sonbalarları.

Yalnız bu semti sevmek için ömrümüz kısa...
Yazlar yavaşça bitmese, günler kısalmasa...

İçtik bu nadir içki'yi yıllarca kanmadık...
Bir böyle zevke tek bir ömür yetmiyor, yazık!

Ölmek kaderde var, bize ürküntü vermiyor;
Lakin vatandan ayrılışın ıztırabı zor.

Hiç dönmemek ölüm gecesinden bu sahile,
Bitmez bir özleyiştir, ölümden beter bile.

---> tanınmaz

Yalnızlık,bir gece yarısı gelen karanlıkta saklı.Kan revan içinde uyandığım uykumda, gördüğüm kabusun en dayanılmaz sahnesinde tattığım yalnızlık...
Siyah bir gecede, beynime kazınan bir kaç manasız sözcükte saklıydı. İki soluk arasındaki o kısa,o uzun aralıkta boğulduğum yalnızlık! Titreyen bir vücudun, yorulmuş gözlerin, bir ağlamaklık çırpınışında gizliydi;sinsice sırıtan yalnızlık! Ve birkaç sözcüğün yarattığı angaryada yükseliyordu tüm ihtişamıyla, içimde oyulan deliğin adı; yalnızlık.

---> tanınmaz

Ne aradıysam zıddını buldum, doğruyu aradım yanlışı buldum, dostumu aradım düşmanımı buldum, aramayı bıraktığımda ise doğruların ve yanlışların ötesinde renklerin zıtlığında resmin bütününü gördüm. Ne doğru vardı, ne yanlış, ne kötü vardı, ne iyi, her şey olması gerektiği gibi. Her şey olduğu gibi!

| Virgina Woolf |

---> tanınmaz

Biz küçükken çok büyüktük. Mesela kollarımızı bir açardık, dünyayı kucaklardık. Güzeldik biz küçükken.

Kaşlarımızı almayı bilmezdik, makyaj çok büyüklerin işiydi sevmezdik. Arkadaşlarımızla beraber bir gece uyuyabilirsek eğer velinimettibizim için, lükstü, zenginlikti. Ailelerimiz en az beş kez arardı eve beş dakika geç kaldığımızda. Otobüsteyim bile diyemezdik, otobüsle bir yere gidemezdik. Otobüs lükstü, zenginlikti. Koşa koşa eve varana dek nefes almazdık ve nerdesin sen sorusunu duymadan cevabı verirdik.

Biz bir gülerdik küçükken, kalbimiz kahkahalar atardı. Biz küçükken öğretmenimiz en yakın arkadaşımızla sıralarımızı ayırmasın diye, teneffüse kadar konuşmazdık. Not yazardık birbirlerimize. Biz diyorum küçükken bizdik böyle bayağı bir kalabalıktık. Yani biz diyebileceğim kadar çok. Biz küçükken bir büyüktük ki böyle kollarımızı açsak sığmazdı eni boyu.

Sonra mı? Büyüdük. Kollarımızı açtığımızda bir kişiyi bile sığdıramayacak hale geldik. Küçülene kadar büyüdük, çok büyüdük yani. Biz olamadık bir daha. Sen, ben olduk. Büyüklük lüks değildi, zenginlik değildi. Koşa koşa büyüdük. Büyürken ne de çok küçüldük.

- Nâzım Hikmet Ran |

---> tanınmaz

.

Kerkük zindanına attılar beni
Mazlımlar sürüsüne kattılar beni
Bir yanımı dağladılar ateşle annem

---> tanınmaz

.

Kerkük zindanına attılar beni
Mazlımlar sürüsüne kattılar beni
Bir yanımı dağladılar ateşle annem

Cem Karaca'nın seslendirdiği bu türkü'yü annemin sayesinde dinledim oğlum değilde oglum balam Türkmeniz biz sana bir türkü diyecem onu indir mutfak'ta bana dinlet demişti :)

Teşekkür ederim LİYA :)

---> tanınmaz

Eskiden yeterdim kendime, artardım bile. Şimdi ne yapsam nafile! Ve kim demiş “can eskimez” diye? Bu can tedirgin tende. Can da eskimiş ben de.

| Bedri Rahmi Eyüboğlu |

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri