Kız Öğrenciye Etek Giyme Yasağı

OlDsToNeBoY

Kayıtlı Üye

İzmir Tire'de bir lisenin öğrencilerine 'uygunsuz durum yaratıyor' gerekçesiyle etek giyme yasağı getirildi

Tire Asım Aras Sağlık Meslek Lisesi'ndeki kız öğrencilerin, "Kız çocukları park ve bahçelerde kısa etekleriyle uygunsuz durumlar yaratabiliyor", "Kız çocukları giydikleri etekler nedeniyle büyüme çağında olan erkek çocukların ilgisini çekebiliyor", "Çevreden baskı var" gibi gerekçelerle pantolon giymeleri yasaklandı.

Tire Asım Aras Sağlık Meslek Lisesi'nde kız öğrencilerin etek giymesinin, "uygunsuz durumlar" yaratabileceği gerekçesiyle yasaklandığı öne sürüldü. Pantolon giymeleri istenen öğrencilere, bu durumu kabul ettiklerine ilişkin antetsiz kâğıt imzalatıldığı da ileri sürüldü.

Cumhuriyet'in haberine göre, ilçe milli eğitim müdürlüğünün sözlü uyarısının ardından okul yönetimince alınan kararda, kız öğrencilerin pantolon giymesi istendi. Öğrencilere bu durum, antetsiz dilekçelere imza karşılığında aktarılırken ikinci döneme başlayan ve etekle derse girmek isteyen bazı kız öğrenciler okula alınmadı. Uygulamadan velilerin haberdar edilmediği de belirtildi.

Karne verilmemiş...

Eğitim-Sen Tire Temsilcisi Eyüp Aksoy, öğretim yılının birinci döneminin son günlerinde, okul idaresi başkanlığında 27 Ocak tarihinde yapılan öğretmenler kurulu toplantısında kız öğrencilerin etek yerine pantolon giymeleri yönünde karar alındığını belirterek, şunları söyledi:

"Toplantıda, öğrencilerin ikinci dönem başından itibaren koyu renkte, vücut hatlarını belli etmeyecek ayak bileğinin üstünde olmayacak ölçülerde pantolon giymeleri ve kesinlikle etek giymemeleri kararlaştırılmıştır. Bu bildirimi imzalayan öğrencilere yarı yıl karnesi verilmemiştir. Tatilin ardından etek giyerek okula gelen öğrencilerse okula alınmamıştır. Lise müdür ve idarecileri, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve mağdur kız öğrencileriyle bir dizi görüşmeler yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kılık kıyafet yönetmeliği bir tarafa bırakılarak, ilçe milli eğitim müdürlüğünün bilgisi dahilinde kız çocuklarının pantolon giymeye zorlanması
faşizan bir yaklaşımdır. Böyle bir karar, Selçuk Üniversitesi'nden ilahiyat profesörünün yaptığı açıklamadan farksızdır."

---> Kız Öğrenciye Etek Giyme Yasağı

Sağlık mesLek Lisesi ha bi de xD
Suna bak ya kızLarn gydkleri eteğe bile karışıyolar.

İnanmıyorum. eteğe karışmak mı ?

Söylenecek bişey yok aslında her sey ortada

millet evnden çıkmadan yönetmi savunup duruo memlekette
hayatn içne grseler anlıcaklar herşei ama...

Tartışma yaratmak olmasın ama bazı kızlarımız eteklerinin belini kıvırıyorlar otururken kalkarken neredeyse çamaşırları gözükecek. Ben staj için gittiğim okulda çok şeye şahit oldum kötüydü :( Bu tarz yaptırımları onaylamamakla beraber kızlarımızın yaptıklarınıda onaylamıyorum.

Bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da çok eksiklerimiz var. Örf ve anenelerimize yakışacak şekilde davranmak bize sadece kazandırır.

Kızlar mini etekle okula neden gider soruyorum size ?

Eğitim ve öğretim yerinde defileye çıkar gibi gitmenin manası nedir ?

Nasıl anılmak istersen öyle davranmalısın ...

Tartışma yaratmak olmasın ama bazı kızlarımız eteklerinin belini kıvırıyorlar otururken kalkarken neredeyse çamaşırları gözükecek. Ben staj için gittiğim okulda çok şeye şahit oldum kötüydü :( Bu tarz yaptırımları onaylamamakla beraber kızlarımızın yaptıklarınıda onaylamıyorum.

Bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da çok eksiklerimiz var. Örf ve anenelerimize yakışacak şekilde davranmak bize sadece kazandırır.

Kızlar mini etekle okula neden gider soruyorum size ?

Eğitim ve öğretim yerinde defileye çıkar gibi gitmenin manası nedir ?

Nasıl anılmak istersen öyle davranmalısın ...

bncede :s bnde böyle düşünüyorum

bu mantık işte dekolte gyene tecavz ederler mantığna doru gdio

Tabiki Milletin özel Hayatina kImse karisamaz diyorum . Bazi Kizlar Bu devirde herseyi abartiyorlar OkuLa gidiyorsan Egitime gidiyorsun ona göre giyinirsin gidersin . Ilk izlenim her zaman önemlidir diye düsünürüm ben nasil anilmak istiyorsan öyle Davranirsin .

Orası okul öğrencinin ne giydiği değil ne öğrendiği önemli.

İster etek giyer ister pantolon giyer.

Bunuda akp ye bağlayan zihniyetlere şeriat geliyor düşüncelerinizede ayrıca şaştım.

Dinimizde pantolon varmı millet adamlar eteği yasaklıyor ?

Yerinde bi karar.

Eteği etek gibi giymeyenlere ders olsun bu.

уαяєη;2950613' Alıntı:

Bunuda akp ye bağlayan zihniyetlere şeriat geliyor düşüncelerinizede ayrıca şaştım.

Yerinde bi karar.

doğru ..

bu mantık işte dekolte gyene tecavz ederler mantığna doru gdio

Asla öyle değil güzel insan. Liseli orta okullu kızlarımızdan bahsediyoruz. Henüz yeni ergin oluyorlar. Asıl önemli konu bu. kadınlarımız cinsel meta olarak zaten sömürülüyor. Medya ve bazı aklı evvel kişiler bu yaşı aşağıya çekmeyi ne yazık ki başarmış durumdalar.

Şimdi soruyorum sana 13-15 yaşındaki kızlarımız mini etekle neden okula gitmek isterler ? Dersler mini etekliyken daha mı iyi kafalarına giriyor ?

Tecavüz konusu başlıbaşına başka bir konu. Çarşaf giyenede tecavüz ediyorlar mini etekliyede. O konuda senle hem fikiriz. Sosyal devlet güvencesi yoksa kadın ya da erkek her zaman kendini korumak zorunda kalacaktır. Kadınlara topu atmak daha kolayına gitmiş sayın hocamızın. Esefle kınıyorum kendilerini bu başka...

уαяєη;2950613' Alıntı:

Yerinde bi karar.

Demokrasi çığırtkanlığı yapıp milletin özel giysi kuşamına yasak getirip edepsiz bir baskı kurmak hiçbirşeye yakışmaz.Akp ile alakası yok yani ama şeriat kanunları uygulanıyor yavaş yavaş onu kastetmek istedim.

Demokrasi çığırtkanlığı yapıp milletin özel giysi kuşamına yasak getirip edepsiz bir baskı kurmak hiçbirşeye yakışmaz.Akp ile alakası yok yani ama şeriat kanunları uygulanıyor yavaş yavaş onu kastetmek istedim.

Ben seninle ilgili bi şikayette bulunmasam kim senin peşine düşer arkadaşım ?

Öyle durup dururkenmi alınıyor bu kararlar.

Vardır mutlaka bi sebebi öle demokrasi çığırıtkanlığı diyerek yeni yeni şeyler türetmeyin kafanızdan.

Akp ile hiç ilgisi yok demeyin bu parti en çok bu tarafından vuruluyor.

Neyse tartışmaya girilecek konu değil zihniyetimiz belli.

Yerinde bi karar o kadar.

Asla öyle değil güzel insan. Liseli orta okullu kızlarımızdan bahsediyoruz. Henüz yeni ergin oluyorlar. Asıl önemli konu bu. kadınlarımız cinsel meta olarak zaten sömürülüyor. Medya ve bazı aklı evvel kişiler bu yaşı aşağıya çekmeyi ne yazık ki başarmış durumdalar.

Şimdi soruyorum sana 13-15 yaşındaki kızlarımız mini etekle neden okula gitmek isterler ? Dersler mini etekliyken daha mı iyi kafalarına giriyor ?

Tecavüz konusu başlıbaşına başka bir konu. Çarşaf giyenede tecavüz ediyorlar mini etekliyede. O konuda senle hem fikiriz. Sosyal devlet güvencesi yoksa kadın ya da erkek her zaman kendini korumak zorunda kalacaktır. Kadınlara topu atmak daha kolayına gitmiş sayın hocamızın. Esefle kınıyorum kendilerini bu başka...

elbetteki okula herkes eğitm almaya gdio ama o yaşlardaki genç kızlarda kendini gösterme merakı var bunu szde daha ii blrsnz
ama yasak koyulduğu takdrde bu iş dahada çığrndan çıkar

уαяєη;2950649' Alıntı:
Ben seninle ilgili bi şikayette bulunmasam kim senin peşine düşer arkadaşım ?

Öyle durup dururkenmi alınıyor bu kararlar.

Vardır mutlaka bi sebebi öle demokrasi çığırıtkanlığı diyerek yeni yeni şeyler türetmeyin kafanızdan.

Akp ile hiç ilgisi yok demeyin bu parti en çok bu tarafından vuruluyor.

Neyse tartışmaya girilecek konu değil zihniyetimiz belli.

Yerinde bi karar o kadar.
Yasaklar her zaman yasak olan şeyi cezbedici hale gelmiştir.

Sorun varsa daha güzel diyalog kurularak halledebilir.

Akp'nin en çok bu yoldan vurulmasının sebebi anayasal mahkemesi kararı ile laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmasıdır.

Yasaklar her zaman yasak olan şeyi cezbedici hale gelmiştir.

Sorun varsa daha güzel diyalog kurularak halledebilir.

Akp'nin en çok bu yoldan vurulmasının sebebi anayasal mahkemesi kararı ile laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmasıdır.

Okulda yasaklanıyor bu etek sivil hayatlarında değil ?

Cezbediyosa bol bol giysinler evlerinde -)

Akp'nin laiklik karşıtı olduğunu düşünmüyorum.

O zaman ben laik değilim oy veriyorum bu adamlara yapmayın Allah aşkına ya.

Adamın diyolog kurmadığı ülke kalmadı bi kıytrı kırık lisede etek yasaklanmış diye ayaklanma çıkartıyosunuz.

Son yorumum tartışmaya döndü iyice kesiyorum -)

Bencede doğru bir karar.

Burada bile etek boyları çok kısa orayı hiç düşünemiyorum.Yazık hocam yazık. :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri