AfetSu
Bayan Üye
Kaç Kişilik: 4-6 Hazırlama: 30dkPişirme: 30dk
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
250 gr az yağlı kıyma
1 Orta boy soğan
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber (miktarı size kalmış)
Kimyon, pul biber (miktarı size kalmış)
5 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 adet orta boy domates
1, 5 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kabak
Kaynar su
Öncelikle sıvı yağı tencerede az kızdıralım sonra orta ateşte malzemeleri bir iki dakika aralıklarla kavurarak sırasıyla koyalım kıyma, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak sonra tuz ve baharatlarını katıp kavurmaya devam ederken şimdi de ufak ufak doğranmış biberleri katıp aynı şekilde kavurmaya devam ediyoruz biraz biberler ölmeye başlayınca küçük küçük doğradığımız domatesleri katıp kavurmaya ara vermeden devam edeceğiz sonra biber salçasını ilave edip kavururken kabakları katalım ve kavurun taki kabaklar diriliğini kabetmeye yaklaşırken sıcak suyu dökelim kabak sulandığı için fazla su koymayalım yaklaşık bir küçük su bardağı kadar yeterli olacaktır.
şimdi de kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra da servis tabağına alıp isterseniz makarana ile servis edebilirsiniz ben öyle yaptım seçim sizin. Afiyet olsun
Not:
1- Kabakları en son kavurmamın sebebi ise çabuk pişip ezildiği için böylelikle biraz deri kalıp hem görüntü olarak göze hitap etsin diye.
2- Kavurarak pişirmenin amacı ise dahada lezzetli bir yemek sunmak içindir hem kabak tadı vermiyor hatta kabak sevmeyenler bile bayıla bayıla yiyecektir. kolay gelsin.
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
250 gr az yağlı kıyma
1 Orta boy soğan
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber (miktarı size kalmış)
Kimyon, pul biber (miktarı size kalmış)
5 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 adet orta boy domates
1, 5 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kabak
Kaynar su
Öncelikle sıvı yağı tencerede az kızdıralım sonra orta ateşte malzemeleri bir iki dakika aralıklarla kavurarak sırasıyla koyalım kıyma, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak sonra tuz ve baharatlarını katıp kavurmaya devam ederken şimdi de ufak ufak doğranmış biberleri katıp aynı şekilde kavurmaya devam ediyoruz biraz biberler ölmeye başlayınca küçük küçük doğradığımız domatesleri katıp kavurmaya ara vermeden devam edeceğiz sonra biber salçasını ilave edip kavururken kabakları katalım ve kavurun taki kabaklar diriliğini kabetmeye yaklaşırken sıcak suyu dökelim kabak sulandığı için fazla su koymayalım yaklaşık bir küçük su bardağı kadar yeterli olacaktır.
şimdi de kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra da servis tabağına alıp isterseniz makarana ile servis edebilirsiniz ben öyle yaptım seçim sizin. Afiyet olsun
Not:
1- Kabakları en son kavurmamın sebebi ise çabuk pişip ezildiği için böylelikle biraz deri kalıp hem görüntü olarak göze hitap etsin diye.
2- Kavurarak pişirmenin amacı ise dahada lezzetli bir yemek sunmak içindir hem kabak tadı vermiyor hatta kabak sevmeyenler bile bayıla bayıla yiyecektir. kolay gelsin.