Kırklar kimdir

4MinoRMacH1Né

Hard Work Beats Talent
Kayıtlı Üye
kırklar adem alehi selamın evlatlarıdır

adem alehi selam ile hava cennetten kovulduktan kırk yıl sonra hava nefsine yenilip ibsie kandıp bozulduğu için hz Allah ademe kırk yıl sonra cennetten ikinci eş olarak hür isminde havaya kuma gönderdi
hür ademden cocuğa kaldı hürden kırk cen geldi 39 yırtılınca göğe cekildi hava dedi sordu hüre niye havaya cekildiler hür dediki ben yukardan geldim

yerde bir tek oğlan cocuğu kaldı adem alehi selam ismini şehit koydu şehit topal doğdu topal olduğu için adem şıt diye cağırdı ademin dilinde şıt kelimesi topal demekti

habil vurup kabili öldürünce boşta kalan habilin cirkin diye almadığı kız ıklama
şehit büyüyünceye kadar kız olarak bekledi şehitle evlendi

erenler evliyalar peygaberler ve müslümanlar şıttan geldi
havadan gelenler maymun suratındaydı
nuhun tufanında havadan gelenler suya garg oldu yok oldu
nuh alahi selam ve üç oğlu bir kızı gurufu naci tufandan kurtuldular bu günkü insanların hepsi şehitten gelem nuh'un soyundandır

kırklar miracta ve cuma akşamları şehitlerin olduğu türbelerde sırasıyal cem yaparlar hz muhammed miraca gittiğinde kırkları gördü cem yaptı
hak aşıklarıda kırkların olduğu yerde dolu içerler

alevilerin cemi kırklardan kalmıştır
ademden bu yana kırklar dağlardaki şehitlerin yattığı yerlerde cuma akşamları sırasıyla cem yaparlar
cem tarigat ibadeti kırklardan kalmıştır

hızır alehi selamda ademin oğludur kırklardan biridir
kırkların ismi konulmamıştır 39 birden kırklar derler

172.HANCI PERVANE
Ne sorarsan sen beni
Mububetin altından geçtim
Ya dedim elife dahayı seçtim
Her kubbeden bir kapı mahallahtan geçtim

Edreyi nun dedim bağın altından geçtim
Mürşide hizmet ettim sesi seçtim
Tecellaha gösterdi anada tevellehı seçtim
Şükür yar edene anada kırklarda dolu içtim

Hancı koydular ismimi Zöhre yarı seçtim
Temennah varırsak yaşımda
Esmayı kudreti başımda
El ne söylerse söylesin ser meydanda başımda

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri