Heulwen
Kayıtlı Üye
Kiremitte Patatesli Levrek
Malzemeler
1 kg levrek
4 adet orta boy patates
3 adet defne yaprağı
4 diş sarmısak
3 adet soğan
4 adet domates
sivri biber
12 adet mantar
Sosu için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
Kiremitte Patatesli Levrek Yapılışı
Temizlenmiş balığın sırt kısmı ile süzgeçlerini alın. İçine defne yaprağı ve sarmısak koyun. Orta büyüklükte bir güveç kabının ortasına balığı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş patatesi balığın her iki tarafına yerleştirin. Kabuğu soyulup dörde bölünmüş soğan, dilimlenmiş domates, doğranmış sivri biber ve ortadan ikiye kesilmiş mantarı da ekleyin. Sos için bir kapta sıvıyağ, limon suyu, tane karabiber ve tuzu karıştırıp, yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1 kg levrek
4 adet orta boy patates
3 adet defne yaprağı
4 diş sarmısak
3 adet soğan
4 adet domates
sivri biber
12 adet mantar
Sosu için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
Kiremitte Patatesli Levrek Yapılışı
Temizlenmiş balığın sırt kısmı ile süzgeçlerini alın. İçine defne yaprağı ve sarmısak koyun. Orta büyüklükte bir güveç kabının ortasına balığı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş patatesi balığın her iki tarafına yerleştirin. Kabuğu soyulup dörde bölünmüş soğan, dilimlenmiş domates, doğranmış sivri biber ve ortadan ikiye kesilmiş mantarı da ekleyin. Sos için bir kapta sıvıyağ, limon suyu, tane karabiber ve tuzu karıştırıp, yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.