Kedi Eğitimi

---> Kedi Eğitimi

EĞER KEDİNİZ YEMEDEN İÇMEDEN KESİLİRSE
aline.gif


Semptomları tedavi etme, problemin tümünü ortadan kaldırabilir.

Neşesi kaçmış ve yemeklerini yemeyen kediler hastadırlar ve derhal bir veteriner tarafından görülmelidirler. Bu, spesifik olmayan belirtiler, genel olarak yüksek ateşin sonucudurlar. Ateş, kedinin iştahını keser, enerjisini yok eder. Kediler için, ateşe karşı bir tedavi güvenli değildir. Aspirin, acetaminophen, iburofen kediler için toksik maddelerdir. Semptomları iştah azalması, neşe kaybı olan bir kedinin muayenesinde, veteriner, enfeksiyon bölgesini tespit etmeye veya problemin yerini belirlemeye, gayret edecektir. Kedinin durumunu tam olarak anlayabilmek için ileri tetkiklere ihtiyaç duyulabilir. Kediye, çoğunlukla ilk muayeneden sonra, semtomatik tedavi uygulanır. Bu tedavi, semptomları ortadan kaldırmayı ve hayvanın kendisini daha iyi hissetmesini hedefler. Semptomatik tedavi; mayile, antibiyotikler, iştah açıcılar, takviye besinler, iltihap giderici ilaçlar gerektirebilir. Eğer, bir kedi, bir kaç gün içinde destekleyici tedaviye cevap vermezse, tedaviye devam zaruridir. Yemeyen kediler, ikincil sağlık problemleri geliştirebilirler, karaciğer lipidosis'i veya karaciğer yağlanması gibi. Eğer, kedinin metabolik fonksiyonları, tehlikeye maruz bırakılırsa, bu ikincil sağlık problemleri, asıl hastalığından daha fazla tehlikeli olur.
 
---> Kedi Eğitimi

KEDİLERİN AGRESİF DAVRANIŞLARI
aline.gif


siyah.gif
Kedi ailesindeki hayvanlar avlanma duygusuyla doğarlar. Onların çabuk reflekleri, yırtıcı tırnak ve dişleri avlandıkları hayvanları yakalamak ve parçalamak için kullanmalıdır; onlara bakan insanlara karşı değil. Kediniz yavru iken onda bir kaç yara bere almanız normaldir ama büyüdüğünde size karşı bu tür hareketlerde bulunmaması gerekmektedir.

Yetişkin kedilerde sahiplerine karşı gösterilen agresif hareketler normal davranış değildir. Yapılan araştırmalar, yetersiz egzersiz yapan kedilerde bu tür davranışların daha fazla olduğu gözlemlenmiştir.

Bu tür davranışlara çözüm getirmek zor değildir. Kedinizin sinirini size değil de başka şeylere kanalize etmesini sağlamalısınız. Ona çeşitli oyuncaklar alarak enerjisini bu oyuncaklara harcamasını sağlamalısınız. Ayrıca kedinize zaman ayırıp hergün birlikte oyunlar oynamayı da ihmal etmemelisiniz. Eğer oynarken kediniz size saldırgan bir harekette bulunduğunda elinizi vb. çekmemelisiniz. Çoğu zaman bu ani çekme hareketi sizin daha fazla hasar görmenize neden olacaktır. Ayrıca ani hareket etmeniz kedinize sizin bu tarz oyunlardan hoşlandığınız anlamına gelebilir.

Kedinizin avlanma içgüdüsünden ortaya çıkan bu davranışlarla kedinizin korkudan dolayı yaptığı benzeri davranışları ayırt etmeniz gerekmektedir. Kediler tırmala, ısırma ve bazende kişini üzerine atlama hareketlerini korktukları zaman yaparlar. Bunu nedeni ani bir gürültü olabilir, tanımadığı bir kişinin veya başka bir haynanın evde bulunması bunlara neden olabilir. Kediniz bu durumdayken onu yalnız bırakmaya özen gösterin. Gerekirse kedinizi bir odaya koyun ve onu 4-6 saat tek başına bırakın.

Genelde yabancılara karşı kediler zaten rahatsız olup kendileri gidip bir yerlere saklanırlar. Ama bazıları da bu rahatsızlıklarını yabancı kişiye saldırmayla da gösterirler. Hayvan davranış uzmanları kedinizin değişik kişilerle bir arada olmasını kediniz küçükken onu alıştırmanız gerektiğini savunuyorlar. Kediniz 7-12 haftalıkken ona 4-5 değişik kişinin bakmasını, kucaklarına almasını sağlamalısınız. Kedinizin sosyal açıdan gelişebilmesi için bu çok önemlidir. Yetişkin kedinizde asosyal olmadan dolayı ortaya çıkan davranış sorunları var ise, bu dalda uzman kişilerle birlikte kedinizin bu davranışlarını düzeltebilirsiniz.

Çoğu ısırmalar ve tırmalamalar kedinizi anlamanız ve ona saygı duymanızla ortadan kaldırılabilinir. Örneğin, bazı kediler uyurken okşanmayı sevmezler; bunu öğrendiğinizde kedinizi uyurken rahat bırakmanız kedinizin sizi tırmalamasını ortadan kaldıracaktır.
 
---> Kedi Eğitimi

KEDİNİZİN EĞİTİMİ
aline.gif


egitim2.gif


Genelde kediler hakkındaki kanı şudur; kediler eğitilemez. İlk önce kedilerin köpeklerden farklı olduğunu ve köpeklerden farklı düşündüğünü anlamanız gerekmektedir. İkinci etap ise kedilere ne tarz bir eğitimin uygulanması gerektiğini öğrenmenizdir. Bu iki koşul yerine getirildiği sürece kedinizi eğitebilirsiniz.

Kediler eğitim görmekten zevk alırlar. Eğitim görmüş kediler çok daha mutludurlar çünkü onların da zihinsel açıdan çaba göstermeleri, zorlanmaları gerekmektedir. Hayatlarına değişik bir boyut katmış oluruz. Böyle olmadığı takdirde sadece bir kenarda oturup, tembelliğe yatkın olurlar.


Kedi ve köpeklerin eğitimindeki en büyük fark nedir?

Köpekler övgü görmekten kediler de yiyeceklerden motive olurlar. Kedi istediğinizi sadece yemek yiyebilmek için yapacaktır. Dolayısıyla kedi eğitiminde en verimli zaman kedinizin yemek yemeden evvelki zamandır. Eğer kedinizin yemek kabı gün boyunca dolu ise ve kediniz istediği zaman yemeğini yiyebiliyorsa o zaman öğrenmeye pek yeltenmiyecektir. Eğitimde ödül olarak kullanacağız yiyeceğin kedinizin en sevdiği yiyecel olmasına dikkat edin.

Yiyecek en önemli motive aracı olsa bile ses tonunuz da hemen hemen o kadar önemlidir. Kediniz sizin ses tonunuzdan istenilmeyen bir davranışta bulunduğunu anlaması gerekmektedir. Aynı şekilde istenilen bir davranışta bulunduğunda da ses tonunuzla bunu ifade etmelisiniz.

Kedinizin eğitimindeki bir diğer önemli husus da sizin istikrarlı davranmanızdır. Kediniz ondan bekleneni yaptığında ödüllendirmelisiniz, ondan bekleneni yapmadığında ses tonunuzla bunu belirtmelisiniz. Mesala, kediniz mutfaktaki tezgahın üstüne atlar; ruh haliniz kötü olduğunda kediniz oradan inmesi, iyi olduğununda kedinizin bu hareketine hoş bakmanız kedinizin eğitimi açısından çok sakıncalı olacaktır. Kedinizin kafası karışacaktır, çünkü sizden değişik mesajlar almaktadır.

Kedinizin yaşı da çok önemlidir. Kediniz 9 aylıkken eğitime başlanabilir. Yavru kediyle oynamakla ve onu değişik ortamlara alıştırmakla zamanınızı geçirmelisiniz. Kediniz ne kadar değişik ortamlarda bulunmaya alışırsa sizin için de gelecekte o kadar iyi olacaktır. Örneğin veterinere götürmeye kalktığınızda kedinizin korkmadan gidebilmesi gibi.

Eğitimin süresi eğitimin başarılı olabilmesinde de büyük rol oynar. 15-20 dakikalık üç veya dört tane eğitim seyansı bir gün yeterlidir. Sürenin ayarlanması kedinize de bağlıdır. Eğer 20 dakika konsantre olamıyorsa, o zaman 10'ar dakikalık beş seans yapmanız daha verimli olacaktır. Kedinizin hemen herşeyi öğrenmesini beklemeyin. Kedinize bir anda çok fazla marifet öğretmeye çalışmayın. Bir tane ile başlayın; bunu öğrendikten sonra diğerine geçin. Başlangıçta kolay olanı seçin, örneğin "otur"u öğretmek gibi. Eğer kediniz eğitime pek ilgi göstermiyorsa, o zaman öğretmeye çalıştığınız marifeti değiştirin. Sorun büyük bir ihtimalle bu seçimdedir. Ayrıca insanlarda olduğu gibi kedilerde de moral bozukluğu bazı günlerde söz konusu olabilir. Böyle günlerde eğitimi erteleyin. Zorlama bir sonuç getirmeyecektir. Unutmayın ki kedilerin dikkat süresi kısa olup çok çabuk sıkılırlar.

Eğitim seanslarınızı hem sizin hem de kedinizin zevk aldığı anlar olmaladır.
 
---> Kedi Eğitimi

Kediler Hakkında
10 Temel Şey

1) Kediler ne isterlerse onu yaparlar.

2) Sizi nadiren dinlerler.

3) Kesinlikle ne yapacakları tahmin edilemez.

4) Mutsuz olduğunda durmadan mırıldanırlar.

5) Siz oynamak istediğinizde yalnız kalmak isterler.

6) Siz yalnız kalmak istediğinizde onlar oynamak isterler.

7) Her istediklerine cevap vermenizi beklerler.

8) Aksidirler.

9) Tüylerini her yere bırakırlar.

10) Sizi kolaylıkla çılgına çevirirler
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst