KartaL Fena ÇakıLdı

Buğra1

Kayıtlı Üye
Turkcell Süper Lig'in 9. haftaya lider giren Beşiktaş, Atatürk Stadı'nda Kayserispor'a 1-0 mağlup oldu. Son iki sezondur Kayserispor'a deplasmanda mağlup olan siyah-beyazlılar bu sezon da hem 'bu geleneğini' sürdürdü hem de sezonun mağlubiyetini aldı.
http://haber.mynet.com/galeri/menu.aspx?t_ct=14&t_st=2294&endofroot=1
Geçen hafta kendi sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan yitiren, ancak zirve mücadelesi verdiği rakiplerinin de puan kaybıyla liderlik koltuğunda kalan Beşiktaş, bu hafta Kayserispor'a 1-0 mağlup olarak zirveyi Trabzonspor'a devrettti.
MUSTAFA DENİZLİ MAÇI NASIL YORUMLADI?
Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada iki takım da pozisyon üretmekte oldukça zorlandı. Beşiktaş'ta özellikle Holosko'nun vasat performansı hayal kırıklığı yaratırken, teknik direktör Mustafa Denizli'nin 79 dakika boyunca Bobo'yu yedek kulübesinde oturtması dikkatlerden kaçmadı. Kayserispor'da ise büyük umutlar bağlanan Aghohowa'nın silik performansı maçın kaderini direkt olarak etkiledi. İşte maçın hikayesi...
BOBO YEDEK, FORVETTE NOBRE
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kayserispor karşısında da üçlü bir savunma anlayışıyla mücadele etti. Defans kurgusunu İbrahim Toraman, Zapotocny ve Sivok üzerine kuran deneyimli teknik adam, kanatlarda Tello ve Holosko'ya forvette ise Nobre'ye şans verdi. Hücum organizasyonlarını Delgado üzerinden planlayan Mustafa Denizli, Brezilyalı futbolcu Bobo'yu ise yedek kulübesinde oturttu. Hafta içi Süleyman Hurma tarafından oynaması neredeyse imkansız olduğu ifade edilen Turgay Aghohowa ve Turgay ikilisi ise Beşiktaş karşısında ilk 11'de mücadele etti. Sakatlığını henüz tam olarak atlatamayan Cangale ise Beşiktaş maçında forma giymedi.
ORTA SAHADA SAVAŞ VAR
Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan karşılaşmada Kayserispor ilk dakikalarda daha istekli bir görüntü çizdi. Beşiktaş karşısında, defans hattı ile orta saha arasındaki mesafeyi kısaltarak 25-30 metrede oyun kurmanın planlarını yapan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Aghohowa'nın da süratinden faydalanarak kontraatak futbolunu tercih etti. Beşiktaş'ta ise Mustafa Denizli, Sivasspor karşısında olduğu gibi Kayserispor karşısına da üçlü savunma ile çıktı. Kalabalık bir orta saha anlayışla, Kayserispor'un oyun kurmasına izin vermek istemeyen Denizli, Holosko ve Tello ikilisiyle kanat bindirmelerine ağırlık verdi.
KANATLAR İŞLEDİ
Oldukça temposuz geçen karşılaşmada takımlar risk almaya başladıkça, pozisyonlarda gelmeye başladı! Maçın ilk tehlikeli atağını 10. dakikada Kayserispor geliştirdi. Mehmet Topuz'un pasında bir anda ceza sahasında topla buluşan Turgay, sert vurdu Rüştü son anda topa sahip oldu. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise bu kez Beşiktaş Holosko ile sol çaprazdan yokladı Souleymanou'nun koruduğu kaleyi ama yine sonuç çıkmadı... Dakikalar ilerledikçe kanat bindirmelerine daha fazla ağırlık vermeye başlayan Beşiktaş, çok adamla hücum ettiği her dakikada hem pozisyon buldu, hem pozisyon verdi. Dakikalar 15'i gösterdiğinde Holosko, sol sağ çaprazdan yerden sert bir orta yaptı Nobre altı pasta dokunamadı, Beşiktaş yüzde yüz bir gol pozisyonundan oldu.
AGHOHOWA KAYBOLDU
Temponun arttırdığı 20 ve 30. dakikalar arasında Kayserispor, Mehmet Topuz'un da oyuna ağırlığını koymasıyla oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıktı. Sağlı sollu kanat bindirmeleriyle Sivok ve Zapotocny ikilisini zorlayan sarı-kırmızılıların belki de en büyük şansızlığı Aghohowa'nın gününde olmayışıydı. Golcü oyuncunun etkisiz performansında şüphesiz haftaiçi yapılan antrenmanların büyük bir bölümüne katılamayaşı büyük bir rol oynadı. Maçın en tehlikeli ve en net pozisyonu şüphesiz 30. dakikada Beşiktaş tarafından geliştirildi. Tello'nun derinlemesine pasında bir anda ceza sahasında topla buluşan Cisse, sert vurdu Souleymanou son anda müdahale etti ve yüzde yüz bir golü önledi. İlk yarının son anlarında artan tempo gol getirmedi ve ili takım da soyunma odasına 0-0 golsüz eşitlikle gitmek zorunda kaldı.
YAPILMAYAN DEĞİŞİKLİKLER!
İki teknik adam da ikinci yarıya, ilk yarıdaki 11'leri başladı. Beşiktaş'ta Mustafa Denizli'nin Holosko'nun silik performansı karşısında oyuncu değişikliğine başvurmaması, Kayserispor'da ise Tolunay Kafkas'ın Aghohowa'ya uzun bir süre sabretmesi maçın teknik bazdaki önemli ayrıntısıydı. İkinci yarıya daha baskılı başlayan taraf ise Beşiktaş oldu. Delgado'nun biraz daha sorumluluk alması, Nobre'nin arkadaşlarını ateşleme çabası Beşiktaş'ı bir anlamda kendine getirdi. Orta sahadan atılan derin toplarla Kayserispor ceza sahasında etkili pozisyonlar yakalayan Beşiktaş önce Tello ile yokladı Souleymanou'nun koruduğu kaleyi ardından Holosko ile ama yine tabeladaki skor değişmedi.
TURGAY HAYAT VERDİ!
İkinci yarıda biraz daha kendi yarı sahasına çekilen ve -oynayan değil de oynatmayan- takım görünümünde olan Kayserispor ise uzun toplarla Aghohowa'yı buluşturarak golü bulmanın planlarını yaptı. Ancak Zapotocny ve Sivok ikilisinin arasında adeta eriyip giden Aghohowa Tolunay Kafkas'ın bütün planlarını alt üst etti. Orta sahada büyük bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmada iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Beşiktaş, Delgado ve Tello ikilisiyle Kayserispor'u baskı altına almaya çalışsa da beklenen gol bir türlü gelmedi! Karşılaşmanın son anlarında konuk takım Beşiktaş risk almaya başladı, Kayserispor kapandı. Ardı ardına gelişen ataklar sonucunda golü bulan taraf 85. dakikada Kayserspor oldu. Beşiktaş'ı yıkan ismi Turgay oldu. Kalan dakikalarda Beşiktaş'ın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 1-0 Kayserispor'un üstünlüğü ile sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Cisse'nin ceza sahası dışından yerden vuruşunda top kaleci Souleymanou'da kaldı.
5. dakikada Mehmet Topuz'un pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Aghahowa'nın sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
10. dakikada Turgay'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda köşeye giden topu kaleci Rüştü, iki hamlede kontrol etti.
12. dakikada Holosko'nun sağ kanattan ceza sahasına ortasında Nobre'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı
29. dakikada Tello'nun pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Cisse'nin vuruşunda kaleci Souleymanou, gole izin vermedi.
33. dakikada Delgado'nun derinlemesine pasına hareketlenen Holosko'dan önce kaleci Souleymano'u iyi bir zamanlamayla kalesini terkederek, topa sahip oldu.
Aynı dakika içerisinde Toledo'nun sol kanattan ceza sahasına ortasında Aghahowa ile birlikte yükselen kaleci Rüştü, topu elinden kaçırdı. Topu kontrol eden Aghahowa, pasını müsait pozisyondaki Saidou'ya çıkardı. Saidou'nun gelişine vuruşunda top farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
38. dakikada Saidou'nun sağ kanattan ceza sahası dışından aşırtma vuruşunda kaleye giden topu kaleci Rüştü, son anda üstten kornere çeldi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada Nobre'nin pasında, ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Tello'nun sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
61. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kayserispor defansının uzaklaştırmak isteği topa Nobre'nin röveşata vuruşunda top, kale direğinin üstünden auta gitti.
86. dakikada evsahibi Kayserispor 1-0 öne geçti. Mehmet Topuz'un ceza alanı içine ortaladığı topla Bilal Aziz buluştu. Bu futbolcunun kaleye paralel gonderdiği topu Turgay, filelere gönderdi: 1-0
Stat: Büyükşehir Belediyesi Atatürk
Hakemler: Selçuk Dereli, Alper Ulusoy, Muharrem Yılmaz
Kayserispor: Souleymanou, Ali Turan, Saidou, Ragıp (Dk. 71 Bilal Aziz), Toledo, Aghahowa (Dk. 90+2 Abdullah), Turgay, Aydın, Eren, Mehmet Topuz, Mehmet Eren
Beşiktaş: Rüştü, Serdar, Cisse, Tomas Sivok, Delgado, Nobre (Dk. 79 Serdar Özkan), Tello (Dk. 79 Bobo), İbrahim Üzülmez, Holosko, Tomas Zapotocny, İbrahim Toraman
Gol: Dk. 86 Turgay (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 20 Mehmet Eren, Dk. 68 Saidou, Dk. 76 Toledo, Dk. 90 Ali Turan (Kayserispor), Dk. 38 Cisse, Dk. 42 Tomas Sivok, Dk. 82 Serdar Özkan, Dk. 82 Holosko (Beşiktaş)
 
kardeşim ne bu yaa kara bela habercisi misin sen ?

Şuraya sevineceğimiz konu açsan şaşarım :D :D
 
Béşiktaş'ın deRdi ne anLamıYrmm yaa sanKii bzLe oynuo ? sevineLLm mi üzüLeLm mi napaLm

oyunu oynayan biziz qoL yiende biziz anLamadım qitti.. bi kaç pozisyonla 1qol yedk en az 1o pozsyonla 1 qoL atamadık :s

hayırlısı ! yolladNz eRtuqrulu waRmı farkK ? yöneTmn başıı duysunn teknK trektörler değişse nLcak??

saoL.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst