Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Altı milyar köleydik biz ayakları prangasız!
Aklımda hürriyetin krampları!
Beni savaşa yollama dürüstlüğüne inanmadım!
Hiç sevmedim seni, çünkü, gözün istediğini görür
Politika: Legalleşmiş yalan söyleme türü.
Sansür kanser gibi yürür
Yaşıtlarım prozac nation bölündükçe bölüne
Görün! Cehalet yolu açıldı zehir gibi, kaçındım
Tüccarlar kefenine cep dikmeye kararlı
Hiç sevmedim seni ve de yandaşın değilim
Rapim sonsuza dek aydınlık için üç dakika karanlık
Siyaset hamaset değil paraya paralel
Alışveriş merkezi olsun her yer daha ne?
Popüler değilse katliamdan sana ne?
...
41 Milyon T.C vatandaşının kimlik bilgileri internette yayinlandı. Yayınlanan bu bilgilerde kişilerin anne baba bilgilerinden ikamet ettigi adrese, TC kimlik numaralarına ve nüfus bilgilerine kadar her şey var. Devletimiz yine büyük bir başari örneği sergileyerek vatandaşının kimlik bilgilerine dahi sahip çıkamadı.
Bu durumun pek çok etkisi olabilir. Mesela son dönemlerde artan telefonla dolandırıcılık yöntemlerine yenileri eklenebilir. Kendini polis-hakim-savcı-avukat veya vatandaşların sözünü ciddiye aldığı başka bir meslek grubundan bir birey olarak tanıtarak insanlarımızı arayabilir, ellerinde olan bu bilgileri de kullanarak kandırabilirler. Zaten kandırılmaya müsait bir millet olduğumuz düşünülürse kötü niyetli insanlara gün doğdu diyebiliriz.
Tabii bununla bitmez. İrili ufaklı terör örgütü cenneti olan ülkemizde herhangi bir teröristin tek tıkla istediği kişinin bilgilerine ulaşabilecek olmasını da hesaba katalım.
İlerleyen dönemlerde bu tür konularda daha dikkatli olunmasını, dolandırıcılara inanmamanızı tavsiye ederim.
Çocukken güneş olmak isterdim,
Sonra anladım ki, en iyisi çocuk olmak
Çünkü güneşten de sıcaktı kalbim.
Büyüdüm derken
Yaşam denilen ayazda üşüdüm.
Soğudu buza döndü kalbim,
Ne güneş olabildim, Ne çocuk kalabildim.