MALZEMESİ...
Ormandan yazın toplanarak kurutulan kaldırık yaprağı(30-40 tane)
Yarım kilo mısır unu
bir yumurta
bir çay bardağı süt
bir yemek kaşığı salça
iki baş soğan
bir fincan yemeklik yağ
yarım kilo yoğurt
bir diş sarımsak
YAPILIŞI...
Kaldırık yaprakları kaynar suda hafif haşlanır.Bir kap içinde mısır unu,süt,yumurta,bir miktar su ile karıştırılarak dolma içi hazırlanır.Bu karışım gayet yumuşak olmalıdır.Hazırlanan iç aynı asma yaprağı gibi sarılır.Tavada yağ ve soğan hafif pempeleştirilip salçası konulduktan sonra birazda su ilave edilerek sarılan dolmanın üzerine koyulup pişirilir.Pişirme işlemi bitince bir tepsiye boşaltılan dolmanın üzerine sarımsaklı yoğurt konulup servise sunulur.
Ormandan yazın toplanarak kurutulan kaldırık yaprağı(30-40 tane)
Yarım kilo mısır unu
bir yumurta
bir çay bardağı süt
bir yemek kaşığı salça
iki baş soğan
bir fincan yemeklik yağ
yarım kilo yoğurt
bir diş sarımsak
YAPILIŞI...
Kaldırık yaprakları kaynar suda hafif haşlanır.Bir kap içinde mısır unu,süt,yumurta,bir miktar su ile karıştırılarak dolma içi hazırlanır.Bu karışım gayet yumuşak olmalıdır.Hazırlanan iç aynı asma yaprağı gibi sarılır.Tavada yağ ve soğan hafif pempeleştirilip salçası konulduktan sonra birazda su ilave edilerek sarılan dolmanın üzerine koyulup pişirilir.Pişirme işlemi bitince bir tepsiye boşaltılan dolmanın üzerine sarımsaklı yoğurt konulup servise sunulur.