Jorge Lorenzo

waLL~é

Bayan Üye






LORENZO KİMDİR?

Jorge Lorenzo 1987 yılında İspanyanın Mallorca şehrinde doğdu. Grand Prix kariyerineyse, 15. doğum gününde İspanya Grand Prix'siyle, 125cc kategorisinde start verdi. 125cc macerası Lorenzo için 3 yıl sürdü. Bu zaman zarfında toplam 4 yarış kazandı ve 2005'te 250cc'ye terfi etti. 250cc'deki ilk yılında Honda adına 15 yarışa çıkan genç yarışçı hiç zafer yaşayamadı. Sonraki iki yılı Aprilia takımında geçirdi. İlk yılında 8, ikinci yılındaysa 9 yarış kazanarak üst üste 2 dünya şampiyonu oldu. Ertesi yıl MotoGP'de Valentino Rossi'nin takım arkadaşıydı.

2008 MotoGP sezonu çaylak sürücü için rüya gibi başladı. Sezonun henüz ilk yarışı olan katar Grand Prix'sine pole pozisyonunda başladı ve finişe de 2. sırada ulaştı. Sezonun 2. yarışı İspanya'daydı ve pole pozisyonunda yine Lorenzo vardı. Genç sürücü Jerez'de 3. olarak kariyerinin 2. MotoGP yarışında 2. podyumunu görmüştü.

Ancak onun için bu bir başlangıçtı. Sezonun 3. yarışı olan Portekiz Grand Prix'sine hem pole pozisyonundan başlamış, hem de bu kez yarışı kazanarak, MotoGP'deki ilk üç yarışında podyuma çıkan en genç sürücü unvanını yurttaşı Dani Pedrosa'nın elinden almıştı.

Sezonun geri kalanındaysa 5 ciddi kaza geçirdi ve yaşadığı sakatlıklar onu sezon boyu etkiledi. Ancak yine de dünya şampiyonasını 190 puanla 4. sırada tamamladı ve en başarılı çaylak sürücü olmayı başardı.

Lorenzo 2009 sezonunda hızlı bir giriş yaptı ve ilk 4 yarıştan ikisini kazanmayı başardı. Ancak Britanya ve Çek Cumhuriyeti Grand Prix'lerinde geçirdiği kazalar onu dünya şampiyonluğu yolunda takım arkadaşı Valentino Rossi'nin 50 puan gerisine düşürdü. Sezonu da Rossi'nin ardından 2. tamamladı.

2010 sezonuysa Lorenzo için rüya gibi geçti. Henüz 2. yarışta dünya şampiyonasında liderliğe yerleşen genç sürücü geride kalan yarışlarda zirveden hiç inmedi ve sezonun bitimine üç yarış kala kariyerinin ilk MotoGP dünya şampiyonluğuna ulaştı.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst