Jindo Musa Mucizesi

Mjoy

Kayıtlı Üye
Kızıldeniz'in ikiye ayrılması kadar olmasa da ona yakın bir durum.

Güney Kore'deki Jindo Adaları, Musa Mucizesi adlı, dünyanın en muhteşem doğal olayına ev sahipliği yapıyor. Yılda iki defa, denizler çekildiğinde, Jindo ve Modo adalarını birbirlerine 1 saatliğine bağlayan, 2.8 km uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde bir kara parçası ortaya çıkıyor.

Bu doğa harikasına bir festival düzenleniyor be dünyanın her yerinden bir sürü insan her yıl bu olayı görmek için buraya akın ediyor. Bununla birlikte Musa Mucizesi'nden, bir Fransız büyükelçinin 1975'te Güney Kore'yi ziyaret edip bir Fransız Gazetesi'ne bu doğa olayını yazmasına kadar daha önce kimsenin haberi olmamıştı.

Bu Kore olayının arkasındaki efsanede ise bir Jindo köyünün kaplanlar tarafından saldırıya uğradığından ve insanların Modo adasında sığındıklarından bahsedilir.

Geride kalan, yardıma muhtaç yaşlı kadın dışında herkes Modo adasına sığınmış. Yaşlı kadın ise deniz tanrısına dua etmiş ve bu tanrı, efsaneye göre denizi bölerek, yaşlı kadının kana susamış hayvanlardan kaçmasına yardımcı olmuş.
Musa Mucizesi bu yıl 18 Mayıs'ta gerçekleşti.

jindo-musa-mucizesi,2,con.jpg


jindo-musa-mucizesi,3,con.jpg


jindo-musa-mucizesi,5,box.jpg


jindo-musa-mucizesi,7,box.jpg
 
---> Jindo Musa Mucizesi

Süper ya denizin ortasından yürüyerek gidiyorsun :) Birde şu efsaneler biraz daha inandırıcı olsa ne var :D
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst