İZİN:

-Ediz1912-

Türkiye'nin üç büyükleri; Mustafa,Kemal,ATATÜRK!
Webmaster
İZİN:
Madde 14 - (Değişik madde: 01/05/1985 - 3193/1 md.)
Hürriyeti bağlayıcı cezaları infaz edilmekte olanlardan:
a) Hükümlülük süresinin beşte birini iyi hal ile geçirenlere anasının, babasının, eşinin, kardeşinin veya çocuğunun ölümü halinde ölüm tarihinden itibaren 15 günden fazla süre geçmemiş olmak şartıyla, kurum müdürünün teklifi Cumhuriyet savcısının onayı ile,
Bunlardan birinin hayati tehlike tevlit edecek ciddi ve ağır hastalıkları veya zarara maruz kaldıkları büyük yangın, deprem, su baskını gibi afetlerin vukuunda mazeretin resmi belge ile tevsiki halinde, Cumhuriyet savcısının teklifi Adalet Bakanlığının onayı ile,
Yol hariç bir günden on güne kadar.
b) (Değişik bent: 23/09/1986 - KHK - 262/2 md; Aynen Kabul: 26/03/1987-3333/2 md.) Açık infaz kurumlarında bulunanlar ile yarıaçık veya kapalı infaz kurumlarında olup da açık infaz kurumlarına geçmeye hak kazananlardan hükümlülük süresinin dörtte birini iyi hal ile geçirmiş olanlara ayrıca yol hariç 72 saate kadar kurum müdürünün teklifi Cumhuriyet Savcısının onayı ile,
c) İnfaz kurumlarında hükümlülük süresinin en az altı ayını geçirmiş ve şartla salıverilmelerine 15 gün kalmış olan hükümlülere normal hayata dönüşlerini sağlayacak ve iş temin edebilecek imkanların verilmesi için çalışma saatleri içinde ve her seferinde yol dahil 8 saate kadar kurum müdürünün teklifi Cumhuriyet savcısının onayı ile,
Mahfuzen veya serbest olarak, Tüzükte gösterilen esaslar dahilinde izin verilebilir.
İzinde geçen, süreler hükümlülükte geçmiş sayılır.
(Değişik fıkra: 06/06/1990-3653/1 md.) İzinden dönmeyen veya izinden iki günden fazla bir süre geçtikten sonra dönen hükümlüler hakkında, Türk Ceza Kanununun 299 ve müteakip maddelerinde yazılı hükümler uygulanır. İzin süresini iki gün ve daha az bir süre geçiren hükümlüler hakkında bu Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrası hükmü uygulanır.
(Ek fıkra: 06/06/1990-3653/1 md.) Müebbet ağır hapis cezasına mahkum olanların birinci fıkra hükmünden yararlanabilmeleri için, (a) bendindeki halde 7 yı1 3 aylarını, (b) bendindeki halde 9 yıllarını iyi hal ile geçirmiş olmaları şarttır.
Madde 15 - (Değişik fıkra: 01/05/1985 - 3193/2 md.) Tutuklu ve hükümlüler, cezaevi disiplinini bozan hareketlerinden dolayı inzibati mahiyette olmak üzere, her defasında 15 günü geçmemek kaydıyla ve her türlü ihtilattan önlenecek şekilde hücreye konulabilir.
Ceza evi disiplinini bozan hareketlerinden dolayı iki sene içinde üçten fazla hücre hapsi cezası almış olanlar, Adalet Bakanlığının tasvibi ile iyi hal gösterinceye kadar inzibati hücre şartlarına tabi tutulurlar. Bu müddet altı ayı geçtiği takdirde keyfiyet yeniden gerekçesiyle birlikte Adalet Bakanlığına bildirilir.
(Ek fıkra: 01/05/1985 - 3193/2 md.) Tutuklu ve hükümlüler hakkında uygulanacak disiplin işlemleri Tüzükte gösterilir.
Madde 16 - Türk Ceza Kanununun 54 üncü maddesine göre mahkum edilmiş olupta bu cezanın infazına başlandığı sırada veya daha evvel ayrıca işlediği fiilden dolayı yaşı sebebiyle hakkında T.C.K. 55 inci maddesinin tatbiki suretiyle hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkum edilmiş ise bu ceza infaza başlanılan ceza ile birlikte 55 inci maddede yazılı hükümler dahilinde çektirilir.
Madde 17 - (Değişik madde: 01/05/1985 - 3193/3 md.)
Tutuklu ve hükümlüler, bulunduruldukları kurumda çalışmaya mecbur tutulurlar. Bu çalışmalarına karşılık tutuklu ve hükümlülere Adalet Bakanlığınca tespit edilecek ücret ödenir.
Adalet Bakanlığı; ziraat, deniz ve su ürünleri avcılığı, inşaat yol, maden ve orman gibi iş sahalarında çalışma ekipleri kurabilir.
İşçi istihdam eden kamu kuruluşları da sahip oldukları iş sahalarında hükümlü çalıştırmaya mecburdurlar.
Ekip halindeki bu çalışmalara, açık ve yarı açık ceza infaz kurumu hükümlüleri ile kapalı ceza infaz kurumlarında hükümlülük süresinin en az dörtte birini iyi halle geçiren hükümlüler katılırlar.
Çalışma mecburiyetinin tatbikini mümkün kılacak kurumlar ikmal edilinceye kadar;
a) Açık ve yarı açık ceza infaz kurumu hükümlüleri,
b) Çocuk islahevi hükümlüleri,
c) Açık ve yarı açık cezaevlerine seçilme hakkı kazanmış olup da, kapasite yetersizliği nedeniyle bu cezaevlerine tefriki yapılamayan ve ilçe kapalı cezaevlerine nakledilen hükümlüler,
d) Kapalı ceza infaz kurumu hükümlülerinden şartla salıverilmelerine en fazla iki yıl kalanlardan, bu Kanuna göre hazırlanacak Tüzükte tespit edilecek yaş meslek ve bedeni kabiliyeti haiz olanlar ile belirlenecek suçlardan hükümlü bulunanlar.
Kamu ve özel sektöre ait işyerlerinden çalıştırılabilirler. Ancak bu çalışmalar, gruplar halinde sürdürülür.
Yukarıdaki fıkralarda yer alan çalışmalar, ceza infaz kurumu personelinin gözetim ve muhafazası altında yapılır.
Kapalı ceza infaz kurumlarındaki ekip ve grup çalışmalarına katılabilecek hükümlüler dışında kalan hükümlüler de, infaz kurumu haricindeki iş sahalarında çalıştırılabilirler. Bu takdirde çalışmalar, güvenlik önlemleri altında ve jandarma muhafazasında yapılır.
Tutuklu bulunanlar, ancak kurum içindeki atölye ve işyerlerinde çalıştırılırlar.
Madde 18 - (Değişik madde: 03/05/1973 - 1712/1 md.)
(Mülga fıkra: 08/05/1984 - 3002/16 md.)
Türk mahkemelerince mahkum edilmiş olup da hürriyeti bağlayıcı cezaları ikmal veya kısmen veya tamamen affolunmuş yahut şartla salıverilmiş bulunan yabancılardan ayrıca emniyeti umumiyle nezareti altında bulundurulması veya şartla salıverilmiş olması sebebiyle Türk Ceza Kanununun 28 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkraları hükümlerinin uygulanması gerekenlerden varsa para cezaları ile her türlü şahsi hak ve yargılama giderlerini ödeyenlerin istekleri üzerine yurt dışına çıkmalarına ve yurtta kalmaları sakıncalı görülenlerin de Cumhuriyet Savcılığının talebi ile hükmü veren mahkemece hudut dışı edilmelerine, karar verilebilir.
Hudut dışı edilmiş yabancılar 5 yıl geçmedikçe yurda sokulmazlar.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst