---> İslamiyette Türban, Çarşaf, Peçe Yoktur.
Müslümanlar , Ayetlerin mealleri ancak TEFSİRleriyle idrak edebilirler. Ayeti Kerime Açıkça Belirtmiştir.
Ancak Tefsirlere Bakarsak Bir Çok Yorum Var...
Örneğin;
Ayette Örtünme Yok Demek İnkar Demek... Kuranda Örtünmek Diye Bir Şey Yok Demek (Haşa) Dinden Çıkmak Demek.
Modern Dünya İnsanları; İstediklerini Yaparlar Kendilerine Saygı Duyulmasını İsterler , Fikirlerini Düşüncelerini Savururlar
Ama Konu Türbanlılara Gelince Ahkam Keserler... Hani o Modern Dünyanın Saygılı İnsanları... Faso Fiso İşte..
Ben İnsanların Örtünmeye Neden Bukadar Karşı Olduklarını Anlayamıyorum...
İsteyen Kapansın İstemeyen Kapanmasın... Ben bu konuda kendimden meshulum... Ee Mahşer Gününde Herkes Kendi Derdine Düşecekse Napim ben Elalelim Türbanını... Kendi Derdimemi düşcem milletin saçına başına mı
Birde başötüsü laik değil derler.. Çok Gülüyorum ya valla bu Modern Dünya İnsanlarına
Örümcek Beyinlerin Kendilerine Ait Olduğunun Bir Farkına Varsalar
Neyse..
Yeterki Ayetleri İnkar Etmesinler... Çünkü Allah(c.c) Gazabı var... Bu Dünya da vermez belki ama..
Allah ahiretimizi kurtarmamıza yardımcı olsun.
Nur suresi 31. ayeti kerime de Rabbimiz buyurur;
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿٣١﴾
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar; görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar; zinetlerini, kocalarından veya babalarından yahut kayınbabalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut kardeşlerinden yahut kardeş oğullarından yahut kız kardeş oğullarından yahut kendi kadınlarından yahut sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden veya henüz kadınların şehvet uyarıcı taraflarından habersiz çocuklardan başkasına göstermesinler; gizledikleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tevbe edin ki, mutluluğu bulabilesiniz.
Müslümanlar , Ayetlerin mealleri ancak TEFSİRleriyle idrak edebilirler. Ayeti Kerime Açıkça Belirtmiştir.
Ancak Tefsirlere Bakarsak Bir Çok Yorum Var...
Örneğin;
1.ELMALILI HAMDİ YAZIR tefsiri ;
Baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar, başlarını, saçlarını, kulaklarını, boyunlarını, gerdanlarını, göğüslerini açık tutmayıp bu şekilde sımsıkı örtünsünler ve o halde bu emri yerine getirebileck baş örtüsü kullansınlar. Tefsircilerin nakline göre cahiliye kadınları da hiç baş örtüsü kullanmaz değillerdi. Fakat yalnız enselerine bağlar veya arkalarına bırakırlar, yakaları önden açılır, gerdanları ve gerdanlıkları açığa çıkardı, zinetleri görünürdü. Demek ki, son zamanlarda asrîlik sayılan açık saçıklık böyle eski bir cahiliye âdeti idi. İslâm böyle açıklığı yasaklayıp baş örtülerinin yakalar üzerine örtülmesini emir ile tesettürü farz kılmıştır.
Ayette Örtünme Yok Demek İnkar Demek... Kuranda Örtünmek Diye Bir Şey Yok Demek (Haşa) Dinden Çıkmak Demek.
Modern Dünya İnsanları; İstediklerini Yaparlar Kendilerine Saygı Duyulmasını İsterler , Fikirlerini Düşüncelerini Savururlar
Ama Konu Türbanlılara Gelince Ahkam Keserler... Hani o Modern Dünyanın Saygılı İnsanları... Faso Fiso İşte..
Ben İnsanların Örtünmeye Neden Bukadar Karşı Olduklarını Anlayamıyorum...
İsteyen Kapansın İstemeyen Kapanmasın... Ben bu konuda kendimden meshulum... Ee Mahşer Gününde Herkes Kendi Derdine Düşecekse Napim ben Elalelim Türbanını... Kendi Derdimemi düşcem milletin saçına başına mı
Birde başötüsü laik değil derler.. Çok Gülüyorum ya valla bu Modern Dünya İnsanlarına
Örümcek Beyinlerin Kendilerine Ait Olduğunun Bir Farkına Varsalar
Neyse..
Yeterki Ayetleri İnkar Etmesinler... Çünkü Allah(c.c) Gazabı var... Bu Dünya da vermez belki ama..
Allah ahiretimizi kurtarmamıza yardımcı olsun.