İslamiyette Türban, Çarşaf, Peçe Yoktur.

Earl Freyja

Bayan Üye
İslamiyette türban, çarşaf, peçe yoktur.

Araf Suresi 26 da
“Ey Ademoğulları !size çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve kıyafeti indirdik. “der.

**
Nur Suresi 31. ayet söyle der;
“Mümin kadınlara da söyle; Bakışları ölçülü olsun ve cinsel organlarını korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar.

**

Ahzab 59 da rastlarız
“Ey Peygamber!Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle elbiselerini üzerlerine giysinler. Bilinip incitilmemeleri açısından bu daha uygundur. “

Gördüğünüz gibi ayetlerde türban, çarşaf, başörtüsü, peçe gibi kapanmalar geçmez. Bunlar birçoğumuzun dinde var olduğunu sandığı ama aslında dinde olmayan şeylerdir.

Prof. Dr. Öztürk, son yıllarda “türban" adı verilen ve değişik tarzda bağlanan örtünün Müslümanlıkla ilgisinin olmadığını söyledi.
Öztürk, bunun St Paul’ün İncil’e soktuğu rahibe kıyafeti olduğunu söyledi.

Biz hâlâ tesettürü tartışırken Arap yazarlar şu tezi yazdı:
“Kur’an’da kadınlara tanınan hak ve özgürlükler Türkler tarafından kısıtlandırıldı; kadın hakları savaşımına girişmek gerekiyor ve girişirken de Türklerin gasp ettikleri hakların kadınlara iadesi için mücadele vermek gerekiyor.”

Arap yazarlara göre Türkler tüm bozulmalarının sorumlusudur.

Suudlu bir kadın 1985 yılında The New York Times muhabirine verdiği demecinde aynen şunu söylüyordu: “İslamda kadın kapama âdeti diye bir âdet yoktur; bu geleneği İslam’a sokan Türklerdir.”
Kimi Arap yazarlara göre, İslam demokratik bir sistem getirdi ve bu sistem Türkler elinde despotizm şekline dönüştürüldü!

Arap dünyasının etkili milliyetçi yazarlarından Raşit Rıza, 1923 yılında Kahire’de yayımladığı “el-Hilafâlı v’al-İnamât el-Uzma” adlı kitabında, halifeliğin Türklerin eline geçmesiyle İslam’ın ve Arapların gerilemeye başladıklarını; Türkler kadar İslam’a zarar veren bir başka ulus olmadığını belirtti.

---> İslamiyette Türban, Çarşaf, Peçe Yoktur.

Türbanı İslam'a sokan bizmiymişiz ?? Peki bu Arap yazarlar Emevi devleti ve bu devletin İslam a yaklaşımı ile ilgili ne diyorlarmış bir sorsak ya !? Saçmalamasınlar ! İslamın yozlaştırılmasında en büyük rolü Araplar oynamıştır.Dine sonradan sokma şeylerde de..Ve evet, türbanda bunlardan biri.Türklerin türbanı alması konusuda apayrı birşeydir.Arap kıyafetlerini müslüman kıyafeti gibi yorumlamışlardır.

Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." Nur,31

Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. Ahzap,59

Kadınlardan evliliği ummayıp da oturmakta olanlar, süslerini açığa vurmaksızın (dış) elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir sakınca yoktur. Yine de iffetli davranmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah, işitendir, bilendir. Nur,60

Son düzenleme:

Türkleri Müslüman yapmasaydınız annecim. Bir millete bir dini aşılıyorsan,karşılığını da alırsın. Üstteki Türkler bunu yaptıya pek tabii katılmıyorum fakat, velev ki tamam diyelim Türkler yaptı, izin vermeseydin. Arabistanı da Türkler yönetiyordu zaten.

Bütün dünyada Türk denildiğinde müslüman olduğumuz bilinir. Ne zaman bozulmuş acaba! Kendileri kutsal kitabımızı yerlerde saçma sapan hallerde okurken hepimizin evinde ona özel yer var. Biz mi bozmuşuz. Çok gereksiz bir yorum olmuş. İslamiyetin en iyi yaşandığı yerlerdir bu topraklar.

Zaten Araplar oldum olası sevmez bizleri. Bizde çok severler onları.

Bu halden

PROF-DR-YASAR-NURI-OZTURK-11.jpg

Bu hale gelmiş bu adam.

hqdefault.jpg

Allah yine gerçekten merhametini konuşturmuş.

[MENTION=37044]COD7[/MENTION] nalet olsun. bu başlığa sen girmemeliydin. xD

Bu halden

PROF-DR-YASAR-NURI-OZTURK-11.jpg

Bu hale gelmiş bu adam.

hqdefault.jpg

Allah yine gerçekten merhametini konuşturmuş.

Benmi yanlış anladım yoksa burdaki kısa örneklemeniz "konuşsun daha bu kendini bilmez, Allah böyle çarpar adamı" anlamında bir mesajmıydı ?

Eğer öyleyse gerçekten üzülürüm.Sizin böyle düşünmenize değil, Yaşar Nuri gibi bir düşünce adamının, bir profesörün, daha da ötesi 9 yaşında hafız olmuş, hayatını bu işe vermiş, sadece ilahiyatçı değil aynı zamanda bir hukukçu ve akademisyen olan, kitapları birçok dile çevrilen, yorum katılmamış ilk Kur'an-ı Kerim mealini yaparak en çok baskı yapan çalışma haline gelmiş, asya avrupa ve amerika da islam tarihi üzerine araştırmalar yapmış, bir çok dünya üniversitesinde fikirleri tez konusu olan, new york ta 1 yıl misafir öğretim görevlisi olarak islam ilmi dersleri veren, Kur'an ın temel kavramları konusunda 2 ciltlik tuğla gibi kitap yazan ve bu noktada eşi olmayan bir çalışmaya imza atan (yoruldum yazmıcam artık) bir düşünce adamının kendi ülkesinde değerinin bilinmemesi konusunda olacak üzüntüm.

Benmi yanlış anladım yoksa burdaki kısa örneklemeniz "konuşsun daha bu kendini bilmez, Allah böyle çarpar adamı" anlamında bir mesajmıydı ?

Eğer öyleyse gerçekten üzülürüm.Sizin böyle düşünmenize değil, Yaşar Nuri gibi bir düşünce adamının, bir profesörün, daha da ötesi 9 yaşında hafız olmuş, hayatını bu işe vermiş, sadece ilahiyatçı değil aynı zamanda bir hukukçu ve akademisyen olan, kitapları birçok dile çevrilen, yorum katılmamış ilk Kur'an-ı Kerim mealini yaparak en çok baskı yapan çalışma haline gelmiş, asya avrupa ve amerika da islam tarihi üzerine araştırmalar yapmış, bir çok dünya üniversitesinde fikirleri tez konusu olan, new york ta 1 yıl misafir öğretim görevlisi olarak islam ilmi dersleri veren, Kur'an ın temel kavramları konusunda 2 ciltlik tuğla gibi kitap yazan ve bu noktada eşi olmayan bir çalışmaya imza atan (yoruldum yazmıcam artık) bir düşünce adamının kendi ülkesinde değerinin bilinmemesi konusunda olacak üzüntüm.

Valla Allah böyle çarpar demek istemedim de elemanın bi o kadar da yanlış bilgisi ve saptırması var. Fethullah Gülen'in de 160 küsür ülkede okulu milyonlarca gönül vereni var ama benim gözümde feto yani. Rakamlara, çalışmalara bakma bence. Bugün Elmalılı Hamdi Yazır'ın da mealine güvenmeyin diyenler var. Kur'an da her şey yazmıyor ona bakılırsa.

Kısacası bi Yaşar Nuri şarlatanı bi zekeriya beyaz şarlatanı bi adnan oktar şarlatanı. Hepsini topla bizim caminin imamı etmezler. Bazı şeyler için devasa işler çıkartmaya gerek yok yani. O kadar uzun yorum yazma, çoğunu okumuyorum.

[MENTION=37044]COD7[/MENTION] nalet olsun. bu başlığa sen girmemeliydin. xD

üstteki yoruma baksana nasıl girmeyim xD

Valla Allah böyle çarpar demek istemedim de elemanın bi o kadar da yanlış bilgisi ve saptırması var. Fethullah Gülen'in de 160 küsür ülkede okulu milyonlarca gönül vereni var ama benim gözümde feto yani. Rakamlara, çalışmalara bakma bence. Bugün Elmalılı Hamdi Yazır'ın da mealine güvenmeyin diyenler var. Kur'an da her şey yazmıyor ona bakılırsa.

Kısacası bi Yaşar Nuri şarlatanı bi zekeriya beyaz şarlatanı bi adnan oktar şarlatanı. Hepsini topla bizim caminin imamı etmezler. Bazı şeyler için devasa işler çıkartmaya gerek yok yani. O kadar uzun yorum yazma, çoğunu okumuyorum.

üstteki yoruma baksana nasıl girmeyim xD

Yorumunuzun sonunda olayı daha iyi anlamama sebep oldunuz, minnettarım.Benim kısacık yorumumu bile okumuyorsanız başka kaynaklar ve yazılar önermek benim hatam olur.

Ayrıca sizin caminin imamını çarpanlara ayırdığınız matematiksel örneğe hayran kaldığımı belirtmek isterim.

Yorumunuzun sonunda olayı daha iyi anlamama sebep oldunuz, minnettarım.Benim kısacık yorumumu bile okumuyorsanız başka kaynaklar ve yazılar önermek benim hatam olur.

Ayrıca sizin caminin imamını çarpanlara ayırdığınız matematiksel örneğe hayran kaldığımı belirtmek isterim.

o kadar uzun yazma dedim sana yazma demedim ki, okuduğunu idrak edememe sorunu var sanırım. İşte okuduğunu anlamamak ile hiç okumamak arasında bir fark yok adamım. Ben hepsini okumuyorum dedim, Yaşar Nuri şunu yapmış bunu yapmış diye övüp durmuşsun. Tayyibin şu ülkeye " iyi " yaptıklarını sıralayacak olursak konular yetmez ama yaptığı 2-3 hata bitiriyor her şeyi. Ayrıca ben adam hakkında konuşuyorum sen benim hakkımda konuşuyorsun, bence bu alana hiç girme.

Bilmem anlatabildim mi? Onun ötesinde bilmem anlayabildin mi?

o kadar uzun yazma dedim sana yazma demedim ki, okuduğunu idrak edememe sorunu var sanırım. İşte okuduğunu anlamamak ile hiç okumamak arasında bir fark yok adamım. Ben hepsini okumuyorum dedim, Yaşar Nuri şunu yapmış bunu yapmış diye övüp durmuşsun. Tayyibin şu ülkeye " iyi " yaptıklarını sıralayacak olursak konular yetmez ama yaptığı 2-3 hata bitiriyor her şeyi. Ayrıca ben adam hakkında konuşuyorum sen benim hakkımda konuşuyorsun, bence bu alana hiç girme.

Bilmem anlatabildim mi? Onun ötesinde bilmem anlayabildin mi?

Hakkınızda konuşmam için hakkınızda bilgi sahibi olmam lazım.Sahipmiyim ? Hayır.Ben bana verdiklerinizi referans alarak yorum yaparım.

Karşılaştırma yapacağımız insanların alanlarınıda ortak tutmamız daha verimli olacaktır ki siyaseti internet ortamında konuşmak tarzım değildir.Kıyas yapmadan kişişer üzerinden gideceksek sağlıklı olan bu olur.

Son olarak, anlama konusumda sorunum bulunmamakta fakat istişare noktasında sizinle aynı tonda konuşabileceğimizi düşünmüyorum.İnanın çok isterdim istişare edebilmeyi.Bilmem anlatabildim mi ?

"Türkleri müslüman yapmasaydınız kardeşim", "ülkeyi Türkler mi yönetiyordu ki bozuldunuz" gibi komedileri bir kenara bırakarak en sevdiğim bölüm olan drama gelmek isterim.

Kimin neyi anladığından ziyade kendini kandıran benim içim temizci müslümanlara bayılıyorum. Türban veya kıyafet tarifi aleni olarak yoktur. Örtünme farzdır ve yazıda geçen "size çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve kıyafeti indirdik." ifadesindeki indirilen kıyafeti görelim.

Ya Esma, bir kadın büluğ çağına erince ”yüzünü ve ellerini göstererek” bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz." (Ebû Dâvud, Libas 31)

Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe (ra)'nin huzuruna girdi. Hz. Âişe (ra) başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı. Muvatta', Libas:4

Bu çeşit bir elbise şebeke (ağ) gibidir, örtünmeyi temin etmez. Bunun için yabancı erkeklerin bu şekilde giyinmiş bir kadına bakması helâl olmaz. el-Mebsût, 10:155-

Hakkınızda konuşmam için hakkınızda bilgi sahibi olmam lazım.Sahipmiyim ? Hayır.Ben bana verdiklerinizi referans alarak yorum yaparım.

Karşılaştırma yapacağımız insanların alanlarınıda ortak tutmamız daha verimli olacaktır ki siyaseti internet ortamında konuşmak tarzım değildir.Kıyas yapmadan kişişer üzerinden gideceksek sağlıklı olan bu olur.

Son olarak, anlama konusumda sorunum bulunmamakta fakat istişare noktasında sizinle aynı tonda konuşabileceğimizi düşünmüyorum.İnanın çok isterdim istişare edebilmeyi.Bilmem anlatabildim mi ?

Neden? Her fikirdeki insanla, her düşüncedeki insanla konuşacak - tartışacak kadar bilginiz mi yok? Cesaretiniz mi? ya da tartışmadan kaçınmak mı işin kolay yolu? Bilmek isterim. Kaldı ki konunun dışında meseleyi kişisele çevirmeye çalışıyorsunuz.

Hodri Meydan ;)

Yaşar Nuri Öztürk ve Zekeriya Beyaz gibi insanlar şarlatandır, islam alemi bunlar gibileri yüzünden bölünmelere; cemaatleşmelere, yalan dolanlara maruz kalmıştır. Bunun aksini iddia edebilecekseniz konuşun. Biliyorsanız tabi. Bilmiyorsanız lütfen boş beleş cevaplar verip vaktimi almayınız.

İyi günler.

"Türkleri müslüman yapmasaydınız kardeşim", "ülkeyi Türkler mi yönetiyordu ki bozuldunuz" gibi komedileri bir kenara bırakarak en sevdiğim bölüm olan drama gelmek isterim.

Kimin neyi anladığından ziyade kendini kandıran benim içim temizci müslümanlara bayılıyorum. Türban veya kıyafet tarifi aleni olarak yoktur. Örtünme farzdır ve yazıda geçen "size çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve kıyafeti indirdik." ifadesindeki indirilen kıyafeti görelim.

Çok haklısın.

Ayrıca Nur suresi 31. ayeti kerime de Rabbimiz buyurur;

وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿٣١﴾

Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar; görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar; zinetlerini, kocalarından veya babalarından yahut kayınbabalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut kardeşlerinden yahut kardeş oğullarından yahut kız kardeş oğullarından yahut kendi kadınlarından yahut sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden veya henüz kadınların şehvet uyarıcı taraflarından habersiz çocuklardan başkasına göstermesinler; gizledikleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tevbe edin ki, mutluluğu bulabilesiniz.

birisinin erken yaşta hafız olması şu kadar okuması vs bizler için ölçü olmamalı unutmayın ki Kerbela'da Hz.Peygamber(saa)'in torunu Hz.Hüseyin(ra)'in başını kesenler namaz kılan,Kuran okuyan hatta bazıları hafız olan,gece namazlarını devamlı kılan insanlardı

birisinin erken yaşta hafız olması şu kadar okuması vs bizler için ölçü olmamalı unutmayın ki Kerbela'da Hz.Peygamber(saa)'in torunu Hz.Hüseyin(ra)'in başını kesenler namaz kılan,Kuran okuyan hatta bazıları hafız olan,gece namazlarını devamlı kılan insanlardı

kesinlikle.

+rep

Benim yazımdan alıntı yapabilmek için tartışma forumunda olmalısın saygı değer(!) üye. Aksi halde düşüncelerini benim cümlelerim üzerinden belirtebilmek için, izin alman gerek bizzat benden. Komedi senin sürekli belirli kişiler ile atışmada bulunup durman. Her şeyi alaya alıp artık köşesinde sinemasını izleyen benim cümlelerimi çok kullanmanızı önermem. Mizah dergilerini mecliste eleştiren siyasetçi profilinden başka bir şeye benzemiyorsunuz.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

-e bilmek ekini keyfimce çiğneyebildiğimi daha çok görecek, mizahı siyasi görüş uyarınca siyasetçi yermek olarak gören mizansenlere dahil olmaktan umarım bir gün vazgeçeceksin.

Asimilasyon nedir? Nasıl olur? Kültürel etkileşim nedir? Kültür nedir? Kültürleme, kültürlenme, kültürleşme gibi kavramların farkları nelerdir?

Ödevin bu.

Neden? Her fikirdeki insanla, her düşüncedeki insanla konuşacak - tartışacak kadar bilginiz mi yok? Cesaretiniz mi? ya da tartışmadan kaçınmak mı işin kolay yolu? Bilmek isterim. Kaldı ki konunun dışında meseleyi kişisele çevirmeye çalışıyorsunuz.

Hodri Meydan ;)

Yaşar Nuri Öztürk ve Zekeriya Beyaz gibi insanlar şarlatandır, islam alemi bunlar gibileri yüzünden bölünmelere; cemaatleşmelere, yalan dolanlara maruz kalmıştır. Bunun aksini iddia edebilecekseniz konuşun. Biliyorsanız tabi. Bilmiyorsanız lütfen boş beleş cevaplar verip vaktimi almayınız.

İyi günler.

Yaşar Nuri gibiler yüzünden cemaatleşmelere bir örnek verebilirmisiniz ? Hangi cemaat Yaşar Nuri yüzünden kurulmuştur ? Bakınız bu adam her konuşmasında her yazısında ve kitabında söylediğinizin aksine cemaateşmelere, türbeperestliğe, şeyhliğe ve şıhlığa karşı mücadele vermektedir.İslamın tek kaynağının Kur'an ve Hz.Peygamber in hayatı olduğunu şiddetle savunmaktadır.

Bunları savunan bir insanı dinleyenlerin yalan dolanlara maruz kaldığını söylemenizi anlayamadım doğrusu.Bana anlatırmısınız ?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri