İslam Alimleri ve Buluşları

'hayaL

Bayan Üye
Abdüsselam : ( 1926 - ) Pakistanlı Fizik Bilgini İlk nobel ödülü alan müslüman bilim adamı.

Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyıl ) Sistem mühendisliğinin Öncüsü. Astronom ve Mekanikçi.

Akşemseddin : ( 1389 - 1459 ) Pasteur önce Mikrobu bulan ilk bilim adamı. İstanbulun fethinin manevi babasıdır. Fatih sultan Mehmet' in Hocasıdır

Ali Bin Abbas : ( ? - 994 ) 1000 sene önce ilk kanser ameliyatını yapan bilim adamı. Kılcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır. Eski çağın en büyük hekimlerinden olan hipokratesin (Hipokrat) Doğum olayı görüşünü kökünden yıktı.

Ali Bin İsa : ( 11. yüzyıl ) İlk defa göz hastalıkları hakkında eser veren müslüman bilim adamı.

Ali Bin Rıdvan : ( ? - 1067 ) Batıya tedavi metodlarını öğreten islam alimi.

Ali Kuşçu : ( ? - 1474 ) Ünlü Bir türk astronomi ve matematik bilginidir.

Ammar : ( 11 yüzyıl ) İlk katarak ameliyatını kendine has biçimde yapan müslüman bilim adamı.

Battani : ( 858 - 929 ) Dünyanın en meşhur 20 astrononumdan biri trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilgin.

Beyruni : ( 973 - 1051 ) Dünyanın döndüğünü ilk bulan bilim adamı ümit burnu, amerika ve japonyanın varlığından bahseden ilk bilim adamı. Beyruni amerika kıtasının varlığını kristof colomb'un Keşfinden 500 sene önce bildirmiştir. Matematik, Jeoloji, Coğrafya, Tıp, Felsefe, Fizik, Astronomi gibi dallarda eserler yazmıştır. Çağın En Büyük Alimidir.

Bitruci : ( 13. yüzyıl ) Kopernik'e yol açan öncülük eden astronom bilim adamı.

Cabir Bin Eflah : ( 12. yüzyıl ) Ortaçağın büyük matematik ve astronom bilginidir . Çubuklu güneş saatini bulan ilk bilim adamıdır.

Cabir Bin Hayyan : ( 721 - 805 ) Atom bombası fikrinin ilk mucidi ve kimyanın babası sayılır. Maddenin en Küçük parçası atomun parçalana bileciğini bundan 1200 sene önce söylemiştir.
Cahiz : ( 776 - 869 ) Zooloji İlminin öncülerindendir. Hayvan gübresinden amonyak elde etmiştir

---> İslam Alimleri ve Buluşları

Abdüsselam bildiğiniz anlamda bir müslüman değildi sanırım..veya pakistanlılar saymıyor...

mezartaşını görmüştüm Abdüsselam ın..müslüman kısmını silmişdi pakistanlılar..

sanırım bir hareketin içindeydi, bir oluşumun..ve onun islami olmadığını düşünüyorlardı...

birçok alim padişah yada bilimadamı için çeşitli söylentiler olmuştur ...halada oluyor o yuzden aslında en dogruyu kendileri ve allah biliyor artık

bir hristiyan arkadaşım vardı..nichole isminde..
çok dindar bir katolikti...

biyoloji ve fiizk okuyordu ve çok da yetenekli idi..akılllı ve zeki..

hatta matematik olimpiyatlarına öğrenci ahzırlayan birisi olmama rağmen, bazen ondan matematik öğrendiğim oluyordu..
neyse yıllar sonra çeşme ye geldi..nerede ise 6 yıldır görüşmüyorduk..
öğretim üyesi oldun mu diye sordum...hayır dedi.

meğer bilim ve dini inancı arasında o kadar çok tezatlık çıkmış ki, ikisinden birisini seçmek zorunda hissetmiş kendisini..
ve bilimsel çalışmaları bırakıp kendisini kiliseye adamış(normalde insanlar tersini yapar)

neyse üzüldüm ama yolunu kendi çizer..

din ve bilimi bağdaştırmaya çalışıyorlar ama bence ikisinin kulvarı çok farklı ve asla bir araya gelemezler..
birinin tabuları ve dokunulmazlıkları var diğeri ise sürekli sorgulama ile ilerleyen bir alan..

herkes vicdanını rahatlatmak için ikisini uyuşturmaya çalışıyor ama çok uzaklar..

bu da kişiye göre değişiyor demekki bir çok bilimadamı da islam dini ile bilim arasında o kadar baglantı kurmuş ve o kadar şey görmüş ki dinlerini bırakıp müslüman olmuşLar

bunun için başka bir konu açarım oldu mu konu dışına çıkmayalım şimi

tamam :)
başka konu açmaya gerek yok, sadece sordum..

kızmıyorsun değil mi?

neden kızayım:) ama çok istiyorsan bir örnek verebilirim asında sende araştırıp bulabilirsin

İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen Francis Collins, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’nın varlığını hissettim” dedi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri