İlkbaharın Yeşil İncisi; Taze Bezelye

ashli

Bayan Üye
fft31_mf4884942.Jpeg


KREMALI TAZE BEZELYE ÇORBASI

MALZEMELER


-1 bardak taze bezelye
- 1 adet patates (küp şeklinde)
- 1 adet kuru soğan (yemeklik)
- 1/2 adet havuç (küçük küpler halinde)
- 3 bardak tavuk suyu (veya sebze suyu)
- 1 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık tereyağı
- 1 fincan tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 fincan krema
- 2 kaşık kıyılmış dereotu
-Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Çorba tencerenize zeytinyağı ve tereyağını alın. Soğanları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Hafifçe öldürün. Havuçları ekleyip, 3 dakika daha soteleyin. Tavuk suyu ve defne yaprağını ekleyin. Kaynama noktasına gelene dek pişirin. Bu aşamada patatesleri ekleyin. Yaklaşık 5 dakika sonra bezelyeleri ekleyin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İçinden defne yaprağını alın. Tüm karışımı bir blendırdan geçirip, tencereye geri alın. Limon suyunu ekleyip, karıştırın. Kıvam çok koyu gelirse sıcak su ilave edin. Kremayı ekleyip karıştırın. Altını kapatın. Kıyılmış dereotu ile servis yapın. Dilerseniz servis esnasında çorbanızın üzerine birer kaşık krema bırakabilirsiniz

fft31_mf4884967.Jpeg


TAZE BEZELYELİ, KURU KAYISILI VE BADEMLİ PİLAV

MALZEMELER


- 1 bardak baldo cinsi pirinç (ıslatılmış ve çok iyi yıkanmış)
- 1/2 adet kuru soğan (çok ince küpler halinde)
- 1 fincan haşlanmış taze bezelye (yukarıda belirtilen gibi, tuzlu bol kaynar suda haşlanıp, buzlu suda bekletilmiş)
- 2 kaşık kuru kayısı (kabaca doğranmış)
- 1 fincan badem (suda bekletilmiş, kabukları soyulmuş, yağsız tavada hafifçe kavrulmuş)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (ya da bir tutam safran, suda bekletilmiş)
- 1 çay kaşığı limon suyu
-2 bardak kaynar tavuk suyu
-2 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Pilav tencerenizde, zeytinyağı ve tereyağını hafifçe ısıtıp soğanları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Kısık ateşte soğanlarınızı iyice öldürün. Pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. Badem, bezelye, kuru kayısı, zerdeçal, yeni bahar ve limon suyunu katıp, tavuk suyunu ekleyin. Karıştırıp, üstünü kapatın. Altını iyice kısın. Pilavınız piştikten sonra biraz demlenmeye bırakın. Dilerseniz kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

fft31_mf4884992.Jpeg


TAVA SOMON FİLETO VE EKŞİLİ KREMALI BEZELYE SOS

MALZEMELER


- 2 adet somon fileto (tek tarafı derili, yaklaşık 2 parmak kalınlığında)
- 1 kaşık oda sıcaklığında tereyağı
- 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz, karabiber

SOS:
- 1 bardak krema
- 1 fincan haşlanmış taze bezelye (yukarıda belirtilen şekilde)
- 1/4 adet kuru soğan (çok küçük küpler halinde)
- 1 diş sarımsak rendesi
- 2 kaşık kıyılmış taze nane
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 kaşık tereyağı
- 1 fincan tavuk suyu
- 1 çay kaşığı nişasta
- Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir küçük tencere içinde, tereyağını eritin. Soğanları ilave edip, tuz ve karabiber serpin. Soğanları kısık ateşte öldürün. Sarımsak rendesini ekleyip, 2 dakika daha pişirin. Tavuk suyunun içinde nişastayı karıştırıp, ekleyin. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Krema ve hardalı karıştırıp ekleyin. Bezelyeleri ekleyip karıştırarak kaynama noktasına gelince altını kapatıp kenara alın. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. Somon filetolarınızın derili yüzüne tereyağı sürün. Her iki tarafını tuz ve karabiberle kaplayın. Isınan tavaya zeytinyağı koyup, somon filetolarınızın derili kısmını yerleştirin. Hafifçe üzerlerine basarak derinin tamamının tavaya değmesini sağlayın. Derili kısım iyice gevrekleşene kadar bu şekilde pişirin. Daha sonra somonları ters çevirip yaklaşık 2 dakika bu şekilde pişirin. Servis yaparken tabağınızın altına hazırladığınız sosu yerleştirip, taze nane yapraklarından serpin. Üstüne dilerseniz derilerini sıyırdığınız somon filetoları yerleştirin

Mehmet Özer
(04.05.2014 tarihli Posta karnaval'dan alınmıştır.)

 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst