Hayalleriniz İçin Karşınıza Çıkacak 6 Kişi!

ashli

Bayan Üye
"Bazıları, etraflarına bakarak, Neden ? diye sorarlar. Ben --- etrafımda göremediklerimin rüyasını görerek, neden olmasın!? diyorum."

ROBERT FROST

Hersey bu sözü ilk duydugum an basladı demek isterdim ama malesef öyle baslamadı. Bu sözü ilk duydugumda zaten epey ilerlemistim. Ne yaptıgımı daha iyi açıkladıgı için herhalde o yüzden bu kadar etkilendim. Üç satır oldu konuya gelemedin dediginizi duyuyorum. Tamam kızmayın baslıyorum. Bu sayıya kadar hep is dünyası, strateji,yönetim, liderlik, insan kaynakları, is sosyal yasam dengesi gibi konulardan bahsettim. Bu sayıda farkettim ki bunların hepsinin nedeni olan seyden hiç bahsetmemisim. Çocukken basladıgımız ve bazılarımızın ömür boyu sürdürdügü bazılarımızında mızıkçılık yapıp yarı yolda bıraktıgı o essiz sey. HAYALLERiMiZ. Evet hayallerimiz. Bundan önceki tüm sayılarda bahsettigim konuların özünde ya bizim yada baskalarının hayalleri yatmaktadır.

Pekiyi bu hayallere ulasırken kimlerle karsılastıgımızı, kimlerin sayesinde gerçeklestirdigimizi hiç düsündünüz mü? Düsünmediysen üzülmeyin ben sizin için düsündüm ve bu sayının konusunu o nedenle bu degerli kisilere ayırdım. Aranızdan bazıları " Ben tüm hayallerimi kendim gerçeklestirdim" diyebilir. En dogal vatandaslık hakkıdır. Bu arkadaslar yazının tamamını okuyup, üstüne yatıp kalkıp bir kez daha düsünsünler. Hala bu haklarını kullanmak istiyorlarsa 6 kisiye de minnet borçları ömür boyu devam eder.

Tüm hayallerimizi 6 kategorideki kisiler sayesinde gerçeklestiririz. Bu kisiler farklı kategorilerde farklı rol üstlenebilirler. Ama inanın her kategorinin hakkını sonuna kadar verirler. isterseniz sizler hayallerinize dalmadan onları tanıtmaya baslıyalım.

1. DESTEK OLANLAR : Bir hayal olustugu andan itibaren tıpkı bir bebek gibi bakıma muhtaçtır. Birilerinin onun gelismesi için destek vermeye ihtiyaç duyar. Çok hayati kisilerdir destek olanlar. Bizler onlara çogu zaman Es, ÇOCUK,ANNE, BABA, AgABEY, KARDEs, ABLA, AMCA,DAYI, TEYZE, HALA, ANNEANNE, BABAANNE, yada ARKADAs deriz. Onlar hayallerimizi hiç bıkmadan dinler kendi görüslerine göre destek olmaya çalısırlar. Bazen 4,5 yasındaki oglunuz bile en önemli hayallerinizden birini gerçeklestirmek için sizi tetikleyebilir.

2. KÖSTEK OLANLAR : Bunlar hayallerinizin önündeki engelleri yaratanlardır. Bazen isteyerek bazende istemeyerek bunu yaparlar. Köstek olanlar sizin dahada hırslanmanıza gücünüzü toplayıp tekrar yüklenmenize neden olan enerjinin olusmasını saglarlar. Aslında çok geç farkederler size köstek olmak isterken hayalinize daha güçlü sarılıp, daha çok sarıldıgınızı. Bilinçli sekilde takoz olanlar genelde sizin hayallerinizi kıskanan yada o hayallere ulasmak için enerji yada hevesi olmayanlardır.

3. ÖNÜNÜZÜ AÇANLAR : Bunlar yoldaki karları küreyen greyderler gibidir. Çogu zaman sizi sevdigi için yada hayalinize ulasmak için ne kadar çok ugrastıgınızı görüp sizin hayatınızı kolaylastırmak için yeryüzüne inmis meleklerdir. Onlarda bunu bazen bilinçli bazen bilinçsiz yaparlar. Makbul olanı bilinçsiz yapanlardır. Zor ve bir o kadar keyifli olan seyse sizin önünüzü açan bu greyderlere hiç beklemdikleri anda tesekkür etmektir.

4. iLHAM VERENLER : Bu çok ilginç bir kategoridir. Her an her yerde olabilirler. Hayatın her anına karısmıs, hayatla beraber akarken karsılastıgınız kisilerdir. Örnegin siz lise birinci sınıfta hem eve gitmek için dolmus beklerken hemde üniversite sınavında nereyi yazmak istediginizi düsünürken" Mavi ODTÜ servisinden sırtındaki çantada T cetveli ile inen" ve makina mühendisi olma hayalinizin ilham kaynagı olan meçhul makinacıdır. Kimi zaman keyifle ve ciddiye alarak isini iyi yapan, coskusunu ritmini size yansıtan kokoreç satıcısıdır. isin zor yanı onlara asla bir daha geri dönüp tesekkür etme sansınız olmaz. Bu ilhama karsılık yapmanız gereken sizinde baskalarına ilham vermenizdir. Zincir ancak böyle kopmadan devam eder.

5. SiZLE AYNI HAYALi PAYLAŞANLAR : Bu insanlar sizin yol arkadaslarınızdır. Hayallere giden yollar çogu zaman uzun ve zorluklarla doludur. Bu yolculuk tek basına çıkalmayacak kadar engebellide olabilir. Sizle aynı hayali paylasanlar yolda yaralandıgınızda size ilk yardımı yapacak olan, sıyrıklarınıza yara bandı saracak olan kisidir. Tabi sizde ona. Bu kisi yada kisiler aynı hayali paylastıkları için birbirlerine sırt verirler, gönül verirler, el verirler, sır verirler iyi günde de kötü günde de. Bunun karsılıgında da hayali aynı istek ve coskuyla paylasmak isterler. Özel hayatınızda böyle birisi yoksa derhal bulmaya çalısın, çalıstıgınız iste yoksa ya ise alın yada onun yanına ise girin.

6. SiZ VE SiZi SiZ YAPAN ÖZELLiKLERiNiZ : Bu kategori çok tuhaftır. Herseyin baslangıcı kendi beyni olmasına karsın ne kendisini nede onu o yapan özelliklerini önemsemez. En zor anlarda bile moralini nasıl yüksek tuttugunu, nasıl asla hiç vazgeçmedigini, nasıl olupta o yasta, birçocugun ısrarına sahip oldugunu hep unutur. Hatırlamak için aynaya ve geçmisine bakması gerekebilir. Dahada zor sartlar altında hayaline ulasmak için gösterdigi çabanın ona ögrettiklerini arada bir hatırlaması ruhuna bedenine iyi gelebilir. Kimi zaman yalnız kalıp düsünerek kimi zamanda aynaya bakıp gülümseyerek.

Eminim hepiniz kendi hayallerinizi gerçeklestirirken karsılastıgınız 6 kisiyi düsünmeye basladınız. Sizden ricam ilk aklınız geliverenlerden bir telefonu ve candan gönülden tesekkürü esirgemeyin. Siz su anda bunun için aransaydınız nasıl mutlu olacagınzı düsünün. Ben yazının içinde telefon edemeyecegim için yazının sonunda bu yazıyı onlara ithaf ederek tesekür etmeyi planlıyorum.

Hayallerinizi hiç bırakmayın. Küçük büyük tüm hayaller hayatın tadıdır. Rengidir. Ulasılsalarda ulasılmasalarda. Unutmayın bazen aramak mutluluktur.
Ulasmak degil !!!!!!

"Degistiremeyeceginiz bir geçmis geride dururken, sekillendirip sahip olabileceginiz bir gelecek bizi bekliyor."

F.W ROBERTSON

---> Hayalleriniz İçin Karşınıza Çıkacak 6 Kişi!

güzel paylaşım,tebrik ederim..bence insan hayal edebildiği herşeyi gerçekleştirebilir...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri