Güneş koruma ürününü nasıl seçeceğiz?

SuqArbOy

Kayıtlı Üye
Güneşin kısa ve uzun vadeli pek çok olumsuz etkisi bulunuyor. Kısa vadeli etkiler arasında güneş yanıkları, bronzlaşma ve çillerin oluşması sayılabilir. Uzun vadeli etkiler arasında sayılabilecek kırışıklık ve lekeler gibi foto yaşlanma belirtileri, deri kanserine yol açıyor.

saglik-gunesi-icine-mkle.gif


Güneşten koruma faktörü (SPF), UVB nin yol açtığı kızarıklığa karşı koruma miktarını, böylece güneş koruyucuların etkinliğini gösteren bir ölçü birimi.

En az 15 koruma faktörlü ürünler tercih edilmelidir. Ancak SPF’nin sadece UVB ışınlarına karşı koruma için bir ölçü olduğu unutulmamalıdır. Kullanacağınız güneş koruyucusunun deri yaşlanmasında, güneş yanıklarında ve kanser oluşumunda etkili olan UVA ışınlarına karşı da koruyucu olabilmesi için geniş spektrumlu bir ürün tercih edin.

Güneş koruyucular kullanırken bunlara dikkat edin:

- Birçok faktör, güneş koruyucuların etkinliğini etkiler. Bunlardan biri de kullanılan miktardır. Yapılan çalışmalarda güneş koruyucu kullananların bu ürünleri gerekenden daha az miktarda uyguladıkları saptanmıştır. Ayrıca sırt, boynun iki yanı, şakaklar ve kulaklar sıklıkla güneş koruyucu sürmenin atlandığı bölgelerdir.

- Güneş koruyucular, az kullanıldıkları takdirde koruma oranları düşmektedir; deri yüzeyinin santimetrekareye 2 mg gelecek şekilde uygulanmalıdır.

- Güneş koruyucular, güneşe çıkmadan 15-30 dakika önce sürülmeli dışarı çıkmadan hemen önce tekrarlanmalıdırlar. Bu uygulama, hem atlanan alan yüzeyini minimuma indirilmesini, hem de optimum güneş koruyucu miktarının kullanılmasını sağlar.

- Güneş koruyucular 2-3 saatte bir, özellikle yüzme, terleme ya da havlu ile kurulanma sonrası tekrarlanmalıdır.
 
---> Güneş koruma ürününü nasıl seçeceğiz?

Yaz geldi Yaz :) Bol bol krem sürmeli ....
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst