Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Grup Yorum, Grup Yorum Hayatı, Grup Yorum Biyografisi
En önemlileri olarak sayabileceğimiz gelmiş geçmiş yorum elemanları
Metin Kahraman:Grup yorumun kurucularından ,yürek çağrısına kadar ki ilk 5 albümde yer almıştır ..Daha sonra Hiç Durmudan albümüne destek vermiştir.Çok onemli bir müzisyendir gruptan ayrıldıktan sonra kardeşi ile birlikte solo çalışmalar yapmıştır..Orn; çoğunuzun bildiği Deniz Koydum Adını eserini üretmiştir..Son zamnalarda ki Grup Yorumla yaşadığı tartışma ve fikir ayrılığı malumdur..Merak edenler netten ulaşabilirler..
Tuncay Akdoğan: Grup Yorumun kurucularından,daha sonra İlkay Akkaya ile ayrılıp Kızılırmağı kurmuşlardır..
Kemal Sahir Gürel:Çok önemli bir müzisyen ve bestecidir..Grup Yorumu grup yorum yapan adamdır denilebilir.. Çalamadığı enstruman yok gibi bir şeydir..Her zaman perde arkasında ki dev olmayı tercih etmiştir.Cesaret albümünü studyo'ya girip tek başına yaptığı rivayet edilir .Grup yorumda iken ceza evine yatmıştır..Kısacası Büyük bir ustadır..Marşlarımız albümünden sonra gruptan kötü bir şekilde ayrılmıştır..
Ayşegül Yordam:Sıyrılıp gelen'deki ( o muhteşem şarkı ) bayan vokal demem yeterli herhalde..Tek albümde yer almıştır..Daha sonra kendisinin türkü albümü çalışmaları olmuşur..
Efkan Şeşen:Herkesin tanıdığı eşsiz sesi ve şarkılardaki dik çıkışları ile büyük usta efkan şeşen..Muzikal yaşantısının onemli bir kısmı cezaevinde geçmiş ve yorumda bir çok şarkıya imza atmıştır..Kuşatma,güleycan,Ferhat,Dersimde doğan güneş vs vs vs..Ayrıldıktan sonra bile İleri albümünde gruba destek vermiştir..Kendi albümlerinde de bir çok mükemmlel şarkıya imza atmıştır..
İlkay Akkaya:Belkide yorumdan çıkıp en fazla kitleye ulaşmış sanatçı..Tuncay Akdoğan ile yorumdan ayrıldıktan sonra Kızılırmak ve kendi solo albümleri ..Bir şey anlatmaya gerek yok zaten herkes tanıyor..
Hilmi Yarayıcı: Bir şey söylemeye gerek yok ,çünkü yazacak kelime bulamadım,Eşsiz karakterislik sesi ile sözlükte devrimci muziğin karşısına yazılacak isim..
Taner Tanrıverdi: Cesaret albümünde Misri Kızı söylemiştir..Aynı zamanda bağlama çalar.Hakan ile bazı konularda ters düştüğü için ayrıldığını duymuştum..Hiç Durmadan albümünden sonra ayrılmıştır..
Elif Sumru Güler:Sibel yalçın destanında vokal yapmıştır desem herkesin aklına o muhteşem etkileyeci sesi gelecektir mutlaka..Aynı zamanda grupta gitar çalmıştır..Bir süre Kemal Sahir Gürel ile evli kalmıştır..Marşlarımız albümünden sonra gurptan ayrılmıştır.Aldığı cezadan dolayı ülkeye giriş yapamamakta ve hala yurt dışında yaşamamaktadır..
Serdar Keskin:Cemo albümünde ki Borçlusun isimli şarkıyı seslendirmiştir..Çok erken ayrılmıştır ..İyi bir sesi olması nedeniyle daha fazla emeği olmasını ümit ederdim
Nuray Erdem:Zannediyorum yorum'un almanyada tanıştığı Cesaret albümünde Dağları Gel'i seslendiren Vokal..İleri abümünde sonra ayrılmıştır..
Fikriye Kılınç: Geliyoruz Albümü ile Seçmeler albümü arasında Vokal yapmıştır.Çok önemli bir ses olmuştur.Ben sesini çok beğenirim.
Özcan Şenver:Aslında çok duru ve güzel bir sese sahiptir ama hilmi'nin arkasından solist görevini almanın şansızlığını yaşamıştır..Bazen yeteri kadar değer verilmediğini düşünürüm..Daha önce konuşma fırsatı bulduğum yorum'a çok emeği geçmiş iyi huylu mükemmel bir insan..
İrşad Aydın:Bağlama sanatçısı İleri albümü ile gruba girmiş kucaklaşmadan sonra ayrılmıştır..
Hakan Alak:Bass ve yan flüt muzisyeni..Uzun süre grub'un liderliğini yapmıştır.Muzisyenliği ile değil ama başka nedenlerden yorum en kritik en önemli elemanlarından biri olmuştur.Yorumun 90 ların başında yaptığı seçimden ve bir çok elemanın gruptan ayrılma nedeni olarak kendisini düşünürüm.Biraz megaloman tavırları olduğunu duymuştum ve bir çok konserde hissetmiştim..Şu an gruptan ayrıldı ve yönetmenlikle uğraşıyor..Beşiktaş belgeseli Asi Ruh'u çekti..
Ufuk Lüker:Aktif olarak grup elemanı ve grubun en eski üyesi..Çok emeği olan özellikle son albümlere hayat veren isim.Aldığı ceza nedeniyle yurt dışında yaşıyor ve ülkeye giremiyor..
Beril Güzel:Nette izlediğiniz İn Concert harbiye konserinde bayan solist olarak çıkmış ve eylül, biz varız ,feda ,yürüyüş albümlerinde yer almıştır.Şu an gruptan ayrılmıştır
İnan Altın:Aktif olarak grupta vurmalı çalgılar ve klavye ondan sorulur..Konserlerde eskiden klavye çalardı son 2 senedir falan bateri çalıyor.Hakan ayrıldıktan sonra grub'un yeni önderi diyebiliriz..Perküsyon'a çok önem veriyor..Eski harbiye konserleri ile onun önderliğinde ki harbiye konserleri arasında olumsuz anlamda çok fark var..Bu durumun hoşuma gittiğini söyleyemem..
Ali Aracı:Grubun aktif elemanı flüt ve kaval çalıyor..
İhsan Cibelik:Derya deniz bir abi,çok önemli bir müzisyen..Grup ekin'in kurucularından yorum'a transfer oldu ..Transfer denemez aslında
Ceza evine girmiş olum orucu sonrası b vitamini eksiliğinden bir rahatsızlığı oluşmuştur..Yakın zamanda bir ara tekrar girip çıkmıştır..Son harbiye konserinde gördük kendisi ve yüreğimize su serpildi..
İbrahim Gökçek:Aktif yorum elemanı ,bass çalıyor.
Muharrem Cengiz:Aktif grup elemanı,gitar çalıyor
Cihan Keşkek:Aktif grup elamanı,bağlama ve cura çalıyor..Irak savaşının başında bu ülkeye canlı kalkan olarak gitmişti..
Selma Kıl:Aktif grup elemanı,buğulu bir sesi var.. içinin güzelliğini dışına vurmuş olan solist.Çok seviyorum kendisini
Öznur Turan:Aktif grup elemanı,sesinin yetersiz olup olmadığı tartışma yaratmıştı,kesinlikle öyle düşünmüyorum ve iyi niyeti ile verdiği emeği taktir ediyorum..Solist olmadan seneler öncede bir çok konsere koşup vokal yapmıştır..Bu tür şeylere kulak asmaz umarım..
Eren Olcay:Akfit grup elemanı,Özcan şenverden sonra erkek solist olarak geldi..Yanılmıyorsam ilk konseri Yeni Melekteydi..O zaman demiştim,çok iyi bir solist geliyor diye.Dik çıkışlarıda oturmaya başladı..