Göz Altı Morlukları

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Birçok kişinin şikâyet ettiği ve kurtulmak istediği gözaltı morluklarının aslında farklı sebepleri vardır. Bazen yorgunluk ve uykusuzluk nedeni ile sabahları gözlerimizin altı koyu halkalarla kaplı olarak kalkarız. Bunların yanında bazı kişilerde bu halkalar kalıcı özellik göstermekte olup arka planında önemli nedenleri barındırmaktadır.
Uzmanların yaptığı açıklamalar baktığımızda gözaltı morluklarının genetik, alerjik ve burun akıntıları olmak üzere üç önemli sebebi bulunmaktadır. Bunlardan genetik faktör vücutta koyu rengi sağlayan melanin maddesinin yol açtığı halkalardır. Vücudunda bu madde fazla salgılanan kişilerde gözaltı morluğu daha fazla görülür. Asya ülkelerinde yaşayan kişilerde bu duruma daha fazla rastlanır.

Bazen de çeşitli hastalıklar morlukların sebebi olarak bilinir. Alerjik bir bünyeye sahip olan kişilerde bu morluklar daha belirgindir. Yaşlanmaya bağlı olarak da ortaya çıkan morluklar, yaş ilerledikçe gözaltı derisinin incelmesi sonucu oluşur. Burun akıntısı, sinüzit gibi rahatsızlıklar sonucunda da burun ile gözaltı arasından geçen damarlar şişmeye başlar ve bu da gözaltının daha koyu renkte görülmesine neden olur. Bunların yanında sigara, düzensiz beslenme, susuzluk, hormonal rahatsızlıklar da gözaltı morluklarına sebep olan etkenler arasında sayılabilir.

Peki, bu şikâyetten nasıl kurtulabilirsiniz?


Düzenli beslenmeye ve günde en az 8 saat uyumaya özen gösterin. Yeterli uyku cildin daha sağlıklı ve geç görünmesini sağlar.
Alkol, sigara ve kahve gibi alışkanlıklarınızdan kurtulmanız gerekir. Çünkü alkol, sigara ve kafein cildinizin daha solgun görünmesine yol açarken cildin incelmesini neden olur ve morlukları artırır.
Düzenli olarak su için; çünkü vücudun susuz kalması morlukların sebeplerinden birsidir.
İçtiğiniz çayın kalan poşetlerini atmak yerine göz kapaklarınıza koyarak 10 dakika kadar bekletin. Gözaltı morluklarının azalmasında çay çok önemli ve etkili bir yöntemdir.
Gözaltlarınıza aşırı makyaj yapmaktan kaçının. Kapatıcı kullanmayın ve cildinizin nefes almasını sağlayın.
Düzenli olarak buhar banyosu yapın. Buhar banyosu sayesinde morluklarınız rengi açıldığı gibi cildiniz de ferahlayacaktır.
Gözaltı morluklarından kurtulmanın doğal yollarından birisi de patates ve salatalıktır. Patates ve salatalık dilimlerini gözaltlarınıza koyarak 15 dakika kadar bekletin. Morlukların azaldığını veya tamamen yok olduğunu göreceksiniz.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst