Gönül

mavikalem34

Kayıtlı Üye
Merhaba. Konumuz gönül. Gönül başlığı altında paylaşmak istediğim birkaç bölüm var. Sırası ile paylaşmak istiyorum. Elbette izninizle.
Sizce gönül nedir?, Gönül denince sizin aklınıza ne geliyor?. Saygılar güzel arkadaşlarım.

Son düzenleme:
---> Gönül

Dinî tarafını yazanlar olur, ben o topa girmeyim xD ...

*

İnsanın aynasıdır gönül; güzelliği, çirkinliği, kasveti, kıskançlığı, iyiliği ve tüm duyguları barındırır... Sadece insanoğluna özgü bir şey.

Çok engindir, asidir gönül.

Gönül deyince aklıma bir tin gelir, benliğimizden ayrılan, sıkılınca geri gelen, istediği gibi davranan, bağımsız, hitabet kabiliyeti olan bir tin... Etkileyen, söz geçiren, bizi yakınlaştıran bir tin... İletişim kuran bağ kuran bir tindir adeta gönül.

Tanrı tarafından bizlere bir armağan...

---> Gönül

Bazen söz geçirebildiğim bazen susturamadığım,bazen incilen veya inciten,ruhun en dibi ruhumun aynası.

---> Gönül

Gonul ucu bucagi olmayan okyanus gibidir. Istedigin herkese ter vardir gonulde. Gonul kotu plan dryleride ister iyi plan seyleride. Cok genis kapsamli...

---> Gönül

Dinî tarafını yazanlar olur, ben o topa girmeyim xD ...

*

İnsanın aynasıdır gönül; güzelliği, çirkinliği, kasveti, kıskançlığı, iyiliği ve tüm duyguları barındırır... Sadece insanoğluna özgü bir şey.

Çok engindir, asidir gönül.

Gönül deyince aklıma bir tin gelir, benliğimizden ayrılan, sıkılınca geri gelen, istediği gibi davranan, bağımsız, hitabet kabiliyeti olan bir tin... Etkileyen, söz geçiren, bizi yakınlaştıran bir tin... İletişim kuran bağ kuran bir tindir adeta gönül.

Tanrı tarafından bizlere bir armağan...

Merhaba Mastor. Sizin hakkınızda hiçbir bilgim yok. Sadece mühtiş fikirleri düşünceleri olan eşssiz bir insan. Bu kadar ince yazıyı yazan insanla bir kahve içebilmeyi inanın çok isterim. Belki araya bir tavlada sıkıştırabiliriz. Ama nasıl olur bu, o da ayrı mesele. Bir acı kahve borçlandım size. İnşallah ödemek nasip olur.:4::4:

Son düzenleme:
---> Gönül

Merhaba Mastor. Sizin hakkınızda hiçbir bilgim yok. Sadece mühtiş fikirleri düşünceleri olan eşssiz bir insan. Bu kadar ince yazıyı yazan insanla bir kahve içebilmeyi inanın çok isterim. Belki araya bir tavlada sıkıştırabiliriz. Ama nasıl olur bu, o da ayrı mesele. Bir acı kahve borçlandım size. İnşallah ödemek nasip olur.:4::4:

Not-) Cübbe giymekle iyi bir müslüman olamazsınız.İyi bir müslüman olabilmek için aklınızı kullanmalısınız.

Dünya oldukça küçük, umarım birgün dedikleriniz gerçekleşir :)

---> Gönül

Ömrüm, leylamira, yeşil83, güzel yorumlarınız için teşekkürler.
Amma Eğer dilerseniz ne yaratıcılıklar yapabilirsiniz, çok iyi biliyorum. Lütfederseniz görmek isteriz. Güzel hanımlara güzel çiçekler.:106::106::4:

Son düzenleme:
---> Gönül

Ömrüm, leylamira, yeşil83, güzel yorumlarınız için teşekkürler.
Amma Eğer dilerseniz ne yaratıcılıklar yapabilirsiniz, çok iyi biliyorum. Lütfederseniz görmek isteriz. Güzel hanımlara güzel çiçekler.:106::106::4:

Not-) Cübbe giymekle iyi bir müslüman olamazsınız.İyi bir müslüman olabilmek için aklınızı kullanmalısınız.

Rica ederim güzel konu elinize sağlık

---> Gönül

gönül duygu bütünlügüdür iyi kötü mutlu mutsuz tüm hislerin toplamının genel adıdır yüce rabbim herkesin gönlüne göre versin konu için teşekkür ediyorum yüreginize saglık diyorum

---> Gönül

gönül duygu bütünlügüdür iyi kötü mutlu mutsuz tüm hislerin toplamının genel adıdır yüce rabbim herkesin gönlüne göre versin konu için teşekkür ediyorum yüreginize saglık diyorum

Sağolun. Çok hoş bir yorum olmuş.Hemde bayağı derin. Bir rica. sizinde ( yani mavikalem34'ün de yüreğine göre de versin diyebilirmisiniz?). Çok ama çok ihtiyacımız var; güzel gönüllerin duasına. Biz teşekkür ederiz.:4::4::4::4:

Not-) Cübbe giymekle iyi bir müslüman olamazsınız. İyi bir müslüman olabilmek için aklınızı kullanmalısınız

---> Gönül

Sağolun. Çok hoş bir yorum olmuş.Hemde bayağı derin. Bir rica. sizinde ( yani mavikalem34'ün de yüreğine göre de versin diyebilirmisiniz?). Çok ama çok ihtiyacımız var; güzel gönüllerin duasına. Biz teşekkür ederiz.:4::4::4::4:

Not-) Cübbe giymekle iyi bir müslüman olamazsınız. İyi bir müslüman olabilmek için aklınızı kullanmalısınız

teşekkür ediyorum yorumumu begenmenize sevindim mavikalem34'ün de yüreğine göre de versin cümle herkesinde diyelim :utan:

---> Gönül

Gönül adına çok şey yazmak isterdim, şimdilik aklıma gelen tek şeyi paylaşmak istiyorum. Daha sonra uygun vakitte, düşüncelerimi şarkı yoluyla değil de kendi cümlelerimle tanımlayacağım.

---> Gönül

Merhaba. Bendeniz bugünlerde çok üzgünüm. Kendi adıma ,değil forumda yazan arkadaşlarım adına. Bir konu yazıyorsun, birileri cevap verdiğini zannediyor. Hakaret, küfür, iftira. Bizde gönül kırmanın, iftira atmanın vebali büyüktür. En azından kul hakkı oluşur. Düşünmeden bunlar yapılıyor ve unutuluyor. Peki siz bunları yapmayan bir kişiye yaptın derseniz! ne olur?. İftira olur, hakaret olur. Karşının gönlünü kırar, günahını alırsınız. Üzerinizde kul hakkı kalır. Canım ne olacak bir sözle deniyor. Özür dileriz tamam olur, her şey biter diye düşünülüyor. Ama bu o kadar kolay değil. Bitti denilen şey, sizin defterinize çoktan yazıldı bile. Bu bir olmuyor, iki olmuyor. Bir de bakmışsınız ki defter dolmuş. Ne demişti yaradan?. Bana her türlü günahla gelin, sadece kul hakkı ile gelmeyin demişti, kitabında. Evet bu din bazılarına çok zor gelebilir. Ama islam iyilik güzellik demektir. Öyle boru değil. Yapabilmek bazı insanlara zor gelir. Bazılarına ise doğuştan kolaydır. Biz herkese kolay gelmesi ümidi ile güzel ahlaklı, iyi ve islama uygun bir yaşam diyoruz. Evet gönüllere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyoruz. onlar görülmüyecek kadar ince camdan yapılmışlardır. Dikkat edip üzerlerine basmayalım. Telafisi asla mümkün olmaz. Saygılar arkadaşlar

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri