Gelmiş Geçmiş Beşiktaşlı Futbolcuların Biyografileri !!!

Şükrü Gülesin

Şükrü Mustafa Gülesin, (d. 14 Eylül 1922, İstanbul - ö. 10 Temmuz 1977) Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan biri.

Futbola Kınalıada'da kaleci olarak başladı. Kısa süre sonra forvet pozisyonuna geçti. İstanbul Erkek Lisesi'nde okuduğu dönemde Beyoğluspor'a geçti. Buradan 1940/1941 sezonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne transfer oldu.

1944/1945 yılında oynadığı Ankaragücü dışında 10 yıl boyunca Beşiktaş'ta oynadı. Bu dönemde 3 Millî Küme, 6 İstanbul Ligi, 2 İstanbul Kupası, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı. Derbilerde Galatasaray'a 13 gol, Fenerbahçe'ye ise 9 gol atma başarısını gösterdi.

Üstün futbol yeteneğinin yanı sıra kornerden attığı goller ile ün kazandı. 1950'de İtalya takımı Palermo'ya transfer oldu. Bir sonraki sezon Lazio'ya, ertesi yıl tekrar Palermo'ya transfer oldu. İtalya Ligi'nde oynadığı 3 sezonda 79 maç oynadı, 36 gol attı.

Türkiye'ye dönünce Galatasaray'a transfer oldu. Futbolculuk yaşantısı 2. Dünya Savaşı dönemine geldiği için, millî forma altında sadece 11 maç yaptı, 4 gol attı.

Aktif futbol yaşantısı bittikten sonra, Millî Takım Teknik Komitesi'ne seçildi. Beşiktaş'ta yöneticilik yaptı. Ayrıca spor yazarlığı yaptı.

Şükrü Gülesin, 10 Temmuz 1977 günü kalp krizi geçirerek yaşama veda etti.
 
Ali İhsan Karayiğit

Ali İhsan Karayiğit, (doğum 1927 - Salihli) Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün santrafor mevkiinde oynayan unutulmaz futbolcularından.

Ali İhsan Karayiğit, futbola Balıkesir’de başladı. Türkiye şampiyonalarındaki başarılı futboluyla kısa sürede büyük takımların gözdesi haline geldi.

1950 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. 1950 ile 1959 yıları arasında Beşiktaş'ta oynadı. Bu dönem içinde Ali İhsan Karayiğit, 3 İstanbul Ligi, 2 Federasyon Kupası Şampiyonluğu, 1 Türkiye Birinciliği yaşadı. Daha sonra 1959’da Adalet’e transfer oldu. Bir yıl sonra ise aktif futbol yaşamını noktaladı. Mükemmel bir tekniğe ve futbol zekâsına sahip olan Ali İhsan Karayiğit, 11 kez A Milli formayı giydi.

Futbolu bıraktıktan sonra bir süre spor yazarlığı yapan Karayiğit, 1960’ta Beşiktaş’a üye oldu. Uzun yıllar Divan Kurulu’nda görev yaptı. Bir dönem Beşiktaş Genç Takımı’nı da çalıştırdı. Uzun bir süredir BJK Süleyman Seba spor salonunda müdürlük yapmaktadır (2007).
 
Ali Kemal Denizci

Ali Kemal Denizci (FIRTINA KEMAL) (d. 1952, Trabzon), Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamış olan Türk futbolcudur.

Ali Kemal Denizci, Trabzonspor'un 70'li yıllardaki efsane kadrosunun baş aktörlerinden biridir. 17 yaşındayken futbolcu lisansını kaçak çıkarmıştır. İlk takımı Çarşıbaşı’dır. Bir sene sonra Trabzon Yolspor’a transfer olur. Ardından Rizespor’a geçer. Rizespor, o sıralar üçüncü ligdedir. Rize’de 2 sene kalır. Bu sırada gösterdiği performansla Kayserispor’dan teklif alır. Kayseri'de imza attıktan sonra ikinci ligdeki Trabzonspor'un ona teklif getirmesi üzerine sözleşmeyi iptal eder ve Trabzonspor'da oynamaya başlar.

Kadro kurulduktan sonra ilk yıl şampiyonluk averajla Kayserispor’a kaptırılır. İkinci yıl ise şampiyon olurlar. Birinci Lig’deki ilk sezonunda (1974-75) Trabzonspor ligi 9. bitirir ve kupada final oynar. İkinci sezonda ise Trabzonspor herkesi şaşırtarak Türkiye Liginin 4. Şampiyonu olur. Bu şampiyonluk Ali Kemal Denizci, Cemil Usta, Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Yavuz, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan gibi yıldızları yaratmış; sonraki 4 yılda Denizci'nin arkadaşları 3 şampiyonluk daha elde etmişlerdir. Kendisi 1976-1977 sezonunda da şampiyonluk kazanmıştır.

Trabzonspor'un girdiği mali bunalım ve 1977-78 sezonunda şampiyonluğun Fenerbahça'ye kaptırılması, onu çok kulüpten ayırır ve 1978'de Fenerbahçe'ye transfer olur. Fenerbahçe'de mutlu ve başarılı olamayan Denizci, teknik direktörü Friedel Rausch'u bizzat kendi ikna ederek 1981'de Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'da uzun süren şampiyonluklardan uzak geçen seneler onun da katılımıyla sona erdi ve 1981-82 sezonunda Beşiktaş'ta da şampiyonluğa ulaşır. 1984 yılında futbolu bıraktı.

Trabzonspor’un ilk milli futbolcusudur.

Bir dönem Trabzonspor'da yardımcı hocalık da yapan Ali Kemal Denizci, bugün Futbol Federasyonu’nun Karadeniz Bölgesi sorumluluğunu yapmaktadır.
 
Birol Pekel

Birol Pekel, (doğum 1938, Kadıköy - ölüm 7 Şubat 2004) Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından. Şenol Birol'la beraber döneminin en popüler futbol ikilisi.

Birol Pekel, İstanbul Ticaret Lisesi’nde sporla tanıştı. Üç çocuklu bir ailenin tek oğlu olan Birol Pekel, Beylerbeyi’nde lisanslı olarak basketbol oynarken Hakkı Yeten tarafından keşfedilerek tesadüfen futbola geçiş yaptı.

Beylerbeyi’nde soliç olarak çok başarılı maçlar çıkartarak büyük kulüplerin dikkatini çekti. 1959 yılında transfer olduğu Beşiktaş’ta 1963’e kadar 131 lig maçı oynadı ve 26 gol kaydetti. Türkiye Kupası’nda da Beşiktaş adına 5 gol attı. 17 kez Milli Takım formasını giydi.

Birol Pekel, o dönemlerin ünlü sloganı, “Şenol – Birol gol”ün kahramanlarından biriydi. Hatta Fatma Girik'le başrolünü paylaştıkları "Şenol Birol Gol" adlı filmde rol almışlardır. Şenol Birol ile birlikte Beşiktaş’ta çok başarılı maçlar çıkarttıktan sonra yine Şenol’la birlikte 1963 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Beş yıl sarı-lacivertli formayı giydikten sonra 1968 yılında futbolu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra önce ticaretle meşgul oldu ve spor yazarlığı yaptı. 1975/1976 sezonunda Antalyaspor'da antrenörlük görevinde bulundu. 1987/1988 sezonunda ise kısa dönem Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yaptı. Aynı zamanda sarı-lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu üyesi de olan Birol Pekel, 7 Şubat 2004 günü İstanbul'da vefat etti.
 
Bülent Aziz Esel

Bülent Aziz Esel, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün ve Türk futbolunun en başarılı forvetlerinden biridir.

1927'de dünyaya gelen Bülent Aziz Esel, futbola Kırıkkalespor'da başladı. 1943 yılında itibaren 5 sezon boyunca Ankaragücü'nde fotvet pozisyonunda oynadı. 1948 yılında Beşiktaş'a transfer olarak, aynı yıl kazanılan İstanbul şampiyonluğunda 20 gol atarak büyük pay sahibi oldu.

1950/1951 sezonunda Adalet'te forma giydi. Bir sezon sonra Palermo'nun SPAL adlı takımına transfer oldu. 3 sezon boyunca İtalya'da forma giydi ve güçlü fiziği ile oldukça başarılı oldu. 1951-1954 yılları arasında SPAL takımında 77 maç oynadı ve 27 gol attı.

1954 yılında İtalya'dan tekrar Beşiktaş'a döndü. 1957'ye kadar 3 sezon boyunca Beşiktaş'ta oynadıktan sonra Altınordu'ya transfer oldu ve bu takımda futbolu bıraktı. Futbolu bıraktıktan sonra uzun süre teknik direktörlük yaptı.
 
Faruk Karadoğan

Faruk Karadoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün unutulmaz oyuncularından.

1947 yılında doğdu ve futbola Mersin İdman Yurdu'nda başladı. 2. Lig’deyken henüz 17 yaşındaki Faruk oynadığı futbolla hem Gençlerbirliği takımının hem de Genç Milli Takım yetkililerinin dikkatini çekti. 1964’de Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Hemen ardından 1 yıl sonra da Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş forması altında 1965/1966 ve 1966/1967 sezonlarında lig şampiyonluklarını yaşadı.

Yüksek kondisyonu ile sol açık mevkiinin değişmez adı oldu. 7 yıl boyunca oynadığı Beşiktaş’ta 171 lig maçında 34 gol attı. Toplam 52 defa milli formayı giydi. Futbol Federasyonu tarafından altın madalya ile ödüllendirilen ilk Beşiktaşlı milli futbolcu oldu. 1972’de Adanaspor’a transfer oldu. 1974’te tekrar Beşiktaş’a geri döndü ancak eski formunu yakalamadığı için özel maçlarda yer aldı.
 
Faruk Sağnak

Faruk Sağnak, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün unutulmaz oyuncularından ve kulüp yöneticisi. Oynadığı inatçı futboldan dolayı Keçi Faruk lakabıyla tanındı.

1924 yılında İstanbul’da doğdu. Futbola Beşiktaş’ta başladı. 1944 ile 1956 yılları arasında, tüm kadrolarda eksiksiz görev yaptı. Defans, orta saha ve hücum hattının sol kanatlarında tüm mevkiilerde aynı başarıyı göstererek oynadı.

Top tekniği, oyunu okuyuşu, defansta oynarken ileri uçtaki arkadaşlarına attığı paslar, orta sahada oynadığı maçlarda ise yine önündeki gol adamlarına attığı milimetrik paslarla ünlendi.

Futbolculuk dönemi 2. Dünya Savaşı'nın getirdiği sıkıntılı günlere denk geldiği için ve milli maç organizasyonlarının iptal edildiği için gençlik döneminde milli formayı giyemedi. Ancak üstün klasını sonuna kadar koruduğu son döneminde, Türk Milli Futbol Takımı’na davet edildi. Bu dönemde 17 Haziran 1951'de oynanılan ve Türk Futbol tarihindeki en unutulmaz maçlardan biri olan "Berlin Zaferi" olarak adlandırılan Almanya maçı kadrosunda yer aldı. 12 yıl aralıksız Beşiktaş’ta oynadı ve 273 maçta yer alarak 25 gol attı.

Futbolu bıraktıktan sonra çeşitli dönemlerde Beşiktaş Yönetim Kurulları’nda görev aldı. 1959-1960 sezonunun şampiyon kadrosu oluşturulurken; Birol Pekel, Şenol Birol, ve Tuncay Demirtaş gibi genç futbolcuları keşfedip, Beşiktaş’a kazandırdı.
 
Gökhan Keskin

1966 doğumlu Gökhan Keskin, futbola Dikilitaşspor'ta başladı. 1984’ten 1996’ya kadar Beşiktaş’ta oynadığı 336 lig maçında 14 gol kaydetti. Gordon Milne döneminde kazanılan şampiyonluklarda büyük pay sahibiydi. 1986 yılında Trabzonspor’a attığı gol, Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıdı. Beşiktaş'ta ilk yıllarında orta sahada oynarken, Samet Aybaba'nın jübilesinden sonra libero mevkiine kaydırıldı ve yıllar boyunca bu görevi başarıyla yaptı. Saha içindeki centilmen görüntüsü ve istikrarlı futboluyla A Milli Takım’ın da vazgeçilmez oyuncusu olan Gökhan, 40 kez bu formayı giymeyi başardı.

1996/1997 sezonunda o dönem pek çok yıldız oyuncuyu kadrosuna katan İstanbulspor’a transfer oldu. 2001 yılında futbolu bu takımda bıraktı.
 
Güven Önüt

Güven Önüt, (1940 - 24 Şubat 2003) Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde gol krallığı da yaşamış forvet.

Aydın'da doğan ve 16 yaşında Aydınspor ile başladığı futbola, İzmirspor formasıyla devam etti. Bu takımda oynadığı dönemde 1958 - 1960 yılları arasında İzmirspor oldukça başarılı bir dönem yaşadı ve Güven Önüt ünlendi.

1960 Temmuz ayında yılında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Güven Önüt'ü transfer etmek için kıyasıya rekabete girdi. Ancak Güven, arkadaşı Kaya Köstepen'in de isteği ile Beşiktaş'a transfer oldu. Kendisine has çalımlarıyla rakiplerini geçişi, şık kafa golleri, isabetli pasları ve sert şutlarıyla etkili oldu.

Yugoslav Teknik Direktör Ljubisa Spajiç ile 1966 ve 1967 yıllarında 2 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. 1960 - 1969 yılları arasında 225 maçta oynayıp, 94 gol attı. 1963 yılında 19 golle “Gol Kralı” olarak, Beşiktaş tarihindeki ilk gol kralı olma unvanını yakaladı.

1968 - 1969 sezonunda Beşiktaş forması ile futbola veda etti.
 
Hüseyin Saygun

Hüseyin Saygun, (1920 Beyazıt, İstanbul - ölüm 1994) Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün unutulmaz oyuncularından. Çengel Hüseyin olarak tanındı.

Hüseyin Saygun, futbola başladığı Kadırga'da yetişti. Daha sonra bir süre Kurtuluş’ta futbol oynadı ve Beşiktaş’a transfer oldu. 1936’dan 1947’ye kadar giydiği Beşiktaş'ta oldukça başarılı maçlar çıkarttı. 1947 - 1948 sezonunda Vefa’da oynadı. Bir yıl sonra Beşiktaş’a döndü ve futbolu bu forma ile bıraktı.

Beşiktaş'ın Eşref, Ali İhsan, Nusret ve kendisinden oluşan ünlü savunmasında, solhafta çalışkanlığı ve markajdaki başarısıyla göz doldurdu. Orta sahada oyunu yönlendiren Hüseyin Saygun, derbilerde Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı da 4’er gol kaydetmeyi başardı.

13 kez milli takımda yer alan Hüseyin Saygun, 1948 Olimpiyat Oyunları'na katılan ve 5. olarak oyunları tamamlayan milli takımda görev aldı.

1959 yılında Teknik Direktör Remondoni’nin takımı bırakması üzerine Beşiktaş’ı çalıştırdı. 1994 yılında vefat etti.
 
Hüsnü Savman

Hüsnü Savman, (1908 - 1945) Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün unutulmaz oyuncularından. Beşiktaş’ta Baba lakabının verildiği ilk oyuncu olarak Baba Hüsnü olarak tanındı.

1908 yılında Gönen'de doğdu. Beşiktaş’ın Bandırma deplasmanına gidişinde Kulüp yetkilileri tarafından beğenilerek, kulübe kazandırıldı. 19 yaşındayken Beşiktaş'ın A takımına alındı. 1926’dan 1943 sonuna kadar 17 yıl Beşiktaş formasıyla genellikle solbek, bazı maçlarda da santrfor olarak oynadı.

Beşiktaş’ın ilk milli futbolcusu oldu. 8 kez A Milli forma altında görev yaptı, 3’ünde sahaya kaptan olarak çıktı. Kısa sürede kulübün sembol isimlerinden biri haline geldi. Uzun süre Beşiktaş'ın kaptanlığını yaptı. Hüsnü Savman, 1 kez Türkiye Birinciliği, 1 kez Milli Küme, 6 kez İstanbul Ligi ve 1 kez de İstanbul Şildi şampiyonluğu yaşadı. 1945 yılında, futbolu bıraktıktan kısa bir süre sonra, henüz 37 yaşındayken öldü.
 
Kaya Köstepen

Kaya Köstepen (1934, Aydın - ), Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün unutulmaz futbolcularından. Kulübün Avrupa Kupalarındaki ilk golünü atan oyuncusu.

Futbola Aydın Amatör Ligi takımlarından Esnafspor'da başladı. 1955 yılında Altay'a transfer oldu ve 1957'ye kadar bu takımda santrafor olarak oynadı.

1957/1958 sezonunda Beşiktaş’a transfer oldu. Siyah-Beyazlı ekipteki ilk yılında Federasyon Kupası Şampiyonluğu yaşayan Köstepen, 1970 yılına kadar Beşiktaş forması giydi. Siyah-Beyazlı ekibin orta sahasının değişmez ismi olan ve çok kritik gollere de imza atan Kaya Köstepen, Beşiktaş’ta 4 Lig Şampiyonluğu yaşadı. 3 kez A Milli formayı giydi. 332 Birinci Lig maçında 7 gol kaydetti. Kaya Köstepen, futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlık yaptı. Aydinspor, Besiktas, Muglaspor ve Balikesirspor'da teknik direktor olarak basarili hizmetler verdi. Teknik adam olarak en son hatırlandığında da kapanmışlığı dolayısıyla artık Türk futbol tarihinin sayfalarına gömülmüş olan Süleymaniye-Sirkeci'yi çalıştırıyordu.

27 Kasım 1958'de Real Madrid'le oynanan Şampiyon Kulüpler Kupası rövanş maçında Kaya Köstepen gol atarak maçın 1-1 bitmesini sağlamış ve Beşiktaş'ın ilk Avrupa Kupalarındaki golünü atmıştı.

Rukiye Köstepen ile evli olan Kaya Köstepen'in Hakan ve Kaan adında iki oğlu ve Ali Ilett Kostepen, Selin Kate Kostepen, ve Armaan Kostepen adinda uc torunu vardir.
 
Adem Dursun

Adem Dursun (26 Aralık 1979, Sivas), şu anda Kayseri Erciyesspor'da oynayan futbolcudur.

10 yaşındayken Sivas Güvenspor’un alt yapısında futbola başlayan Adem Dursun, Güvenspor kapandıktan sonra Volkanspor’a geçti. Ankara Karması için alt yapı seçmelerine katılan Adem, bir yıl sonra Genç Milli Takım’ın 30 kişilik aday kadrosuna çağrıldı. Milli Takım’a seçilmeyi başaran Adem Dursun, ardından bir sene Sivasspor’da amatör olarak top koşturdu. Daha sonra Ankaragücü seçmelerine katılan Adem, burada gösterdiği performansı beğenilince Başkent ekibinin formasını giymeye başladı. 10 yıl boyunca Ankaragücü Kulübü'nde futbol oynayan Adem, 2005-2006 sezonunun başında Beşiktaş ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı.

2005/2006 sezon ortasında Gaziantepspor'a transfer edilmiştir.

01.Eylül.2006 tarihinde Gaziantepspor'dan Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Gençlerbirliği'nde oynadığı ilk maç; 2006-2007 Sezonu Fortis Türkiye Kupası 2. Tur Maçı, Gençlerbirliği 1-0 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (2A) maçıdır. Adem Dursun 2007/2008 sezonunda Kayseri Erciyesspor'a transfer omuştur.
 
Adem İbrahimoğlu

Adem İbrahimoğlu, 1979-81 sezonlarında Fenerbahçe SK ve 1981-88 sezonlarında da Beşiktaş'ın kaleciliğini yapmış futbolcudur. Aynı dönemlerde Türk Milli Futbol Takımı'nda da görev alan Adem İbrahimoğlu, futbolu bıraktıktan sonra da antrenörlük yapmaya başlamıştır. 1996-98 yıllarında Fatih Terim'in ekibinde, Milli Takım'ın kaleci antrenörlüğü yapmıştır. Daha sonra Çanakkale Dardanelspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'da antrenörlük hayatını sürdürmüştür. Halihazırda Göztepe'de antrenörlük yapmaktadır.
 
Adrian İlie

Adrian İlie (d. 22 Nisan 1974 Craiova, Romanya) eski Rumen futbolcu.

Türkiye'de Beşiktaş ve Galatasaray formalarını giyen İlie, Romanya Milli Futbol Takımı formasını da 10 yıl boyunca giymiştir. Beşiktaştan sonra FC Zürich takımına transfer olmuş bu takımda kısa bir süre futbol oynadıktan sonra dizinden geçirdiği bir sakatlık sonrası 31 yaşında futbolu bırakmıştır. Şu anda Romanya 2. lig takımlarından Forex Brasov'un sahibidir.Bir derbi maçında Beşiktaş'a 3 gol birden atarak tarihe geçmiştir.Kardeşi Sabin İlie ise FB'ye büyük umutlarla gelip başarısız olmuştur. İlk milli maçı 7 Mart 1997 'de Faroe adalarına karşıdır.
 
Ahmed Hassan

Ahmed Hassan Kamel (d. 2 Mayıs 1975) Mısırlı orta saha ve forvet oyuncusu. Şu anda RSC Anderlecht'nde ve Mısır Millî Futbol Takımı'nda oynamaktadır.

17 yaşında profesyonel oldu. 20 yaşında Mısır Milli Takımı’na seçildi. O günden bu yana Mısır Milli Takımı’nın vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Birçok farklı pozisyonda başarıyla oynayan Ahmed Hassan, 22 yaşında Türkiye macerasına Kocaelispor’la başladı. Denizlispor ve Gençlerbirliği’nde oynadıktan sonra 2003/2004 sezonunda Beşiktaş’a transfer oldu.

Ahmed Hassan Kamel, Gençlerbirliği'nde 2001 (2.Aralık.2001) ile 2003 (17.Mayıs.2003) yılları arasında toplam 47 resmi maçta 4.063 dakika forma giydi. 31 gol attı. 8 sarı , 1 kırmızı kart gördü. Gençlerbirliği'nde oynadığı ilk maç; 2001-2002 Sezonu Süper Lig 14. Hafta Maçı, Gençlerbirliği 0-1 Göztepe maçı dır.

2006 yılında Mısır'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası turnuvasının yıldızı olarak ülkesinin şampiyon olmasında büyük rol aldı ve kupanın en değerli oyuncusu seçildi.
 
Ahmet Berman

Ahmet Berman (Kambur Ahmet) (1932 - 1980), Türk futbolcu.

Fatih Karagümrük, Beşiktaş ve Galatasaray'da oynadı. Siyah-Beyazlı forma altında ün yaptı ve Kambur Ahmet olarak tanındı. 1959'da Galatasaray'a transfer oldu; 1962 ve 1963'te lig şampiyonu olan kadrolarda yer aldı. Milli Takım formasını Beşiktaş'da 16, Galatasaray'da 13 kez giydi. Toplam 29 kez yer aldığı Milli Takım'a 2 kez kaptanlık yaptı.
 
Ahmet Özacar

Ahmet Özacar (d. 1937, Lüleburgaz - ö. 23 Ekim 2005, İstanbul) Türk futbolunun ve Beşiktaş’ın Küçük lakaplı oyuncusu.

6 çocuklu bir ailenin oğlu olan Ahmet Özacar, 1955’te İstanbul’un amatör takımlarından Şehremini Altınok’tan Beşiktaş’a transfer oldu. Aynı dönemde kendisinden 5 yaş büyük Ahmet Berman’la birlikte Beşiktaş’ta yer aldığından “Küçük Ahmet” adıyla anıldı.

1971’e kadar santrfor, sağaçık, solaçık ve sağiç olarak 16 yıl Beşiktaş forması giydi. 1970’te jübilesini yaptıktan sonra, 1970-71 sezonunda tekrar takıma çağrıldı ve Beşiktaş’ın krizli döneminde 3 lig maçında ikinci yarılarda oyuna “kurtarıcı” olarak alındı. Beşiktaş, Avrupa Kupaları’ndaki ilk galibiyetini 28 Eylül 1960’ta Rapid Wien’i 1-0 yenerek alırken tek gol yine Küçük Ahmet’ten gelmişti. Özellikle derbilerde oldukça başarılı performans gösterdi ve hem Galatasaray’a hem de Fenerbahçe’ye 9’ar gol attı. 3 kez Lig, 2 kez de Federasyon Kupası olmak üzere 5 kez Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Türkiye Ligi’nde 313 maçta 100 gol attı. Bunun dışında Türkiye Kupası’nda 5 kez gol attı. Attığı goller kadar, gollük ortalarıyla da ün yaptı. 2 kez A, 1 kez de B olmak üzere 3 kez Milli formayı giydi.
 
Alan Walsh

Alan Walsh, (doğum 1956 - İngiltere) Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 1990'ların başında forma giymiş İngiliz son kanat oyuncusu.

1989-1990 sezonu başında Beşiktaş'ın İngiliz teknik direktörü Gordon Milne tarafından İngiltere'den transfer edilen Robert McDonald ve Ian Wilson'la beraber üç futbolcudan biri. McDonald sadece 1 kez Avrupa Kupası maçı oynadıktan sonra İngiltere'ye dönerken Wilson'la beraber 2 sezon Beşiktaş'ta forma giydi.

Alan Walsh Hordon Colly takımında yetişti. 1989 yılında Beşiktaş'a transfer olmadan önce Middlesbrough, Darlington ve Bristol City takımlarında oynadı. Oynadığı 2 sezonda 2 Lig şampiyonluğu ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Özellikle forvet oyuncuları Feyyaz Uçar ve Ali Gültiken'e yaptığı asistler ve isabetli ortaları ile takımın en yararlı oyuncularından biri oldu. Türkiye Ligi'nde iki sezonda oynadığı 45 maçta 13 gol attı. 1991 yılında İngiltere'ye döndü.

Ülkesine döndükten sonra Huddersfield, Shrewsbury Town ve Cardiff City takımlarında kısa süreli oynadıktan sonra futbola veda etti.
 
Alexandre da Silva Mariano

Alexandre da Silva Mariano, (Amaral lakaplı ünlü futbolcu) (d. 28 Şubat 1973 Capivari) Avusturalya Ligi A-League takımlarından Perth Glory'de forma giyen Brezilyalı defansif orta saha futbolcusudur. Türkiyede Müslüm Baba lakabı takılmıştır
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst